Vakantie Challis

Voldoende afstand van de drukte van de stad, bij Challis kunt u genieten van rust en ontspanning midden in de ongerepte natuur. Deze idyllische locatie in Idaho is de perfecte vakantiebestemming voor de avonturier die op zoek is naar een adembenemende en avontuurlijke ervaring.

De geschiedenis van Challis

Voordat we in de details van de beste activiteiten duiken, laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis en het karakter van Challis. Oorspronkelijk bewoond door de Shoshone- en Bannock-stammen, werd het gebied later bewoond door trappers, vissers en jagers die werden aangetrokken door de overvloedige natuurlijke hulpbronnen van Challis.

De beste activiteiten en attracties

Benieuwd naar wat Challis allemaal te bieden heeft? Hier zijn ​​enkele van de beste activiteiten en attracties waar u van kunt genieten tijdens uw vakantie in Challis.

1. Rafting en kajakken

Dankzij de Salmon River-gorge, ook wel de ‘Grand Canyon van Idaho’ genoemd, heeft Challis buitenbeentjes een uitdaging die hen zal laten zuchten van adrenaline.

2. Wandelen en kamperen

Challis ligt centraal in de Sawtooth-bergketen, een wandelaarsparadijs met meer dan 700 mijl aan wandelpaden. Ook zijn er talloze kampeermogelijkheden.

3. Vissen

Challis biedt wereldberoemde vismogelijkheden. De meest voorkomende vissoorten zijn regenboogforel en zalm.

4. Jacht

Als u wilt jagen op grote wildsoorten, is Challis de perfecte plek. Houd er wel rekening mee dat er vergunningen nodig zijn om te jagen.

5. Hot Springs

In het gebied zijn talloze natuurlijke bronnen en hot springs te vinden.

6. Een bezoek aan het Custer County Historical Museum

Het kleine stadje huisvest een museum dat een overzicht geeft van de oude geschiedenis, de natuur en de manier van leven van de regio.

7. Bezoek aan de Challis Bison Range

Op slechts een klein eindje rijden ten noorden van Challis, kunt u de bekende Challis Bison Range bezoeken. Dit is het thuis van een van de grootste kuddes Amerikaanse bizons.

8. En nog veel meer…

Naast de bovengenoemde activiteiten en bezienswaardigheden, kunt u ook genieten van mountainbiken, paardrijden, sneeuwscooterrijden in de winter en prachtige uitzichten op de bergpieken.

Accommodaties en waar te verblijven

Er zijn talloze accommodatiemogelijkheden te vinden in Challis, variërend van afgelegen campings tot gezellige lodges en resorts. Enkele van de beste opties zijn de North Shore Lodge, het River of No Return Lodge en de Land of the Yankee Fork State Park.

Hoe komt u in Challis?

Reizen naar Challis duurt een beetje indien de bestemming niet wordt bediend via openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Friedman Memorial Airport in Hailey, ongeveer 150 kilometer van Challis. Alternatieven zijn de luchthaven van Idaho Falls of Salt Lake City, op ongeveer 225 kilometer afstand.

Conclusie

Challis is de perfecte vakantiebestemming voor wie op zoek is naar iets anders. Met talloze activiteiten, prachtige uitzichten en de afgelegen rust, is het gegarandeerd een memorabele ervaring.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Challis te bezoeken?
– Challis is het hele jaar door open, maar de beste tijd om te bezoeken is de lente tot de herfst.

2. Welke vissoorten kan ik vangen in Challis?
– De meest voorkomende vissoorten in Challis zijn regenboogforel en zalm.

3. Waar kan ik kamperen in Challis?
– Er zijn talloze campings in Challis, waaronder de Land of the Yankee Fork State Park en Challis Hot Springs.

4. Kan ik jagen in Challis?
– Ja, er kan worden gejaagd in Challis. Vergunningen zijn vereist.

5. Hoe kom ik in Challis?
– De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Friedman Memorial Airport, Idaho Falls Airport of Salt Lake City Airport.