Changchun’s verborgen schatten: de meest spectaculaire en onbekende bezienswaardigheden

Changchun, de op twee na grootste stad in de provincie Jilin in Noordoost-China, heeft veel te bieden. Naast de bekende attracties zoals de Jingyuetan Nationale Bosbouwzone en de Puppet Emperor’s Palace, zijn er ook tal van minder bekende bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van Changchun en laten we je kennismaken met de meest spectaculaire en onbekende bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

1. Het Changchun Filmstudio’s Museum

Het Changchun Filmstudio’s Museum is de grootste filmstudio in China en heeft een lange geschiedenis van het produceren van Chinese films. Het museum toont de geschiedenis van de filmstudio’s en de filmindustrie in China en biedt bezoekers een fascinerend kijkje achter de schermen van de filmwereld.

2. Het Changchun Wetenschaps- en Technologiemuseum

Het Changchun Wetenschaps- en Technologiemuseum is een modern museum dat is gewijd aan wetenschap en technologie. Het museum heeft interactieve exposities en experimenten die bezoekers kennis laten maken met verschillende takken van de wetenschap en technologie.

3. Het anti-Japanse oorlogsmuseum van Jilin

Het anti-Japanse oorlogsmuseum van Jilin is een museum gewijd aan het herdenken van de strijd tegen Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum heeft verschillende exposities die de geschiedenis van de strijd tegen Japan in Noordoost-China laten zien.

4. Het rustige en historische Yongchun buurtje

In het rustige en historische Yongchun buurtje kun je genieten van prachtige traditionele architectuur en groene tuinen. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om een ​​wandeling te maken.

5. Het Changchun Cultureel Plein

Het Changchun Cultureel Plein is een enorme openbare ruimte die is ontworpen voor culturele evenementen en entertainment. Het plein heeft een groot podium en een kunstmatig meer dat midden in de stad ligt.

6. Het Beishan Park en de Beishan Tomb

Het Beishan Park is een mooi aangelegd park in het noorden van Changchun en heeft ook de Beishan Tomb, waar de laatste keizer van de Jin-dynastie ligt begraven.

7. Het Tao’an Oostelijk Belvedère

Het Tao’an Oostelijk Belvedère is een uitkijkpunt dat een panoramisch uitzicht biedt over de stad en de omliggende bergen. Het is een perfecte plek om te genieten van de schoonheid van Changchun en om foto’s te maken.

8. De Changchun Tianyi Sporting Park

De Changchun Tianyi Sporting Park is een groot sportcomplex dat populair is onder de lokale bevolking. Het park heeft faciliteiten voor voetbal, basketball, tennis, zwemmen en meer.

9. Het Jilin Provincial Museum

Het Jilin Provincial Museum is een interessant museum dat artefacten uit de prehistorie tot de moderne tijd toont en de geschiedenis van de provincie Jilin tot leven brengt.

10. Het Puppet Emperor’s Palace Museum

Het Puppet Emperor’s Palace Museum is een historisch gebouw dat werd gebouwd door de Japanse keizerlijke regering tijdens de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van hun marionettenregering in China. Het geeft een fascinerende kijk in deze donkere periode van de geschiedenis.

11. Het Changchun World Sculpture Park

Het Changchun World Sculpture Park is een groot openbaar park met meer dan 400 beeldhouwwerken en sculpturen van kunstenaars uit de hele wereld. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de diverse kunstwerken.

12. Het Oktober Revolution Park

Het Oktober Revolution Park is een mooi aangelegd park in het centrum van Changchun, vernoemd naar de Russische revolutie van 1917. Het park biedt bezoekers de kans om te genieten van groene ruimtes in het hart van de stad.

13. Het Changchun World Landscape Park

Het Changchun World Landscape Park is een groot openbaar park met een overvloed aan tuinen, fonteinen en watervallen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

14. De Hua Tian Long Shopping Center

De Hua Tian Long Shopping Center is een groot winkelcentrum dat zowel lokale en internationale merken biedt. Het is een van de beste plekken om te winkelen in Changchun.

15. Het Dongfang Wenming Cultureel Dorp

Het Dongfang Wenming Cultureel Dorp is een kunstdorp dat zich richt op traditionele Chinese kunst en cultuur. Bezoekers kunnen workshops bijwonen en zich onderdompelen in verschillende vormen van artistieke expressie.

Changchun heeft veel verborgen schatten en is zeker de moeite waard om te ontdekken. Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er talloze andere attracties en bezienswaardigheden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste tijden om Changchun te bezoeken?

De beste tijden om Changchun te bezoeken zijn de lente en de herfst, wanneer het klimaat mild en aangenaam is. De zomers kunnen heet en vochtig zijn en de winters bitter koud.

Wat zijn de openingstijden van het Changchun Filmstudio’s Museum?

Het Changchun Filmstudio’s Museum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Is het Changchun World Landscape Park gratis te bezoeken?

Ja, het Changchun World Landscape Park is gratis toegankelijk voor het publiek.

Welke talen worden er gesproken in Changchun?

Mandarijn is de officiële taal van China en wordt gesproken in Changchun. Engels is niet zo vaakvoorkomend, dus het kan handig zijn om een ​​vertaal-app bij de hand te hebben.

Wat voor betaalmiddelen worden er in Changchun geaccepteerd?

Contant geld is nog steeds het meest gebruikelijke betaalmiddel in Changchun. Maar steeds meer plaatsen accepteren ook betaalpassen en mobiele betalingen. Het is altijd handig om contant geld bij de hand te hebben, vooral voor kleinere transacties.

Share the Post:

Related Posts