De verborgen parels van Criciúma: ontdek de minder bekende bezienswaardigheden

Criciúma is een verborgen juweel in Brazilië. Het staat voornamelijk bekend om zijn industrie, maar er zijn ook veel minder bekende bezienswaardigheden te ontdekken. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs enkele van de interessante attracties in en rond Criciúma die vaak over het hoofd worden gezien. Dus, als je op zoek bent naar iets anders, lees dan snel verder!

Een achtergrond van Criciúma

Latijns-Amerika’s grootste steenkoolmijn, die een belangrijke rol speelde in de economie van de regio in het verleden, werd in Criciúma geopend in 1947. Het is een van de grootste steden in de regio Santa Catarina. Criciúma ligt in het zuidelijke puntje van Brazilië en heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 24°C. Het is de thuisbasis van talrijke parken, tuinen en wandelpaden.

Het graf van Zé da Gaita

Als je op zoek bent naar een van de meest ongewone plekken in de stad, moet je een bezoek brengen aan het graf van Zé da Gaita. Deze man met een groot charisma was ooit een belangrijk figuur in de gemeenschap. Na zijn dood in 2003 waren bewoners van de stad zo dol op hem dat ze besloten om hem te begraven op een ‘zwevende’ kist boven de grond.

De piramides van Criciúma

Een andere eigenaardigheid van de stad Criciúma is de piramides. Het zijn vijf grote constructies gebouwd op een heuvel, volgens lokale bronnen in de jaren ’80. Sommigen denken dat ze zijn gebouwd door een esoterische groep, terwijl anderen denken dat ze door aliens zijn neergezet. Wat de oorsprong ook is, de locatie biedt een spectaculair uitzicht over de stad en is een must-see attractie.

Museu ao Ar Livre Princesa Isabel

Dit openluchtmuseum ligt op een schitterende plek en biedt een inzicht in de lokale cultuur van Criciúma. Het visuele hoogtepunt van het museum is de Princesa Isabel capella, gebouwd in 1884. Je vindt er ook een verscheidenheid aan artefacten en gereedschappen die worden gebruikt in het dagelijks leven van de bewoners.

Parque das Nações

Parque das Nações is een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en een plek die je niet mag missen. Het park heeft een landschap van weelderig groen, een vijver, een kinderspeelplaats, sportvelden, picknickplaatsen en een grote verscheidenheid aan bomen en planten. Het is een paradijs voor wandelaars, joggers en fietsers.

Het Madre Tereza Ziekenhuis

Ook wel bekend als het Santa Catarina Hospital, is dit het ziekenhuis waar Moeder Teresa in 1991 haar laatste adem uitblies. Het ziekenhuis is een essentiële faciliteit in de regio en heeft een lange geschiedenis. Maar het is vooral bekend geworden als de plek waar deze beroemde vrouw stierf.

Laguna en Farol de Santa Marta

Op een uur rijden van Criciúma ligt Laguna, een prachtig stadje met kleurrijke huizen aan zee. Je kunt er genieten van een heerlijke vismaaltijd en een wandeling maken langs de lagune. Op diezelfde locatie vind je Farol de Santa Marta, een indrukwekkende vuurtoren die het einde van de Santa Catarina laaglanden markeert.

Catedral São José

Een geweldige plek om het centrum van Criciúma te ontdekken, is de Catedral São José. Het is de grootste kerk in de stad en de architectuur is echt adembenemend. Het is een must-see attractie en ligt op minder dan vijf minuten lopen van het centrale plein Praça Nereu Ramos.

Monumento ao Mineiro

Een monument voor eer aan de mijnwerkers die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de regio, is de Monumento ao Mineiro. Het standbeeld kan worden gevonden aan de oever van de rivier de Criciúma en is een symbool van dankbaarheid voor degenen die hun leven hebben gegeven.

Engenho do Sítio

Engenho do Sítio was ooit een Duits landhuis en werd later omgebouwd tot een suikermolen. Breng een bezoek aan de nieuwe brouwerij die er nu is gevestigd als je meer wilt weten over de productie van Braziliaanse cachaça.

Avenida Centenário

Avenida Centenário is een lange straat waar je het echte Criciúma kunt ontdekken. Hier vind je een breed scala aan lokale winkels, restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Anjos do Natal

Anjos do Natal is een traditioneel kerstfestival dat elk jaar rond de kerstperiode wordt gehouden. De straatverlichting in de stad wordt op spectaculaire wijze omgezet in een thematisch decor, met engelen en kerststallen die de toeristen aantrekken.

Churrascaria & Pizzaria Pinheirão

Aangezien we in Brazilië zijn, willen we het hebben over het eten. Aan de rand van Criciúma vind je een van de beste plekken om te dineren in de stad: Churrascaria & Pizzaria Pinheirão. Het biedt een brede selectie van vleesgerechten, pizza’s en pasta’s.

De minerale bron van Zé Diabo

Vlakbij Criciúma zijn er ook enkele natuurlijke bronnen te vinden. De mineralenbron van Zé Diabo is een van die parels. Het mineraalwater wordt verondersteld genezende eigenschappen te hebben.

Conclusie

Criciúma is een stad van contrasten, waar de industrie en de natuur naast elkaar bestaan. Deze verborgen parels die we hebben beschreven kunnen je helpen om tijdens je reis de stad en haar omgeving op een andere manier te ontdekken. Of het nu gaat om monumenten of culinaire hoogtepunten, er is altijd iets te doen in Criciúma.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het weer in Criciúma?
A: Het klimaat in Criciúma is subtropisch, met een gemiddelde temperatuur van 24°C.

2. Hoe kom je naar Criciúma?
A: Criciúma heeft een luchthaven, CRQ, met vluchten naar São Paulo. Er rijden ook interlokale bussen vanaf het busstation in de stad.

3. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Criciúma?
A: De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het graf van Zé da Gaita, de piramides van Criciúma, het Museu ao Ar Livre Princesa Isabel en Parque das Nações.

4. Wat is de beste tijd om Criciúma te bezoeken?
A: De periode van september tot november is de beste tijd om Criciúma te bezoeken vanwege het mildere klimaat.

5. Welke culinaire specialiteiten moet ik proberen in Criciúma?
A: In Criciúma moet je zeker caipirinha en de barbecue barbecue-stijl proberen, die overal in de stad te vinden zijn.

Share the Post:

Related Posts