De leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen in St. John’s, Newfoundland, inclusief educatieve uitstapjes en avonturen in de buitenlucht.

Overzicht van het artikel:

1. Inleiding
2. Ontdek de rijke geschiedenis van St. John’s
3. Bezoek Signal Hill en geniet van het prachtige uitzicht
4. Ga op avontuur in Cape Spear National Historic Site
5. Verken The Rooms, een cultureel centrum vol educatieve activiteiten
6. Maak een boottocht om ijsbergen te spotten
7. Geniet van de prachtige stranden en natuurgebieden in de omgeving
8. Bezoek het Johnson Geo Centre en leer alles over de geologie
9. Ontmoet de vriendelijke dieren in de Salmonier Nature Park
10. Maak een tochtje met de Coastal Boat Tours en spot walvissen
11. Bezoek de Quidi Vidi-brouwerij en ontdek het brouwproces
12. Leer meer over de flora en fauna in de Bowring Park
13. Breng een bezoek aan het Railway Coastal Museum
14. Beleef plezier in O’Brien’s Boat Tours
15. Proef de lokale keuken in gezinsvriendelijke restaurants
16. Conclusie

Titel: De leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen in St. John’s, Newfoundland

St. John’s, gelegen in de prachtige provincie Newfoundland in Canada, is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar avontuur en educatieve uitstapjes. Met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur en tal van activiteiten, is er genoeg te doen en te ontdekken in St. John’s. Hier zijn de leukste activiteiten die je niet mag missen tijdens je familievakantie in St. John’s, Newfoundland.

1. Ontdek de rijke geschiedenis van St. John’s

St. John’s heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Breng een bezoek aan het historische centrum van de stad en verken de kleurrijke huizen, smalle straatjes en schilderachtige haven. Bezoek ook het Newfoundland and Labrador Heritage Centre, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de regio.

1.1. Bezoek Signal Hill en geniet van het prachtige uitzicht

Signal Hill is een iconische plek in St. John’s en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de oceaan. Maak een wandeling naar de top van de heuvel en bezoek het Cabot Tower, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de communicatie. Kinderen zullen genieten van het verkennen van dit historische fort en het leren over zijn betekenis.

1.2. Ga op avontuur in Cape Spear National Historic Site

Cape Spear, het meest oostelijke punt van Noord-Amerika, is een must-visit bestemming voor gezinnen. Verken de historische vuurtoren en geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de maritieme geschiedenis van de regio en de kans om te leren over het belang van vuurtorens voor de scheepvaart.

2. Verken The Rooms, een cultureel centrum vol educatieve activiteiten

The Rooms is een uniek cultureel centrum waar gezinnen kunnen genieten van educatieve en interactieve activiteiten. Leer meer over de kunst, geschiedenis en cultuur van Newfoundland en Labrador door middel van tentoonstellingen en workshops die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Het is een geweldige manier om je kinderen te onderwijzen terwijl je ook plezier hebt.

3. Maak een boottocht om ijsbergen te spotten

St. John’s staat bekend om zijn prachtige ijsbergen, vooral in het voorjaar. Maak een boottocht en bewonder deze majestueuze ijskolossen van dichtbij. Je zult versteld staan van hun schoonheid en het is een unieke ervaring voor het hele gezin. Vergeet je camera niet mee te nemen om dit mooie moment vast te leggen.

4. Geniet van de prachtige stranden en natuurgebieden in de omgeving

St. John’s heeft verschillende prachtige stranden en natuurgebieden waar gezinnen kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Ga wandelen, picknicken en zwemmen bij Middle Cove Beach of maak een ontspannen wandeling langs de kust bij Cobblers Path. Deze rustige en schilderachtige omgevingen zijn perfect om quality time door te brengen met je gezin.

4.1. Bezoek het Johnson Geo Centre en leer alles over de geologie

Het Johnson Geo Centre is een geweldige plek om kinderen te leren over de fascinerende wereld van de geologie. Met interactieve displays en tentoonstellingen komen kinderen op een leuke en educatieve manier meer te weten over gesteenten, mineralen en de geologische geschiedenis van Newfoundland en Labrador.

4.2. Ontmoet de vriendelijke dieren in de Salmonier Nature Park

Breng een bezoek aan het Salmonier Nature Park en ontmoet de inheemse dieren van Newfoundland en Labrador, zoals elanden, kariboes en adelaars. Kinderen zullen dol zijn op deze close-up ontmoetingen met dieren en kunnen meer te weten komen over hun natuurlijke habitat en de inspanningen om deze te beschermen.

