De 5 beste activiteiten om te doen tijdens een vakantie in St. John, New Brunswick

St. John, New Brunswick is een prachtige bestemming voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers. Gelegen aan de oevers van de Bay of Fundy met zijn iconische getijdenverschillen, biedt St. John een scala aan avontuurlijke en verkwikkende activiteiten. Hier zijn de 5 beste activiteiten om te doen tijdens een vakantie in St. John, New Brunswick.

1. Ontdek de Bay of Fundy per boottocht

Stap aan boord van een boot en maak een onvergetelijke reis naar de Bay of Fundy. Hier zie je de iconische getijdenverschillen van deze baai in al hun glorie. Er worden verschillende boottochten aangeboden, vertrekkend vanuit St. John, die je langs de kustlijn voeren, langs kliffen, eilanden, vuurtorens en zeeleven.

1.1 Whale watching bij St. John

Een van de meest populaire ervaringen is ongetwijfeld walvissen spotten. Er zijn verschillende soorten walvissen te zien in de Bay of Fundy, waaronder de bultrugwalvis, de potvis en de noordkaper. Bereid je voor op een adembenemende ervaring en maak spectaculaire foto’s van deze majestueuze dieren.

1.2 Zeehonden- en vogelspotten

Als je geen fan bent van walvissen spotten, zijn er volop mogelijkheden om zeehonden en vogels te spotten. Rondom het Bay of Fundy-gebied leven verschillende soorten zeehonden en vogels, waaronder alken, aalscholvers en papegaaiduikers.

2. Verken de natuur van New Brunswick per wandeling

New Brunswick staat bekend om zijn ruwe schoonheid en zijn goed onderhouden netwerk van wandelpaden en parken. Reydon Nature Preserve en Rockwood Park bieden bijvoorbeeld echte pareltjes in de buurt van St. John.

2.1 Reydon Nature Preserve

Het is een prachtig natuurgebied in St. John, New Brunswick. Reydon Nature Preserve biedt niet alleen een adembenemende omgeving, maar er zijn ook tal van wandelroutes door de bossen, langs beekjes en over bruggen. Je kunt er ook kanoën en kajakken, of zelfs volop picknicken en ontspannen.

2.2 Rockwood Park

Rockwood Park, gelegen in Saint John, is een must-see voor elke bezoeker. Hier vind je veel wandelpaden, speeltuinen, zwembaden, barbecue-plekken en talloze meren. Dit is de perfecte plek om een dagje te ontspannen temidden van een prachtige omgeving, ongeacht het seizoen.

3. Bezoek de beroemde Reversing Falls Rapids

Reversing Falls Rapids is een natuurwonder waarbij getijdenwater door smalle doorgangen in de rotsen beukt, wat zorgt voor een uniek fenomeen waarbij het water gedenivelleerd lijkt. Je kunt deze stroomversnellingen bekijken via de interpretatieve paden of vanaf het uitkijkpunt. Voor avonturiers is er ook de mogelijkheid om een afdaling te maken via de rapids met een zipline.

4. Breng een bezoek aan St. John City Market

St. John City Market is de oudste continu werkende markt in Noord-Amerika. Het biedt lokale en internationale delicatessen, handwerk en verse producten. Je kunt hier ronddwalen tussen de stands, terwijl je geniet van de geuren en kleuren van dit historische gebouw. Proef hier vooral de beroemde lobster rolls en de Kalamata olijven.

5. Maak een dagtocht naar het nabijgelegen eiland Grand Manan

Grand Manan is een schilderachtig eiland dat zich ongeveer 32 km ten westen van St. John bevindt. Het eiland biedt de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van het vasteland. Neem de veerboot en ontdek de interessante bezienswaardigheden, de wilde dieren en de rijke eilandcultuur.

Conclusie
St. John, New Brunswick staat garant voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Of je nu wilt wandelen, walvissen spotten, een culturele ervaring wilt opdoen of gewoon wilt ontspannen, deze bestemming biedt iets voor iedereen. Een bezoek aan St. John wordt bezegeld met onvergetelijke herinneringen en fotowaardige momenten.

Veelgestelde vragen:
1. Hoe kom ik naar St. John, New Brunswick?
2. Wanneer is de beste tijd om St. John, New Brunswick te bezoeken?
3. Zijn er andere boottochten beschikbaar buiten de walvissen-safari?
4. Kan ik een campingplaats reserveren in Reydon Nature Preserve of Rockwood Park?
5. Hoe kan ik Grand Manan het beste verkennen?

Share the Post:

Related Posts