De Route 66 herbeleefd: een road trip door Amarillo

De Route 66 herbeleefd: een road trip door Amarillo

Een road trip over de legendarische Route 66 is een droom van velen. De historische snelweg, die van Chicago naar Santa Monica in Californië loopt, is een symbool van de Amerikaanse vrijheid en avontuur. Een van de hoogtepunten van de Route 66 is Amarillo, een stad in Texas met een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door Amarillo en laten we zien wat deze stad zo speciaal maakt.

Route 66: een stukje Amerikaanse geschiedenis

De Route 66, die in 1926 werd geopend, was de eerste snelweg in Amerika die het oosten van het land met het westen verbond. De weg was van groot belang voor de economische ontwikkeling van de regio’s die het doorkruiste en werd al snel een symbool van de Amerikaanse droom. In 1985 werd de Route 66 echter officieel opgeheven en vervangen door moderne snelwegen. Sindsdien wordt de weg geassocieerd met nostalgie en avontuurlijke road trips.

Amarillo: een cowboy- en ranching-stad in Texas

Amarillo ligt in het noorden van Texas, aan de rand van de Great Plains. De stad staat bekend om zijn cowboy- en ranching-cultuur en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de pioniersdagen van het Wilde Westen. Amarillo is de perfecte uitvalsbasis voor een road trip over de Route 66 en biedt talloze bezienswaardigheden en activiteiten voor reizigers van alle leeftijden.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Amarillo

Amarillo heeft veel te bieden voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en cultuur. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

Cadillac Ranch

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Amarillo is Cadillac Ranch, een kunstinstallatie langs de oorspronkelijke Route 66. De installatie bestaat uit tien Cadillac-auto’s die half begraven zijn in de grond en beschilderd zijn met graffiti. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen kunstwerken op de auto’s te maken.

Palo Duro Canyon State Park

Dit is de op één na grootste kloof in de Verenigde Staten en biedt tal van outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en paardrijden. Het park heeft ook vele campings, hutten en een musical, ‘Texas’, die de geschiedenis van de Lone Star State vertelt.

De Big Texan Steak Ranch

Dit is een van de meest iconische restaurants langs de Route 66. Het staat bekend om zijn gigantische biefstukken en uitdagingen voor degenen die menen het te kunnen opeten in minder dan een uur. Het is ook de thuisbasis van de beroemde ’72 oz Steak Challenge’.

De Route 66 bezoeken

Amarillo is een geweldige plek om aan je avontuur langs de Route 66 te beginnen. Hier zijn enkele hoogtepunten van de weg die je niet mag missen:

De MidPoint Cafe

Dit café, gelegen in Adrian, Texas, ligt precies halverwege de Route 66 en is een populaire rustplaats voor reizigers. Het café biedt een nostalgische sfeer en serveert heerlijke Amerikaanse gerechten.

The Blue Swallow Motel

Dit motel is een van de meest iconische langs de Route 66. Het heeft een jaren 50 sfeer en is prachtig gerestaureerd. Het motel biedt een reis terug in de tijd en is een populaire overnachtingsplaats voor roadtrippers.

De wigwam motels

Er zijn nog maar drie originele Wigwam Motels langs de Route 66 en ze zijn een ervaring die je niet wilt missen. De motelkamers zijn gebouwd in de vorm van wigwams en bieden een leuke en unieke accommodatie.

Conclusie

Amarillo is een stad die je moet bezoeken als je een roadtrip maakt langs de Route 66. Met zijn rijke geschiedenis en cultuur, talloze attracties en activiteiten en vriendelijke mensen, is Amarillo een van de hoogtepunten van de legendarische snelweg. Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring en ontdek de charmes van deze prachtige stad.

Veelgestelde vragen

Waarom is de Route 66 zo populair?

De legendarische Route 66 is populair vanwege zijn historische en culturele betekenis. De weg symboliseert de vrijheid en avontuur die Amerikaanse road trips zo speciaal maken.

Hoe lang duurt een road trip over de Route 66?

Een road trip over de Route 66 kan tussen de twee en vier weken duren, afhankelijk van hoeveel stops je maakt en hoeveel tijd je wilt doorbrengen in elke stad.

Welke steden moet je bezoeken langs de Route 66?

Enkele van de beste steden om te bezoeken langs de Route 66 zijn Chicago, St. Louis, Oklahoma City, Amarillo, Albuquerque en Santa Monica.

Moet ik een speciale auto huren voor een road trip over de Route 66?

Er is geen speciale auto die je nodig hebt voor een road trip over de Route 66. Iedere auto is geschikt, maar als je in stijl wilt reizen, is een klassieke auto natuurlijk wel een leuke optie.

Wat zijn enkele van de beste restaurants langs de Route 66?

Enkele van de beste restaurants langs de Route 66 zijn The Big Texan Steak Ranch in Amarillo, Lou Mitchell’s in Chicago en The Rock Cafe in Stroud, Oklahoma.

Share the Post:

Related Posts