5. Maak een tochtje met de Coastal Boat Tours en spot walvissen

St. John’s staat bekend om zijn overvloed aan walvissen in de omringende wateren. Maak een boottocht met Coastal Boat Tours en spot bultruggen, dwergvinvissen en misschien zelfs orka’s. Het is een geweldige manier om kinderen te laten kennismaken met deze fascinerende zeedieren en te leren over hun gedrag en leefgebied.

5.1. Bezoek de Quidi Vidi-brouwerij en ontdek het brouwproces

Breng een bezoek aan de Quidi Vidi-brouwerij en ontdek het brouwproces van het bekende bier van Newfoundland. Hoewel dit misschien meer geschikt is voor oudere kinderen, kunnen ze nog steeds genieten van de sfeer en de interessante informatie over het brouwen van bier. Probeer ook wat verse bieren te proeven (uiteraard alleen voor volwassenen!).

6. Leer meer over de flora en fauna in de Bowring Park

Bowring Park is een prachtig park in St. John’s met een mooie vijver en goed onderhouden tuinen. Het is de perfecte plek om meer te leren over de lokale flora en fauna, inclusief kleurrijke vogels en mooie bloemen. Breng een picknick mee en geniet van een ontspannen middag in dit schilderachtige park.

7. Breng een bezoek aan het Railway Coastal Museum

Het Railway Coastal Museum is gewijd aan de rijke geschiedenis van de spoorwegen en de kustlijn van Newfoundland en Labrador. Leer meer over de bouw van de spoorweg en de invloed ervan op het leven van de lokale bevolking. Kinderen zullen genieten van de verschillende tentoonstellingen en interactieve displays.

8. Beleef plezier in O’Brien’s Boat Tours

O’Brien’s Boat Tours biedt een verscheidenheid aan boottochten en avonturen in de buitenlucht voor gezinnen. Verken de kustlijn, bezoek afgelegen eilanden en leer meer over de flora en fauna van Newfoundland en Labrador. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin terwijl je geniet van de prachtige natuurlijke omgeving.

9. Proef de lokale keuken in gezinsvriendelijke restaurants

St. John’s heeft een bruisende culinaire scene met diverse restaurants waar gezinnen van kunnen genieten. Geniet van verse zeevruchten, zoals kreeft en krab, of proef lokale specialiteiten zoals jiggs dinner en toutons. Er zijn ook tal van gezinsvriendelijke restaurants met kindermenu’s en een ontspannen sfeer.

Conclusie

St. John’s, Newfoundland, biedt een scala aan activiteiten en avonturen voor gezinnen met kinderen. Van het verkennen van de rijke geschiedenis tot het genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, er is altijd iets te doen en te ontdekken in deze mooie stad. Plan je volgende gezinsvakantie naar St. John’s, Newfoundland, en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd van het jaar om St. John’s, Newfoundland te bezoeken?
– De zomermaanden juni tot september zijn ideaal om St. John’s te bezoeken, met aangename temperaturen en meer kans op zonnig weer. Het voorjaar is ook een geweldige tijd om ijsbergen te spotten.

2. Zijn er gezinsvriendelijke accommodaties in St. John’s?
– Ja, St. John’s biedt verschillende gezinsvriendelijke accommodaties, variërend van hotels tot vakantiewoningen en bed & breakfasts. Je kunt ook kiezen voor accommodaties met familiekamers of keukens om het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

3. Zijn er speciale activiteiten voor kinderen in St. John’s?
– Absoluut! Naast de genoemde activiteiten zijn er ook speciale evenementen en festivals die gericht zijn op kinderen en gezinnen. Houd de lokale evenementenkalender in de gaten voor leuke en leerzame activiteiten.

4. Moet ik van tevoren reserveren voor boottochten en rondleidingen in St. John’s?
– Het wordt aanbevolen om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen (zomermaanden). Dit verzekert je van een plek en voorkomt teleurstellingen als activiteiten snel volgeboekt zijn.

5. Is St. John’s geschikt voor kinderen van alle leeftijden?
– Ja, St. John’s biedt activiteiten en attracties die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Van educatieve musea tot avontuurlijke boottochten, er is voor elk wat wils, ongeacht de leeftijd van je kind.

Share the Post:

Related Posts