Vakantie Glen Canyon National Recreation Area

De Glen Canyon National Recreation Area ligt in de buurt van Page, Arizona en strekt zich uit langs de Colorado-rivier en omvat 1,2 miljoen hectare aan prachtige rotsformaties, canyons en meren. Het is een populaire bestemming voor kampeerders, wandelaars, vissers en watersporters. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over Glen Canyon National Recreation Area.

1. Verken de schilderachtige omgeving per boot

Met een lengte van bijna 300 kilometer biedt de Colorado-rivier talloze mogelijkheden om te genieten van de magnifieke uitzichten in de omgeving van Glen Canyon. Een boottocht op de rivier geeft je een perfect zicht op de rode rotswanden en het kristalheldere water. Je kunt ook kiezen uit de verschillende bootexcursies aangeboden door lokale reisorganisaties.

1.1 Ontdek de Antelope Canyon per boot

De Antelope Canyon is een van de meest populaire en fotogenieke bestemmingen van de Glen Canyon. Terwijl je over de Colorado-rivier vaart, vaart de boot door de smalle, steile en gekleurde muren van de canyon en ervaar je een magisch moment.

1.2 Huur een boot en verken Lake Powell

Glen Canyon biedt veel verschillende meren, en Lake Powell is daarvan een belangrijkste meren. Lake Powell is een populaire bestemming voor zowel bootliefhebbers als vissers. Dit uitgestrekte meer biedt talloze prachtige eilanden en stranden om te verkennen. Je kunt op het water genieten van activiteiten zoals vissen, zwemmen, en kajakken.

2. Ontdek de prachtige canyons

Als je graag wandelt, is de Glen Canyon National Recreation Area een perfecte bestemming. Er zijn talrijke wandelpaden en trekkingsroutes die je door canyons en over prachtige uitkijkpunten leiden. Er zijn mogelijkheden om op elk niveau te wandelen, van lichte wandelingen tot meerdaagse tochten.

2.1 Bewonder de prachtige Horseshoe Bend

Een van de populairste attracties in de buurt van het Glen Canyon National Recreation Area is de Horseshoe Bend. Dit kunt u bekijken vanaf één van de vele uitkijkpunten. Het uitzicht over deze natuurlijke uitgesleten formatie is spectaculair.

2.2 Verken de Cathedral Wash

Op zoek naar iets uitdagends? Ga op Colored Cove Trail. Het begin van de trail is gemakkelijk, waardoor je kunt wennen aan de uitdagingen die volgen. Hoe verder je gaat, hoe smaller en steiler de paden worden. Tenslotte bereik je de Cathedral Wash, een prachtige kloof met hoge muren.

3. Bezoek het Rainbow Bridge National Monument

Het Rainbow Bridge National Monument is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Glen Canyon. De beroemde brug is een natuurlijke rotsformatie die zich uitstrekt over de Colorado-rivier. Het monument is alleen via het water of een meerdaagse trektocht bereikbaar.

3.1 Verken de brug te voet

Als je graag naar de brug zou willen gaan, zijn er verschillende tours die je kunt nemen. Het verkennen van de brug te voet, vereist echter wel een meerdaagse wandeltocht.

4. Geniet van buitensporten

Glen Canyon National Recreation Area is de perfecte bestemming voor buitenactiviteiten zoals vissen, watersporten en kamperen.

4.1 Vissen in Glen Canyon

De Colorado-rivier en de meren in de omgeving van Glen Canyon zijn gevuld met verschillende vissoorten, zoals forel, baars en meerval. Dit maakt de regio ideaal voor vissers van alle niveaus.

4.2 Kamperen in Glen Canyon

Glen Canyon biedt tal van campings en hutten. Of je nu met een tent kampeert of een camper hebt, je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een perfect kampeeravontuur.

5. Bezoek het nabije centrum van Page

Pagie is een stad dichtbij Glen Canyon, die tal van activiteiten te bieden heeft. Bezoek het historische centrum en lokale musea of ga winkelen in de lokale boetiekjes.

5.1 Een bezoek aan de Glen Canyon Dam

De Glen Canyon Dam, een belangrijke watervoorzieningsbron, ligt vlakbij Page. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de dam en alles te weten te komen over de geschiedenis en de werking.

Conclusie

Glen Canyon National Recreation Area is een spectaculaire bestemming voor iedereen die van de natuur houdt. Met tal van mogelijkheden om te wandelen, vissen en varen, zal deze prachtige omgeving je zeker boeien en vermaken, ongeacht je interesses.

Solliciteer voor een ESTA

Als je van plan bent om naar Glen Canyon National Recreation Area te reizen, moet je waarschijnlijk een ESTA aanvragen. De ESTA is een reisvergunning en een vereiste voor alle burgers uit een land dat onder de Visa Waiver Programma valt. Je kunt eenvoudig een ESTA aanvragen op de officiële website.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang moet ik plannen om rond te reizen in de Glen Canyon National Recreation Area?
– Het is afhankelijk van je interesses, maar we raden je aan om minstens 3-4 dagen uit te trekken om deze prachtige plek te verkennen.

2. Kan ik het Rainbow Bridge National Monument te voet bereiken?
– Ja, maar je moet een meerdaagse tocht ondernemen om bij de brug te komen.

3. Is er een toegangsprijs verbonden aan Glen Canyon National Recreation Area?
– Er is geen toegangsprijs, maar bepaalde activiteiten zoals het kamperen of boottochten kunnen wel kosten met zich meebrengen.

4. Kan ik een boottocht maken op Lake Powell?
– Ja, boottochten en watersport activiteiten zijn erg populair op Lake Powell.

5. Kan ik een dierbare meenemen?
– Ja, je kunt je huisdier meenemen naar de Glen Canyon National Recreation Area, maar houd er rekening mee dat er veel terrein is om af te leggen. Houd ook rekening met de beperkingen op welke plekken je je huisdier bij je mag houden.