De leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen in Colorado Springs

Colorado Springs is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn talloze activiteiten te vinden die geschikt zijn voor jong en oud. Hieronder hebben we de leukste activiteiten in Colorado Springs verzameld, zodat jij jouw vakantie perfect kunt plannen.

1. Bezoek het Garden of the Gods Park

Het Garden of the Gods Park is een prachtig gratis park waar gezinnen kunnen wandelen, fietsen of rijden met de auto. Het park heeft zandstenen rotsen die zo hoog zijn als 300 meter. Kinderen zullen versteld staan van deze unieke rotsformaties.

2. Maak een ritje in de Pikes Peak Cog Railway

Voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur mag een ritje in de Pikes Peak Cog Railway, de hoogste treinrit in Noord-Amerika, niet ontbreken. Je gaat naar de top van Pikes Peak Mountain, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de stad en de bergen.

3. Verken de Cheyenne Mountain Zoo

De Cheyenne Mountain Zoo is de enige Amerikaanse dierentuin die hoog in de bergen ligt. Gezinnen met kinderen kunnen hier dieren van dichtbij bekijken, zoals panda’s, leeuwen en giraffen. Er zijn ook tours en voedermomenten beschikbaar om de ervaring nog beter te maken.

4. Ga naar de Pikes Peak Children’s Museum

Het Pikes Peak Children’s Museum is een interactief museum waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen en leren. Er zijn verschillende tentoonstellingen over wetenschap, technologie en ecologie te vinden en kinderen van alle leeftijden zullen genieten van de activiteiten.

5. Bezoek het Ghost Town Museum

In het Ghost Town Museum leer je over het leven en de geschiedenis van de mijnwerkersstadjes. Kinderen kunnen het echte leven van de mensen ervaren via rekwisieten, kleding en meubilair uit deze periode. Er is ook een ouderwetse inkoopwinkel waar kinderen snoep kunnen kopen.

6. Wandel door het Bear Creek Park

Het Bear Creek Park is een prachtig park met uitgestrekte wandelpaden, picknickplaatsen en sportvelden. Het heeft ook een prachtige vijver met eenden, adelaars en andere dieren. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en relaxen in de natuur.

7. Bewonder het Seven Falls Park

De Seven Falls Park is een prachtige waterval die 55 meter hoog is en zeven lagen heeft. Bezoekers kunnen met een kabelbaan naar de top van de waterval en genieten van het uitzicht op de omgeving. Er zijn ook eettentjes en winkels in het park te vinden.

8. Ervaar de Royal Gorge Bridge

De Royal Gorge Bridge is een prachtige brug die hoog boven de Arkansas-rivier hangt, met een geweldig uitzicht op het ravijn en de bergen. Er is een kabelbaan, een speeltuin en verschillende andere activiteiten voor kinderen.

9. Ga naar het Western Museum of Mining and Industry

Het Western Museum of Mining and Industry vertelt het verhaal van de mijnbouw in Colorado Springs en hoe het van invloed was op het leven van de mensen. Bezoekers kunnen de oude mijnen verkennen en leren over de geologie en de geschiedenis van de regio.

10. Bezoek het Colorado Springs Pioneers Museum

Het Colorado Springs Pioneers Museum is een museum dat de geschiedenis van Colorado Springs vertelt. Het heeft ook een educatief programma voor kinderen dat erop gericht is om de geschiedenis van de regio beter te begrijpen.

11. Ontsnap uit de escape room

Voor gezinnen die op zoek zijn naar wat spanning en uitdaging is de Escape Room de perfecte activiteit. Het doel is om binnen een bepaalde tijd uit een kamer te ontsnappen door middel van puzzels en raadsels. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar die allemaal geschikt zijn voor kinderen.

12. Bezoek de Paint Mines Interpretive Park

Het Paint Mines Interpretive Park heeft prachtige kleurrijke rotsen waar kinderen op kunnen klimmen en spelen. Er zijn ook verschillende paden te vinden waar bezoekers doorheen kunnen wandelen en nog veel meer ontdekken.

13. Ga naar het United States Olympic & Paralympic Museum

Het United States Olympic & Paralympic Museum is een museum dat de geschiedenis van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen vertelt. Bezoekers kunnen er sport zien, leren over de atleten en zelfs proberen om een medaille te winnen.

14. Maak een wandeling in de North Cheyenne Canyon Park

Het North Cheyenne Canyon Park is een prachtig park met wandelpaden, watervallen en uitzichtpunten die je adembenemende vergezichten bieden. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, terwijl je geniet van de rust en de natuur.

15. Bezoek het Space Foundation Discovery Center

Het Space Foundation Discovery Center is een museum dat de geschiedenis van de ruimtevaart vertelt. Bezoekers kunnen er ruimtevaartuigen zien, praktische experimenten uitvoeren en leren over de geschiedenis van de ruimtevaart.

Conclusie

Colorado Springs is een perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn talloze activiteiten en bezienswaardigheden te vinden die leuk en leerzaam zijn voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar avontuur, geschiedenis of ontspanning, Colorado Springs heeft voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er andere parken in de omgeving die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen?
Ja, Colorado Springs heeft verschillende parken zoals het Memorial Park, Palmer Park en het Red Rock Canyon Open Space Park die ook geweldig zijn voor gezinnen.

2. Welke tijd van het jaar is het beste om Colorado Springs te bezoeken?
De zomer- en herfstmaanden zijn de beste tijden om Colorado Springs te bezoeken als je buitenactiviteiten wilt doen. In de wintermaanden is het mogelijk om te skiën en te snowboarden in de bergen.

3. Zijn er nog andere activiteiten en bezienswaardigheden die niet op de lijst staan?
Ja, er zijn nog talloze andere activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, zoals de Manitou Incline, het Rock Ledge Ranch Historic Site en de Old Colorado City.

4. Zijn er bepaalde activiteiten die niet geschikt zijn voor jongere kinderen?
Sommige activiteiten, zoals de Pikes Peak Cog Railway of de Royal Gorge Bridge, zijn wellicht niet geschikt voor hele jonge kinderen. Het is belangrijk om de activiteiten te kiezen die passen bij de interesses en de leeftijd van jouw kinderen.

5. Moet ik van tevoren kaartjes reserveren voor activiteiten?
Het is verstandig om voor sommige activiteiten, zoals de Pikes Peak Cog Railway en de Cheyenne Mountain Zoo, van tevoren kaartjes te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Share the Post:

Related Posts