Vakantie Portsmouth

Portsmouth is een historische havenstad gelegen in het zuiden van Engeland. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, heeft Portsmouth veel te bieden aan bezoekers die op zoek zijn naar cultuur, geschiedenis en entertainment. In dit artikel lees je over de beste dingen om te doen in Portsmouth.

Het historische Portsmouth Dockyard

Het historische Portsmouth Dockyard is de thuisbasis van enkele van de meest iconische schepen ter wereld, waaronder de HMS Victory en de Mary Rose. De HMS Victory werd gebruikt tijdens de Slag bij Trafalgar en is nu te bezichtigen in het museum. De Mary Rose is een zestiende-eeuws oorlogsschip dat in 1545 zonk tijdens een slag met de Franse vloot. Bezoekers kunnen het schip en de tentoonstellingen eromheen bezoeken en meer leren over de geschiedenis van dit schip.

Het Spinnaker Tower

Het Spinnaker Tower is een uitkijktoren van 170 meter hoog en geeft bezoekers een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over de kust, de Solent en Portsmouth Harbour.

Southsea Beach

Southsea Beach is een geweldige plek om te ontspannen en van het strand te genieten. Het is een mooi, lang strand met een pier en veel restaurants en cafés in de omgeving. Ook is er een park in de buurt, waar je kunt picknicken en volleyballen.

Spoorwegmuseum van Waterlooville

Het Spoorwegmuseum van Waterlooville is een museum gewijd aan de geschiedenis van de spoorwegen in Engeland. Hier vind je een mooie collectie locomotieven en wagons, en meer informatie over hoe de spoorwegen zich ontwikkeld hebben in de loop der jaren.

Charles Dickens Geboorteplaats Museum

Het Charles Dickens Geboorteplaats Museum is gevestigd in een herenhuis in de buurt van de oude haven van Portsmouth. Het museum toont het leven van Charles Dickens als kind en jongvolwassene in Portsmouth en hoe zijn ervaringen hier hem hebben beïnvloed in zijn latere werk.

D-Day Museum

Het D-Day Museum ligt naast het historische Portsmouth Dockyard en toont de planning, voorbereiding en uitvoering van de invasie van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum heeft een unieke collectie van originele voorwerpen, zoals tanks en vliegtuigen.

Portsmouth Cathedral

De Portsmouth Cathedral ligt in het hart van de stad en is een indrukwekkende gotische kathedraal die dateert uit de twaalfde eeuw. Het is een prachtig gebouw om te bewonderen aan de buitenkant, maar ook binnen vindt je historische artefacten en memorabilia.

Historic Dockyard Apprentice Tour

De Historic Dockyard Apprentice Tour is een rondleiding door het historische Portsmouth Dockyard, gegeven door voormalige leerlingen van de Royal Navy. Hier leer je meer over de geschiedenis van de marine en de scheepsbouw van Portsmouth.

De Mary Rose

De Mary Rose is een zestiende-eeuws oorlogsschip bevond zich sinds de zestiende-eeuw op de bodem van de Theems totdat het in 1982 werd ontdekt. Het werd geborgen en gerestaureerd, waardoor het nu bezichtigd kan worden in het Mary Rose Museum.

Het Royal Marines Museum

Het Royal Marines Museum toont de geschiedenis van de Royal Marines, de elite-eenheid van de Royal Navy. Het museum heeft een grote collectie van originele voorwerpen en documenten, en er is ook een interactieve tentoonstelling.

Het Portsmouth Museum & Art Gallery

Het Portsmouth Museum & Art Gallery is een prachtig museum dat zich richt op de geschiedenis van Portsmouth. Het museum heeft een brede collectie van artefacten die zijn tentoongesteld in verschillende zalen en thema’s.

De Portsmouth New Theatre Royal

De Portsmouth New Theatre Royal is een schitterend theater dat in de Victoriaanse tijd werd gebouwd. Het heeft veel live optredens van verschillende artiesten en bands, en is tevens een prachtige plek om te genieten van de omgeving.

Het Southsea Castle

Het Southsea Castle is een vesting gebouwd in de zestiende eeuw als verdediging tegen invasies. Het is nu een museum met een rijke geschiedenis van onder andere het Engelse leger, Napoleon en de Franse oorlogen.

The Square Tower

The Square Tower is gebouwd in de vijftiende eeuw en staat naast de stadsmuur van Portsmouth en de historische haven. Het is nu een museum waarin het leven van zeelieden in de haven van Portsmouth wordt getoond.

Het Natural History Museum

Het Natural History Museum Portsmouth is gewijd aan het behoud en het tonen van de natuurlijke historie van de regio. Het museum heeft een uitgebreide collectie van dieren, planten en mineralen, alsmede een educatief centrum voor kinderen.

In Portsmouth valt altijd iets te beleven, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of entertainment. Ben jij al klaar om Portsmouth te bezoeken?

Veelgestelde vragen over Portsmouth

1. Wat is de beste tijd om Portsmouth te bezoeken?

De beste tijd om Portsmouth te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer meestal goed is en er veel evenementen zijn gepland. Je kunt dan genieten van het prachtige weer en er zijn vaak ook veel buitenevenementen in de stad.

2. Wat zijn de openingstijden van de bezienswaardigheden in Portsmouth?

De meeste bezienswaardigheden in Portsmouth zijn geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Sommige bezienswaardigheden hebben afwijkende openingstijden. Het is verstandig om vooraf de openingstijden te controleren.

3. Wat zijn de beste restaurants en cafés in Portsmouth?

Er zijn veel goede restaurants en cafés in Portsmouth. Enkele van de beste zijn The Dairyman’s Daughter, The Still and West en The Chambers.

4. Is het veilig om naar Portsmouth te reizen?

Ja, het is veilig om naar Portsmouth te reizen. Zoals bij elke reis moet je waakzaam en alert zijn, maar doorgaans is Portsmouth een veilige en gastvrije stad.

5. Hoe kom je het beste naar Portsmouth?

Je kunt naar Portsmouth reizen met het vliegtuig, de trein of de bus. Portsmouth heeft een eigen luchthaven en treinstation en er rijden buslijnen naar andere steden in de regio.