Vakantie Athens

Athene is misschien wel een van de meest iconische steden van Europa. Als een stad met meer dan 3000 jaar geschiedenis is het een fascinerende plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude beschavingen en de rijke cultuur en geschiedenis van Griekenland. Hier zijn enkele van de must-see attracties in Athene.

De Akropolis van Athene

De Akropolis van Athene is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad en trekt jaarlijks talloze bezoekers. Het is een meesterwerk van oude Griekse architectuur en engineering en is een UNESCO-werelderfgoed. De tempel van Parthenon, gebouwd in de vijfde eeuw voor Christus, is ook een must-see attractie en kan niet worden overgeslagen!

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is een van de grootste en belangrijkste musea ter wereld als het gaat om antieke Griekse kunst en voorwerpen. Het museum heeft een enorme collectie van meer dan 20.000 stukken en is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Griekenland.

Het oude Agora

De oude Agora was ooit het hart van Athene en is vandaag de dag nog steeds een belangrijk centrum van de stad. Het was een plek waar oude Griekse filosofen en wetenschappers elkaar ontmoetten om ideeën uit te wisselen, en het is de thuisbasis van veel van de meest iconische gebouwen van de stad. Een bezoek hier zal je veel leren over het oude Athene en de grote filosofen en denkers die er ooit leefden.

Het Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw is een van de meest herkenbare gebouwen in Athene en herbergt de Griekse regering en het parlement. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en is een prachtig staaltje neoklassieke architectuur. Als je erop de juiste tijd bent, kun je getuige zijn van de indrukwekkende wisseling van de wacht ceremonie.

Plaka, de oude wijk van Athene

Plaka is de oudste wijk van de stad en werd in de oudheid bewoond door de rijken. Het is nog steeds een prachtig historisch gebied met kronkelige straatjes, levendige markten en ambachtelijke winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen. Ideaal voor een romantische wandeling of diner in een van de vele authentieke restaurants.

Het Panathinaiko-stadion

Het Panathinaiko-stadion is een historische sportlocatie in Athene en de enige primaire locatie van de Olympische Spelen die volledig is gemaakt van marmer, uit de tweede eeuw. Tegenwoordig wordt het stadion gebruikt als locatie voor concerten en evenementen.

Het Lycabettus Theater

Het Lycabettus Theater is een openluchtamfitheater dat hoog boven Athene ligt en geweldig uitzicht biedt op de stad. Het werd ooit gebruikt voor theatervoorstellingen, hoewel het vandaag de dag vooral opvalt als een van de meest adembenemende plaatsen om de zonsondergang over de stad te bekijken.

Het Herodes Atticus Theater

Het Herodes Atticus Theater staat bekend om zijn uitstekende akoestiek en is een prachtige locatie voor muzikale optredens en culturele evenementen.

De Tempel van Zeus

De Tempel van Olympische Jupiter was de grootste tempel van het oude Griekenland. Tegenwoordig kun je nog steeds delen van de zuilen zien, die de grootsheid van deze historische plaats laten zien.

De filosofische wandeling

De filosofische wandeling is een wandeling die begint in het stadscentrum en langs een aantal van de belangrijkste historische locaties van Athene leidt. Het is een geweldige manier om meer te leren over de filosofen en denkers die Athene hebben gevormd tot de stad die het vandaag de dag is.

De Melina Mercouri Foundation

De Melina Mercouri Foundation is een instelling gewijd aan het behoud van de Griekse cultuur en kunst. Ze organiseren regelmatig tentoonstellingen en concerten die de rijke Griekse cultuur vieren.

De haven van Piraeus

De haven van Piraeus is een van de grootste havens van de Middellandse Zee en een belangrijk knooppunt voor vervoer. Het is ook de thuisbasis van talloze restaurants en bars en een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het lokale leven.

De levendige avondmarkten

De avondmarkten van Athene zijn een geweldige plek om de lokale cultuur en lekkernijen te ontdekken. De markten zijn er in verschillende soorten en maten, en trekken zowel toeristen als de lokale bevolking aan.

Het Grieks Nationaal Theater

Het Grieks Nationaal Theater is het oudste openbare toneelbedrijf van Griekenland en is een geweldige plek om lokale theatervoorstellingen en muzikale optredens te zien.

Het Byzantijns Museum

Het Byzantijns Museum is een van de meest beroemde musea van de stad en heeft een uitgebreide collectie van Byzantijnse kunst en objecten. Het museum presenteert de geschiedenis van de Byzantijnse kunst en cultuur vanaf de eerste eeuw AD tot vandaag.

Athene is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in de oude cultuur en architectuur van Griekenland, of gewoon wilt genieten van het lokale leven en de levendige sfeer, Athene heeft voor elk wat wils.

1.  Wat is de beste tijd om Athene te bezoeken?
2.  Hoe kom je van de luchthaven naar het stadscentrum?
3.  Welke lokale gerechten moet je proberen als je in Athene bent?
4.  Welke bezienswaardigheden moeten kinderen zien bij een bezoek aan Athene?
5.   Is het nemen van een taxi in Athene duur en veilig? 
  

1.  Wat is de beste tijd om Athene te bezoeken?

De beste tijd om Athene te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer de temperaturen wat koeler zijn. In de zomer kan het erg warm en druk zijn in de stad en de winterperiode is vaak vrij koud en regenachtig.

2.  Hoe kom je van de luchthaven naar het stadscentrum?

Er zijn verschillende opties om van de luchthaven van Athene naar het stadscentrum te komen, waaronder de metro, bus, taxi of shuttlebus. De metro is de snelste en meest economische optie.

3.  Welke lokale gerechten moet je proberen als je in Athene bent?

Gerechten om te proberen zijn onder andere Souvlaki, Gyros, moussaka en de geurige ouzo. Al deze gerechten zijn verkrijgbaar in de vele restaurants en tavernes in de stad.

4.  Welke bezienswaardigheden moeten kinderen zien bij een bezoek aan Athene?

Kinderen zullen dol zijn op de ruines van de Akropolis, de functionerende stoomtrein die reist rond Athene, het onlangs gerenoveerde Planetarium en Aquarium, de Zoo van Athene, of een boottocht naar de eilanden van de Saronische Golf.

5.   Is het nemen van een taxi in Athene duur en veilig?

Taxi’s zijn relatief goedkoop in Athene en zijn over het algemeen veilig. Houd er rekening mee dat op de luchthaven de prijzen hoger zijn dan elders in de stad, en dat u tijdens piekuren langer moet wachten op een taxi. Het is raadzaam om vooraf te weten wat de lokale tarieven zijn en deze op te zoeken op internet.