De verborgen parels van Bukhara: Ontdek de minder bekende attracties voor een unieke vakantie-ervaring!

Als je denkt aan Bukhara, denk je waarschijnlijk aan de indrukwekkende architectuur, de oude moskeeën en de drukte in het historische centrum. Maar wist je dat deze stad in Oezbekistan ook een aantal minder bekende parels heeft? Hieronder staat een lijst van minder bekende attracties die zeker een bezoek waard zijn voor een unieke vakantie-ervaring in Bukhara.

1. Chor Minor

Deze unieke moskee is niet te missen. Met vier minaretten en een ongewoon blauwe koepel is deze moskee een echte eyecatcher. Het interieur is net zo spectaculair en biedt een prachtige mix van Perzische en Islamitische invloeden.

2. Mohiuddin Geschiedenispark

Dit park is niet alleen prachtig aangelegd, maar het biedt ook een fascinerende kijk op de geschiedenis van Oezbekistan. Er zijn replica’s van archeologische opgravingen en traditionele ambachten te zien, maar ook een indrukwekkend oorlogsmonument.

3. Saifuddin Bukhari Mausoleum

Dit mausoleum, gebouwd ter ere van de vierde Nakhshbandi-sjeik, is een oase van rust in de hectische stad. Het mausoleum is prachtig versierd met mozaïeken en biedt een prachtig uitzicht op de stad vanuit de minaret.

4. Abdullazizkhan Madrasah

Deze enorme madrasah wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is echt een bezoek waard. Het gebouw heeft een prachtige binnenplaats en een museum met traditionele muziekinstrumenten.

5. Sitorai Mohi-Khosa-paleis

Dit prachtige paleis ligt net buiten de stad en is zeker een bezoek waard. Het paleis heeft een prachtige tuin en een indrukwekkend museum met traditionele kleding.

6. Lyab-i-Hauz

Dit plein is een van de meest populaire attracties in Bukhara, maar omdat het niet zo groot is, kan het wat chaotisch worden. Toch is het een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van het uitzicht op het water en de omliggende gebouwen.

7. Bolo Hauz-moskee

Deze moskee is misschien klein, maar hij is prachtig versierd met de fijnste tegels en heeft een indrukwekkende façade. Het interieur is net zo mooi en biedt een mooi contrast met de drukkere moskeeën in het centrum.

8. Sufi-huis van Fatima al-Sughra

Dit kleine huis biedt een fascinerend inzicht in het leven van Sufi-mystici. Het was de thuisbasis van Fatima al-Sughra, een bekende mysticus uit de regio.

9. Bakhauddin Naqshbandi Mausoleum

Dit mausoleum is gebouwd ter ere van een van de meest beroemde mystici in de regio. Het gebouw is prachtig versierd met mozaïeken en staat op een indrukwekkend complex met andere mausolea en een moskee.

10. Bukhara Artisan Centre

Dit centrum biedt een kijkje in de traditionele ambachten van Bukhara. Van het weven van tapijten tot het maken van keramiek, je kunt hier zien hoe deze ambachten worden uitgeoefend en zelfs een aantal souvenirs kopen.

11. Kagan Mosque

Deze moskee is een van de oudste in de stad en biedt een fascinerende kijk op de architectuur van de vroege islamitische wereld. Het interieur is prachtig versierd met houtsnijwerk en tegels.

12. Abdulaziz Khan Water Tower

Deze toren is een symbool van het oude Bukhara en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad. Het is echt een must-see als je in Bukhara bent.

13. Poi Kalon

Dit plein is het centrum van Bukhara en biedt een prachtig uitzicht op de drie monumentale gebouwen eromheen: de Kalyan Minaret, de Kalyan Mosque en de Mir-i Arab Madrasah.

14. Ark of Bukhara

Dit fort is niet te missen, aangezien het boven de stad uittorent. In het verleden diende het als het paleis van de emir van Bukhara, maar vandaag de dag is het een museum en een populaire toeristische attractie.

15. Bukhara City Onthoudingspark

Dit park biedt een adembenemend uitzicht over de stad en is een geweldige plek om te ontspannen na een dagje sightseeing. Het heeft ook een aantal interessante sculpturen en monumenten.

Conclusie

Bukhara heeft veel meer te bieden dan alleen de beroemde attracties in het historische centrum. Met deze lijst van verborgen parels kun je een unieke vakantie-ervaring beleven die je nog lang bij zal blijven.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Bukhara te bezoeken?

De beste tijd om Bukhara te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer het weer mild is en de drukte minder is.

Hoe kom ik het beste naar Bukhara?

Je kunt Bukhara het beste bereiken met de trein vanuit Tashkent of Samarkand, maar er gaan ook taxi’s en bussen.

Zijn er veel accommodaties in Bukhara?

Ja, er zijn veel hotels en guesthouses in Bukhara, van budget tot luxe.

Welke traditionele gerechten moet ik proberen in Bukhara?

Je moet zeker de plov (pilaf) proberen, evenals de lekkere zoete gebakjes die in de stad worden verkocht.

Is Bukhara veilig voor toeristen?

Ja, Bukhara is over het algemeen veilig voor toeristen, maar zoals in elke stad is het belangrijk om waakzaam te blijven en je waardevolle spullen goed te bewaren.

Share the Post: