De beste plekken om te genieten van de lokale Cajun-keuken in New Orleans

New Orleans, de bakermat van de Cajun-keuken, staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes die overal in de stad te vinden zijn. Cajun-keuken is een combinatie van Amerikaanse en Franse gerechten, met Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse invloeden, en de stad biedt een breed scala aan traditionele gerechten die je nergens anders zult vinden. In dit artikel zullen we de beste plekken bespreken om te genieten van de lokale Cajun-keuken in New Orleans.

1. Cochon

Cochon, gelegen in het hart van de stad, is een restaurant dat gespecialiseerd is in de Cajun-keuken en een grote verscheidenheid aan vleesgerechten aanbiedt. Het menu biedt onder andere varkensvlees, lamsvlees, kikkerbilletjes en kaviaar. Het gerecht dat je hier echt moet proberen is de Cochon, een heerlijk stoofvleesgerecht met aardappelen en ui.

2. Commander’s Palace

Commander’s Palace is een must-visit als je in New Orleans bent, omdat het een van de oudste en meest befaamde restaurants van de stad is. Het biedt een voorproefje van de Cajun-keuken met zijn heerlijke gumbo, jambalaya en creoolse gerechten. Het menu verandert regelmatig, dus er is altijd iets nieuws te proberen.

3. K-Paul’s Louisiana Kitchen

K-Paul’s Louisiana Kitchen is een geweldige plek om te genieten van authentieke Cajun-gerechten en biedt een menu met heerlijke etenswaren, zoals gumbo, jambalaya en red beans and rice. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke blackened redfish, een gerecht dat is uitgevonden door de oprichter Paul Prudhomme.

4. Willie Mae’s Scotch House

Willie Mae’s Scotch House, werd in 2005 te midden van de vernietiging door orkaan Katrina, uitgeroepen tot de maker van ‘America’s Best Fried Chicken’. Het is gelegen aan de historische route 90 en het is een must-visit restaurant als je hunkert naar authentieke cajun-fried chicken en andere soul-food lekkernijen.

5. Dooky Chase’s Restaurant

Dooky Chase’s Restaurant is een begrip in New Orleans en een van de meest iconische restaurants van de stad. Het is gelegen in het Treme district en biedt klassieke Cajun-gerechten, zoals gebakken kip, gumbo, okra en rijst en authentieke cajun-fried shrimps, en staat ook bekend om zijn fantastische deserts zoals de bread pudding.

6. Dooky Chase’s Museum

Nadat je hebt gegeten bij Dooky Chase’s kun je doorlopen naar het Dooky Chase Museum. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van het restaurant, de eigenaars en de authenticiteit van de gerechten. Het museum beschikt ook over een galerij die creaties van beroemde Afro-Amerikaanse kunstenaars tentoonstelt.

7. Neyow’s Creole Café

Neyow’s Creole Café is een must-visit voor iedereen die houdt van authentieke Cajun-gerechten. Het restaurant biedt een scala aan gerechten, zoals po’boys, gebakken vis, en het bekende gerecht Crawfish Étouffée. Het restaurant wordt vaak aanbevolen door de lokale bevolking en is een leuke plek om een goed bord Cajunchefs voor een goede prijs te kunnen eten.

8. Coop’s Place

Coop’s Place is een authentiek speciaalzaak restaurant zowel voor de cajun als voor de creoolse keuken, rauwe oesters, gumbos en diverse gerechten zijn uitstekend aan te bevelen. Het is gelegen vlak bij Bourbon Street en is een populair restaurant onder toeristen en lokale inwoners, dus het kan erg druk zijn.

9. Parkway Bakery & Tavern

Parkway Bakery & Tavern is een lokale favoriet en een iconisch restaurant in New Orleans. Het is beroemd om zijn heerlijke po’boys, sandwiches van ham, kalkoen, hotdogs en gegrild vlees. Het restaurant is de hele dag geopend en biedt een heerlijke en betaalbare optie om te genieten van de Cajun-keuken.

10. Camellia Grill

De Camellia Grill is een diner in de ouderwetse stijl en is een New Orleans icon. Het gelegen in Uptown zorgt het voor een uniek hele ervaring met zijn klassieke cocktails en overheerlijke Cajun-hamburgers, omeletten en andere Cajun-gerechten.

11. Dat Dog

De Dat Dog is een restaurant in New Orleans bekend om zijn unieke combinaties met een Cajun-tik. Probeer hier de verschillende hotdog met toppings, zoals kreeft, andouilleworst of crawfish. Daarbij zijn verse patatjes en zoete aardappelfrietjes ook echte aanraders.

12. Elizabeth’s Restaurant

Elizabeth’s Restaurant biedt overdag heerlijke brunch opties, en serveert daarna de traditionele Cajun-keuken. Voor de echte Cajun-liefhebbers, biedt het restaurant ook een varkensoor, ofwel cochon de lait, een traditionele Zuid-Louisiana specialiteit.

13. Ruby Slipper Café

Ruby Slipper Café is een lokaal icon en vooral een ideale plek voor een brunch. Het restaurant biedt vele gerechten, zoals ontbijtsandwiches, omeletten en pancakes. Het restaurant biedt ook een brede selectie van typische lokale drankjes.

14. Café Du Monde

Geen trip naar New Orleans is compleet zonder een bezoek aan Café Du Monde. Het iconische restaurant is gelegen in de French Quarter en biedt heerlijke beignets, koffie met chicory en andere Cajun-gebakken lekkernijen. Het restaurant is 24/7 geopend en daarmee perfect voor een ochtendbezoek of een after-party snack.

15. French Market

Geen enkel bezoek aan New Orleans is compleet zonder een bezoek aan de French Market. Dit openlucht markt is een lokale favoriet en biedt een breed scala aan verse producten, zoals vis, groenten, fruit en vlees. Hier kunt u ook terecht voor authentieke Cajun-gerechten van lokale verkopers die onder de Franse marktpaviljoen staan gestationeerd.

Nu je weet welke plekken je moet bezoeken voor de beste Cajun-gerechten in New Orleans hoef je alleen nog maar het vliegticket te boeken en op pad te gaan. Geniet van alle smaken van de Cajun-keuken die deze stad te bieden heeft!

Veelgestelde vragen

1) Wat is het verschil tussen Cajun-keuken en Creoolse keuken?
Cajun-keuken is een meer op het platteland gebaseerde stijl, ontstaan uit de Franse keuken, terwijl de Creoolse keuken zijn oorsprong vindt bij de stijl van de Fransen die zich in de grote haven van New Orleans hebben gevestigd.

2) Is er vegetarisch Cajun-eten in New Orleans?
Er komt steeds meer vegetarische Cajun-keuze opties in New Orleans, zoals vegetarische gumbo en jambalaya.

3) Wat is het meest populaire Cajun-gerecht in New Orleans?
Er zijn drie gerechten in New Orleans die een must try zijn voor bezoekers: gumbo, jambalaya en red beans and rice.

4) Wat is de beste tijd om te bezoeken en te genieten van Cajun-gerechten?
November tot maart is over het algemeen de beste tijd van het jaar om Cajun-gerechten te proeven, omdat dit de meest temperatuuropvallende periode van het jaar is.

5) Welke drankjes worden geserveerd samen met Cajun-gerechten?
Typische drankjes om te drinken met cajun gerechten zijn Jack Daniels Whiskey, Ponchartrain Punch en Brandy Milk Punch.

Share the Post:

Related Posts