De top bezienswaardigheden van Bumbar: culturele en historische hoogtepunten

Bumbar is een stad gelegen in de provincie Tanganyika, in het oosten van Congo-Kinshasa. Het is een stad rijk aan culturele en historische hoogtepunten die jaarlijks honderden toeristen aantrekken. In dit artikel bespreken we de top bezienswaardigheden van Bumbar die u zeker moet bezoeken tijdens uw reis naar deze fascinerende stad.

1. Nationaal Museum van Bumbar

Het Nationaal Museum van Bumbar is een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Het museum heeft een grote collectie van artefacten en kunstvoorwerpen die de cultuur en geschiedenis van het Tanganyikameergebied weergeven. Het bezoek aan dit museum zal u zeker meer inzicht geven in het verleden van deze regio.

2. De oude stad van Bumbar

De oude stad van Bumbar is de perfecte plek om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Het is een charmante oude stad vol met fascinerende architectuur en eeuwenoude verhalen. Wandel door de smalle straatjes en steegjes die u terugvoeren in de tijd.

3. Pili Pili Markt

De Pili Pili Markt is een drukke en bruisende markt vol met traditionele producten van Congo-Kinshasa. Hier kunt u heerlijke lokale gerechten proeven, handgemaakte souvenirs kopen en genieten van het kleurrijke straatleven van Bumbar.

4. Cathédrale Notre-Dame du Congo

De Cathédrale Notre-Dame du Congo is een indrukwekkend gebouw met een prachtige architectuur en rijke geschiedenis. De kathedraal is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en is nog steeds een belangrijk religieus centrum voor de inwoners van Bumbar.

5. Tanganyikameer

Het Tanganyikameer is een van de grootste en diepste meren van Afrika en trekt jaarlijks duizenden toeristen naar Bumbar. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de oevers van het meer en ontdek de unieke flora en fauna die hier te vinden zijn.

6. Nationaal Park Mahale Mountains

Nationaal Park Mahale Mountains is een beschermd natuurgebied gelegen aan de oever van het Tanganyikameer. Het park herbergt een grote populatie van chimpansees en biedt een unieke ervaring om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken.

7. Grotten van Kalambo

De grotten van Kalambo zijn een fascinerend geologisch wonder dat u echt moet zien als u in Bumbar bent. De grotten zijn de op één na hoogste grotten ter wereld, met een indrukwekkende hoogte van 221 meter. Het is ook een belangrijke archeologische vindplaats met oude rotstekeningen en artefacten.

8. Fort Bumbar

Fort Bumbar is een van de belangrijkste historische monumenten van de stad. Het werd gebouwd in de negentiende eeuw door de Arabische slavenhandelaars en later gebruikt als een militaire basis door de Belgische koloniale macht. Tegenwoordig is het fort een populaire toeristische attractie en een belangrijke herinnering aan de roerige geschiedenis van Bumbar.

9. Kigoma trein

De Kigoma trein is een historische trein die door Bumbar loopt en verbinding maakt met de stad Kigoma aan de oevers van het Tanganyikameer. De trein is meer dan honderd jaar oud en biedt een unieke ervaring om door de prachtige landschappen van Congo-Kinshasa te reizen.

10. Cap Saint Jacques

Cap Saint Jacques is een pittoresk schiereiland in de omgeving van Bumbar dat bekend staat om zijn prachtige stranden en exotische fauna. Het schiereiland is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang.

11. Ujiji

Ujiji is een klein stadje in de buurt van Bumbar dat bekend staat als de plek waar de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone werd gevonden nadat hij was verdwenen in het binnenland van Afrika. Bezoek Ujiji en ontdek de geschiedenis van deze fascinerende ontdekkingsreiziger.

12. Musee de la Pierre

Musee de la Pierre is een klein museum dat de geschiedenis van de plaatselijke steenindustrie weergeeft. Het museum heeft een fascinerende collectie van stenen en mineralen die in de regio worden gevonden en biedt een inzicht in de plaatselijke economie.

Bumbar is een stad vol met culturele en historische hoogtepunten die wachten om ontdekt te worden. Hierboven hebben we de top bezienswaardigheden van de stad besproken die u zeker moet bezoeken tijdens uw reis naar Bumbar in Congo-Kinshasa.

1. Wat is de beste tijd om Bumbar te bezoeken?

De beste tijd om Bumbar te bezoeken is van juni tot september wanneer het weer koel en droog is.

2. Is Bumbar een veilige stad?

Hoewel er politieke instabiliteit en veiligheidsproblemen voorkomen in Congo-Kinshasa, is Bumbar een redelijk veilige stad voor toeristen. Het wordt echter aanbevolen om voorzichtig te zijn en op te letten voor zakkenrollers en andere kleine misdrijven.

3. Moet ik inkopen doen op de Pili Pili-markt?

De Pili Pili-markt is een fascinerende plek met veel souvenirs en lokale producten, maar het is niet verplicht om iets te kopen als u dat niet wilt.

4. Is het mogelijk om de chimpansees te zien in Nationaal Park Mahale Mountains?

Ja, het is mogelijk om de chimpansees te zien in Nationaal Park Mahale Mountains. Het is echter aan te raden om dit te doen onder begeleiding van een gids.

5. Zijn er accommodatiemogelijkheden in Bumbar?

Ja, er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Bumbar variërend van budget tot luxe hotels en lodges. Het wordt echter aanbevolen om van tevoren te reserveren.

Share the Post:

Related Posts