Vakantie Walla Walla

Walla Walla is een charmante stad in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Washington, beroemd om zijn wijnhuizen, boetieks en heerlijke restaurants. Naast het bruisende stadsleven heeft Walla Walla ook een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Lees verder en ontdek waarom deze bestemming absoluut de moeite waard is.

Waarom Walla Walla?

Walla Walla’s Wijnhuizen

Walla Walla staat bekend om de wijnhuizen. Er zijn meer dan 100 wijnhuizen in de vallei van Walla Walla en die produceren samen de beste wijnen van het land. De geschikte bodem, het wijngaardklimaat en de unieke mix van druivenrassen, maken de wijnen uit deze regio bijzonder.

Walla Walla’s Culinaire Scene

De culinaire scene van Walla Walla is ook zeker een vermelding waard. Van restaurants van wereldklasse tot gezellige café’s, je kunt hier echt genieten van regionale lekkernijen in een prachtige omgeving.

Outdoor Avonturen

Walla Walla is een regio van ongekende natuurlijke schoonheid en heeft voor de liefhebbers diverse outdoor-activiteiten te bieden. De regio heeft prachtige wandel- en fietspaden, golfbanen en talloze parken.

Waar te gaan en wat te doen?

Wijnproeven en Geweldige Wijnhuizen bezoeken

Een wijnproeverij bijbrengen is een geweldige ervaring, en een bezoek aan Walla Walla is de perfecte gelegenheid om een ​​van de vele wijnhuizen te bezoeken en te picknicken in de wijngaarden. Hier zijn een paar top wijnhuizen om te bezoeken: Whitman Cellars, Canoe Ridge Vineyard, L’Ecole No7 Winery, en Woodward Canyon Winery.

Tour door Walla Walla Downtown

Maak een wandeling of fietstocht door het charmante centrum van Walla Walla. Het centrum staat vol met gerestaureerde gebouwen uit vroeger tijden vol met kunstgaleries, antiekwinkels en gezellige restaurants.

Ontdek de Roze George Showhouse

Het Roze George Showhouse is gemaakt in 1894 en is zeer goed bewaard gebleven, het interieur is nog steeds origineel en decoratief. Dit huis, letterlijk vertaald als het Pink House “, was de thuisbasis van William George, eerste burgemeester van Walla Walla.

Experience Washington State Park

Washington State Park, op korte afstand van Walla Walla biedt talloze activiteiten. Maak een verfrissende wandeling, huur een kajak, ga mountainbiken of vissen in de prachtige omgeving.

Bezoek het Fort Walla Walla Museum

Fort Walla Walla Museum is een historisch museum en geeft een duidelijke kijk op de lokale geschiedenis en cultuur. Je vindt hier diverse exposities en er worden het hele jaar evenementen georganiseerd, ontdek de band met het nabijgelegen indianenreservaat.

Ontdek Whitman College

Whitman College is een niet te missen instituut. Het is niet alleen een voorbeeld van mooie architectuur, maar ook de plek waar een aantal beroemde mensen studeerden. Whitney Rose Frost oudste vrouwelijke miljardair van Amerika heeft hier ook gestudeerd.

Het beste tijdstip om Walla Walla te bezoeken?

Walla Walla is het hele jaar door een populaire bestemming, maar het hoogseizoen is de zomermaanden, Juni tot en met Augustus, hierbij dient te worden opgemerkt dat er nog steeds wel een aantal wijnhuizen zijn geopend in de maanden september en oktober.

Wat mee te nemen naar Walla Walla?

Er is genoeg te doen en te zien in Walla Walla, ongeacht de tijd van het jaar. Vergeet niet wat wandelschoenen, een jas voor ’s avonds en genoeg ruimte voor flessen wijn als aandenken.

Is Walla Walla ook geschikt voor gezinnen?

Jazeker, Walla Walla is echt een gezinsbestemming. De regio biedt een aantal activiteiten voor het hele gezin, zoals een ijsbaan in het centrum of het Kid’s Barn.

Wat maakt Walla Walla uniek?

Walla Walla is een unieke bestemming. Van de wijnhuizen tot de historische gebouwen, het heeft alles te bieden. De regio heeft een ontspannen en gezellige sfeer met de indrukwekkende culturele geschiedenis van Washington. Maak een wandeling langs de wijngaarden in hun prachtige herfstkleuren of verken de heuvels bij Walla Walla Downtown.

Is er openbaar vervoer beschikbaar in Walla Walla?

Er is beperkt openbaar vervoer in Walla Walla. De meeste bezoekers huren een auto om gemakkelijk de bezienswaardigheden te bereiken. Fietsen of wandelen zijn ook goede opties in de binnenstad en de omringende parken.