De top 5 bezienswaardigheden in Auxerre: ontdek de must-see plekken in deze prachtige stad en leer over de rijke geschiedenis van de regio.

Auxerre is een charmante stad in het hart van de Bourgogne-regio in Frankrijk. Het heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van bezienswaardigheden die u moet bezoeken tijdens uw verblijf. In deze blogpost zullen we de top 5 bezienswaardigheden in Auxerre presenteren die u niet mag missen. Lees verder en ontdek wat deze prachtige stad te bieden heeft!

De kathedraal van Saint-Etienne

De kathedraal van Saint-Etienne is een indrukwekkend gotisch gebouw dat boven de stad uittorent. Het is het belangrijkste religieuze gebouw in de stad en dateert uit de 13e eeuw. Het interieur is prachtig versierd met glas-in-loodramen en beelden van heiligen. De kathedraal herbergt ook een aantal belangrijke kunstwerken, waaronder een 16e-eeuwse triptiek die het leven van de heilige Etienne vertelt.

De abdij van Saint-Germain

De abdij van Saint-Germain is een ander historisch gebouw dat u moet bezoeken tijdens uw verblijf in Auxerre. Het dateert uit de 6e eeuw en was ooit een van de belangrijkste christelijke kloosters in Frankrijk. Het heeft een prachtige romaanse gevel en een mooie kloostergang. In het museum van de abdij vindt u exposities over de geschiedenis van Auxerre en de Bourgogne-regio.

De torens van de stadsmuur

Auxerre heeft ook een goed bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuur. Er zijn nog steeds drie torens over die u kunt bezoeken: de Tour de l’Horloge, de Tour de la Prison en de Tour de l’Orle d’Or. Vanaf de top van de torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Het Musée Leblanc-Duvernoy

Het Musée Leblanc-Duvernoy is een museum dat gewijd is aan de kunst en geschiedenis van Auxerre en de Bourgogne-regio. Het museum is gevestigd in een prachtig 17e-eeuws herenhuis en heeft een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen. Er zijn ook exposities over de geschiedenis van Auxerre en de omliggende regio.

Het Maison de l’Eau

Tot slot willen we het Maison de l’Eau aanbevelen. Dit is een interactief museum dat gewijd is aan water en het milieu. U leert over de geschiedenis van watergebruik en -beheer in de Bourgogne-regio en hoe u zelf uw steentje kunt bijdragen aan een duurzamer milieu. Het museum is gezinsvriendelijk en heeft veel activiteiten voor kinderen.

Dit waren de top 5 bezienswaardigheden in Auxerre die u niet mag missen tijdens uw verblijf. Maar er is meer te zien en te doen in deze prachtige stad en haar omgeving. Vergeet niet een wandeling te maken door de oude stad, te genieten van de lokale keuken en een bezoek te brengen aan de lokale markten en wijnhuizen.

Conclusie:

Auxerre is een historische stad met veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. Bezoek de kathedraal van Saint-Etienne, de abdij van Saint-Germain, de torens van de stadsmuur, het Musée Leblanc-Duvernoy en het Maison de l’Eau om alles te ontdekken wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Veelgestelde vragen:

Q: Is Auxerre een geschikte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen?
A: Zeker weten! Er zijn veel gezinsvriendelijke activiteiten in en rond de stad, waaronder het interactieve Maison de l’Eau.

Q: Is het moeilijk om Auxerre te bereiken?
A: Nee, Auxerre heeft een goed verbinding met het openbaar vervoer en is ook gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Q: Wat zijn de beste tijden om Auxerre te bezoeken?
A: De beste tijd om Auxerre te bezoeken is van juni tot augustus, wanneer het weer warm en droog is.

Q: Wat is er nog meer te zien en te doen in de omgeving van Auxerre?
A: Er zijn veel andere mooie stadjes en dorpen in de omgeving van Auxerre, waaronder Chablis en Vézelay. Ook kunt u wijn- en kaasproeverijen bijwonen in de omgeving.

Q: Is het noodzakelijk om Frans te spreken om Auxerre te bezoeken?
A: Nee, veel mensen in de toeristische sector spreken Engels en andere talen. Het is echter altijd handig om enkele basiszinnen in het Frans te kennen.

Share the Post:

Related Posts