De top 5 historische bezienswaardigheden in Kerman: ontdek de rijke geschiedenis van deze prachtige stad en bezoek enkele van de meest indrukwekkende historische monumenten.

De top 5 historische bezienswaardigheden in Kerman: ontdek de rijke geschiedenis van deze prachtige stad en bezoek enkele van de meest indrukwekkende historische monumenten.

Als je op zoek bent naar een vakantie vol rijke geschiedenis, dan is een reis naar Kerman, Iran de juiste keuze. Met vele historische bezienswaardigheden, prachtige paleizen en eeuwenoude moskeeën, heb je een heleboel te ontdekken in deze stad. Hier zijn de top 5 historische bezienswaardigheden in Kerman die je niet mag missen:

1. Ganjali Khan Complex

Het Ganjali Khan Complex is een grote overdekte bazaar uit de Safavid periode en is gebouwd in 1596 door de gouverneur van Kerman, Ganjali Khan. Het complex bestaat uit een aantal gebouwen zoals een moskee, een karavanserai, badhuizen, een winkelcentrum en een theehuis. Het is een geweldige plek om te ontspannen na een lange dag van het verkennen van de stad.

2. Shah Nematollah Vali Shrine

Een van de meest beroemde heiligdommen in Kerman is het Shah Nematollah Vali Shrine. Dit is de begraafplaats van de beroemde soefi heilige Nematollah Vali en is gebouwd in de 14e eeuw. Het is prachtig gedecoreerd met prachtige mozaïeken en tegels en er is een mooie tuin die je kunt bezoeken.

3. Arg-e Bam

Arg-e Bam is een 2000 jaar oude citadel die gebouwd werd tijdens de Parthen periode, en het is een van de grootste en oudste klei-gebouwen ter wereld. Het is een van de meest bezochte attracties van Kerman en een must-see voor elke geschiedenisliefhebber.

4. Jabaliye Dome

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Kerman is de Jabaliye Dome, die gebouwd is in de 14e eeuw. Het is bekend om zijn prachtige architectuur en interieur decoratie. Het is een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van de geschiedenis van Kerman.

5. Ancient City of Jiroft

De Ancient City of Jiroft ligt op ongeveer 130 kilometer afstand van Kerman, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken als je meer wilt zien van de geschiedenis van de stad. De stad dateert uit 3000 v.Chr. en heeft een geweldige oude geschiedenis. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Iran.

Nu je op de hoogte bent van de top 5 historische bezienswaardigheden in Kerman, ben je klaar om deze geweldige stad te verkennen en de geschiedenis van Iran te ontdekken. Mis deze fascinerende bezienswaardigheden niet en plan je reis naar Kerman vandaag nog!


FAQs

Wat is Kerman?

Kerman is een stad in Iran en een van de belangrijkste historische steden van de regio. Het is beroemd om zijn eeuwenoude geschiedenis en archeologische rijkdommen.

Wat is Arg-e Bam?

Arg-e Bam is een 2000 jaar oude citadel die gebouwd werd tijdens de Parthen periode, en het is een van de grootste en oudste klei-gebouwen ter wereld.

Wat is de Shah Nematollah Vali Shrine?

De Shah Nematollah Vali Shrine is de begraafplaats van de beroemde soefi-heilige Nematollah Vali en is gebouwd in de 14e eeuw. Het is prachtig gedecoreerd met prachtige mozaïeken en tegels en er is een mooie tuin die je kunt bezoeken.

Wat is Ganjali Khan Complex?

Het Ganjali Khan Complex is een grote overdekte bazaar uit de Safavid periode en is gebouwd in 1596 door de gouverneur van Kerman, Ganjali Khan. Het complex bestaat uit een aantal gebouwen zoals een moskee, een karavanserai, badhuizen, een winkelcentrum en een theehuis.

Hoe oud is de Ancient City of Jiroft?

De Ancient City of Jiroft dateert uit 3000 v.Chr. en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Iran.

Share the Post:

Related Posts