De beste winter activiteiten in Kiruna: sneeuwscootertochten, huskytochten en het noorderlicht

Kiruna is een magisch winterparadijs dat gelegen is in het noorden van Zweden. De stad staat bekend om haar adembenemende landschappen, winterse activiteiten en natuurlijk het noorderlicht. Als je op zoek bent naar een perfecte winterse vakantie, dan moet je zeker Kiruna bezoeken. In dit artikel zullen we de beste winter activiteiten in Kiruna bespreken, waaronder sneeuwscootertochten, huskytochten en het noorderlicht.

Sneeuwscootertochten

Sneeuwscootertochten zijn een must-do activiteit in Kiruna. Dit is een geweldige manier om het prachtige winterlandschap van Kiruna te verkennen. Er zijn verschillende routes waaruit je kunt kiezen, variërend van 2 uur tot een hele dag. Tijdens de tocht rijd je door besneeuwde bossen, over bevroren meren en langs bevroren rivieren. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan het beroemde IJshotel, dat alleen per sneeuwscooter bereikbaar is. Vergeet niet om je warm te kleden, want het kan erg koud worden.

Huskytochten

Een andere populaire winteractiviteit in Kiruna is huskytochten. Dit is een unieke ervaring waarbij je op een slee in het gezelschap van enthousiaste huskyhonden rijdt. De tocht gaat door de prachtige besneeuwde wildernis van Kiruna. Van korte tochten van een paar uur tot meerdaagse tochten, er zijn opties voor elk niveau van avontuurlijkheid. Tijdens de tocht kun je genieten van het serene landschap en de pure frisse lucht van Zweden.

Het noorderlicht

Het noorderlicht is wellicht de meest verbluffende natuurlijke verschijning waarvan je getuige kunt zijn in Kiruna. Het noorderlicht, ook bekend als aurora borealis, is een natuurlijk lichtfenomeen dat optreedt in de poolgebieden van de aarde. Het is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kiruna. Het noorderlicht is zichtbaar als er donkere, heldere en onbewolkte nachten zijn. Als je het noorderlicht wilt zien, kun je het beste een tour boeken bij een van de plaatselijke reisbureaus. Zij zorgen voor het vervoer en nemen je mee naar de meest afgelegen plekjes waar je de beste kans hebt om het noorderlicht te zien.

Bezoek aan het IJshotel

Het ijshotel in Kiruna is een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Het is gebouwd uit bevroren water en sneeuw en wordt elk jaar opnieuw opgebouwd. Het hotel is alleen in de winter geopend en is totaal anders dan andere hotels. Het hotel heeft verschillende ijs suites en kamers waar je in kunt overnachten. Bij een bezoek aan het ijshotel kun je ook alle andere sneeuw-gerelateerde activiteiten ondernemen, zoals sneeuwscootertochten, huskytochten en het noorderlicht bezichtigen.

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een leuke en andere manier om het winterlandschap van Kiruna te verkennen. Sneeuwschoenen zijn een soort “sneakers” die je over schoenen heen trekken. Dit geeft je meer grip en maakt het gemakkelijker om door de sneeuw te wandelen. Je kunt op je eigen tempo wandelen, of je kunt een begeleide tour boeken om meer over de omgeving te leren.

Sneeuwpop bouwen

Sneeuwpop bouwen, een klassieke winter sport, mag niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Kiruna. Het is een leuke activiteit voor het hele gezin en kan op elk moment van de dag gedaan worden. Het enige wat je nodig hebt is een stapel vers gevallen sneeuw en creativiteit.

Skiën

Kiruna heeft ook een ski-resort, genaamd Luossabacken. Het resort heeft pistes voor beginners en experts, evenals faciliteiten voor kinderen. In Luossabacken vind je ook een sneeuwpark met rails en jumpers die perfect zijn voor freestyle skiën.

Snowboarden

Met zoveel sneeuw en heuvels in Kiruna is snowboarden een must-do activiteit. Het maakt niet uit of je een beginner of een expert bent, er zijn snowboard pistes voor iedereen.

IJsvissen

IJsvissen is een geweldige activiteit voor degenen die van vissen houden. Je gaat naar een bevroren meer en maakt een gat in het ijs om te vissen. Het is een rustige en ontspannende ervaring, perfect om tot rust te komen en even weg te zijn van de drukte van het stadsleven.

Paardrijden

Tijdens het winterseizoen kun je genieten van een ritje te paard door de besneeuwde landschappen van Kiruna. Dit is een unieke ervaring waarbij je kan genieten van de prachtige winterse uitzichten.

Bezoek aan de kerstman

Iedereen houdt van de kerstman! De kerstman woont in het dorpje Jukkasjärvi, dat op slechts een paar kilometer afstand van Kiruna ligt. Je kunt een bezoek brengen aan de kerstman en een cadeau vragen of gewoon een gezellig praatje maken met hem.

Lappen Sámi dorp

Lappen Sámi dorp is een dorp waar de inheemse Lappen al meer dan 1000 jaar wonen. Wanneer je het dorp bezoekt kom je meer te weten over hun geschiedenis en cultuur. Tijdens een rondleiding leer je meer over de tradities en gebruiken van de Lappen.

Overnachten in een iglo

Overnachten in een iglo is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Kiruna. In Hotel Arctic Bath, gevestigd op een van de eilanden van Luleä en geïnspireerd op een traditionele Zweedse sauna, kun je in een gloednieuwe bubbel- of kamer op het water overnachten. Het hotel biedt ook verschillende spa-behandelingen aan.

Aurora Sky Station

Het Aurora Sky Station is een van de beste plekken om het noorderlicht te zien in Kiruna. Het uitzicht is ongelooflijk en tijdens het wachten op het noorderlicht kun je dineren in het restaurant of genieten van een activiteit van één van de plaatselijke gidsen.

Conclusie

Kiruna is een perfecte winterbestemming voor wie houdt van buitensporten en avontuurlijke activiteiten. Met veel sneeuw en prachtige landschappen biedt Kiruna een breed scala aan winterse activiteiten, zoals sneeuwscootertochten, huskytochten, het noorderlicht, skiën, snowboarden, sneeuwpop bouwen, ijsvissen, paardrijden, een bezoek aan de kerstman en Lappen Sámi dorp, overnachten in een iglo, en een bezoek aan het Aurora Sky Station. Of je nu op zoek bent naar avontuur of naar rust en ontspanning, Kiruna heeft voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om naar Kiruna te gaan?
– De beste tijd om naar Kiruna te gaan is tussen november en maart, wanneer het winterseizoen in volle gang is.

2. Wat voor weer kan ik verwachten in Kiruna tijdens de winter?
– In Kiruna kun je tijdens de wintermaanden koude temperaturen verwachten, met gemiddelde temperaturen van -10 tot -20 graden Celsius.

3. Moet ik ervaring hebben om sneeuwscootertochten en huskytochten te doen?
– Nee, je hebt geen ervaring nodig om sneeuwscootertochten en huskytochten te doen. Begeleiders en gidsen staan altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen.

4. Wat moet ik dragen tijdens wintersporten in Kiruna?
– Het is belangrijk om je warm te kleden wanneer je wintersporten gaat doen in Kiruna. Zorg voor warme kleding, een muts, handschoenen en waterdichte schoenen.

5. Kan ik het noorderlicht in Kiruna zien?
– Ja, Kiruna is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Zorg ervoor dat je tijdens de donkere, heldere en onbewolkte nachten gaat kijken. Het is het beste om een tour te boeken bij een plaatselijk reisbureau.

Share the Post:

Related Posts