De top 5 verborgen pareltjes van Jacksonville: onontdekte plekjes die je niet mag missen

Als je aan Florida denkt, denk je waarschijnlijk aan Miami, Orlando of Key West. Maar er is nog veel meer te ontdekken in de Sunshine State. Jacksonville bijvoorbeeld, een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, maar die een grote verscheidenheid aan verborgen pareltjes biedt die de moeite waard zijn om te verkennen. Hieronder hebben we de top 5 onontdekte plekjes van Jacksonville op een rijtje gezet die je niet mag missen tijdens je volgende vakantie in Florida.

1. Little Talbot Island State Park

Een van de bekendste nationale parken van Florida is Everglades National Park, maar wist je dat Jacksonville ook een indrukwekkend nationaal park heeft? Little Talbot Island State Park, gelegen op slechts 17 mijl van het centrum van Jacksonville, biedt adembenemende stranden, duinen, moerassen en bossen. Verken de ruim 4 mijl aan ongerepte stranden en geniet van een picknick aan de Atlantische Oceaan.

2. Het Cummer Museum of Art and Gardens

Dit museum biedt bezoekers een unieke ervaring van kunst en natuur. Het Cummer Museum of Art and Gardens heeft een collectie van meer dan 5.000 werken van oude meesters tot hedendaagse artiesten, gelegen te midden van 2,5 hectare aan aangelegde tuinen en historische bomen. Breng hier een middag door en geniet van de kunst en de natuur.

3. Riverside Arts Market

Elke zaterdag van 10 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags vindt de Riverside Arts Market plaats in het hart van de historische wijk Riverside. Hier kun je genieten van lokale muziek, eten en drinken, en de verkochte ambachten van lokale kunstenaars bewonderen. Het is een ideale plek om je weekend te beginnen en om een glimp op te vangen van de lokale cultuur.

4. Kingsley Plantation

Een beetje geschiedenis mengen met je vakantie-plezier? Breng dan een bezoek aan Kingsley Plantation, de oudste, nog staande plantage in Florida. Het biedt bezoekers de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur van Florida door middel van rondleidingen door het landhuis en het terrein.

5. Big Talbot Island State Park

Nog een staatspark dat op de top 5 lijst van verborgen parels van Jacksonville staat, is Big Talbot Island State Park. Dit park biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan, ongerepte stranden, duinen en bossen. Het is de ideale plek voor wandelingen en picknicks, maar vergeet niet om je camera mee te nemen om prachtige foto’s te maken van de natuurlijke schoonheid van het park.

Conclusie

Jacksonville is een prachtige stad die meer te bieden heeft dan de meeste mensen zouden denken. Van ongerepte stranden tot historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils. Deze top 5 is zeker niet uitputtend, maar het geeft wel een goed beeld van wat de stad te bieden heeft. Dus als je op zoek bent naar een vakantiebestemming buiten de gebaande paden, overweeg dan zeker Jacksonville als een van de bestemmingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Cummer Museum of Art and Gardens?
– Het museum is dinsdag t/m zaterdag van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags geopend, op zondag van 12 uur ’s middags tot 4 uur ’s middags, en op maandag is het gesloten.

2. Moet ik kaartjes van tevoren kopen om de rondleiding bij Kingsley Plantation te krijgen?
– Nee, er zijn geen tickets vereist om Kingsley Plantation te bezoeken. Echter, om ervoor te zorgen dat je een rondleiding krijgt, kun je het beste al van tevoren je reservering maken.

3. Kan ik een boottocht maken bij Big Talbot Island State Park?
– Nee, Big Talbot Island State Park biedt geen boottochten aan. Echter, je kunt wel gebruik maken van de verschillende wandel- en fietspaden die door het park lopen.

4. Is er een toegangsprijs voor Little Talbot Island State Park?
– Ja, er is een toegangsprijs van $5 per voertuig. Let op: het staatspark accepteert alleen betalingen via creditcard.

5. Kan ik met het openbaar vervoer naar Riverside Arts Market reizen?
– Ja, de Riverside Arts Market is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Bussen van het Jacksonville Transportation Authority rijden regelmatig naar dit gebied.

Share the Post: