Vakantie Nashville

Nashville is een stad in Tennessee, gelegen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is bekend om zijn muziek, met name countrymuziek, en wordt ook wel de Music City genoemd. Maar Nashville heeft nog veel meer te bieden dan alleen muziek. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in de levendige geschiedenis en cultuur van Nashville.

Geschiedenis van Nashville

Nashville kreeg zijn naam in 1784, toen het in de staat North Carolina lag. Het werd later onderdeel van de staat Tennessee en groeide snel uit tot een belangrijk centrum van handel en transport. Tijdens de burgeroorlog was Nashville een strategisch belangrijke stad voor zowel de Noordelijke als de Zuidelijke troepen. Na de oorlog groeide Nashville uit tot een politiek centrum en werd het de hoofdstad van Tennessee.

Bezienswaardigheden in Nashville

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Nashville, waaronder:

Country Music Hall of Fame

Het Country Music Hall of Fame is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van countrymuziek. Het museum heeft tal van artefacten, waaronder oude opnamen, kostuums en persoonlijke bezittingen van beroemde countryartiesten.

Ryman Auditorium

De Ryman Auditorium is een beroemd concertgebouw dat bekend staat als de “Moederkerk van de Countrymuziek”. Het gebouw werd gebouwd in 1892 en heeft tal van beroemde artiesten op het podium gehad, waaronder Elvis Presley en Johnny Cash.

Belle Meade Plantation

Belle Meade Plantation is een historisch landgoed dat dateert uit de 19e eeuw. Het landgoed was ooit de thuisbasis van een beroemd paardenfokkerij en heeft nu een museum en rondleidingen door het landhuis.

Hermitage

Hermitage is het huis van de voormalige president van de Verenigde Staten, Andrew Jackson. Het huis is gebouwd in de oude Griekse stijl en heeft een museum en tal van artefacten die te maken hebben met Jackson’s leven.

Activiteiten in Nashville

Nashville heeft voor elk wat wils als het gaat om activiteiten. Hier zijn enkele suggesties:

Bezoek aan Lower Broadway

Lower Broadway is het epicentrum van de countrymuziekscene in Nashville. Hier zijn tal van bars, restaurants en muzieklocaties te vinden. Het is een geweldige plek om wat lokale muziek te horen en een beetje te feesten.

Frist Art Museum

De Frist Art Museum is een museum met wisselende tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst. Het is een geweldige plek om de culturele kant van Nashville te ontdekken.

Cheekwood Estate and Gardens

Cheekwood Estate and Gardens is een prachtig landgoed met een museum, beeldentuin en formele tuinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Eten en drinken in Nashville

Nashville heeft een bloeiende culinaire scene. Hier zijn enkele van de beste plekken om te eten en te drinken:

Hattie B’s Hot Chicken

Hot Chicken is een lokale favoriet in Nashville en Hattie B’s is de plek om het te proberen. Het is een geweldige plek voor een snelle lunch of een informeel diner.

The Pharmacy

The Pharmacy is een unieke hamburgertent met een vintage uitstraling. Naast hamburgers bieden ze ook een reeks ambachtelijke bieren.

The Patterson House

The Patterson House is een cocktailbar met een retro-uitstraling. Het is een geweldige plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing.

Conclusie

Nashville is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de perfecte bestemming voor iedereen die van muziek, lekker eten en een geweldige sfeer houdt. Hopelijk heeft dit artikel je een idee gegeven van wat Nashville te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Plan nu je reis naar de Music City!

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik naar Nashville?

Nashville heeft een internationale luchthaven, dus het is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. Ook kun je Nashville bereiken via de snelwegen I-40 of I-65.

Wat is de beste tijd om Nashville te bezoeken?

De beste tijd om Nashville te bezoeken is tussen april en oktober. Het is dan lekker weer en er is veel te doen in de stad.

Wat zijn enkele andere activiteiten in Nashville?

Andere activiteiten in Nashville zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het Tennessee State Museum, het bijwonen van een honkbalwedstrijd bij de Nashville Sounds of een bezoek aan het historische Fort Negley.

Kan ik een rondleiding krijgen door de stad?

Ja, er zijn tal van bedrijven die rondleidingen door de stad aanbieden. Je kunt kiezen uit wandeltochten, bustours of zelfs Segway-tours.

Is Nashville duur om te bezoeken?

Nashville behoort niet tot de duurste steden van de Verenigde Staten. Je kunt gemakkelijk een betaalbare reis naar Nashville plannen zonder al te veel geld kwijt te zijn aan accommodatie en activiteiten.