Vakantie Arctic Village

Arctic Village ligt in het noorden van Scandinavië, in het hart van het mystieke Lapland. Met zijn indrukwekkende landschappen, de aurora borealis, de rendieren en de Sami-cultuur biedt het een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring. In dit artikel ontdek je wat Arctic Village te bieden heeft en waarom het de perfecte bestemming is voor een avontuurlijke en onvergetelijke vakantie in het noorden.

Wat is Arctic Village?

Arctic Village is een resort gelegen in het noorden van Finland, dat zich specialiseert in avontuurlijke vakanties in de sneeuw. Het resort biedt accommodaties variërend van traditionele Finse blokhutten tot ‘glazen iglo’s’, waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de sterrenhemel en mogelijk ook het noorderlicht. Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke en avontuurlijke ervaring in het noorden.

Accommodaties in Arctic Village

Het resort beschikt over diverse accommodaties. De traditionele Finse blokhutten zijn volledig uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder een sauna, open haard en keuken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te verblijven in de ‘glazen iglo’s’, die je een ongelooflijk uitzicht geven op de sterrenhemel en mogelijk ook het noorderlicht.

Wat te doen in Arctic Village?

Arctic Village biedt een breed scala aan activiteiten, van hondensleeën tot sneeuwscootertochten en rendieren kijken tot het bezoeken van de lokale Sami-dorpjes en het bijwonen van rendier- en huskywedstrijden. Hieronder vind je een lijst met de hoogtepunten van Arctic Village.

Het noorderlicht jagen

Het noorderlicht is een van de voornaamste reden waarom mensen naar het noorden reizen. Het is een magisch en adembenemend natuurfenomeen dat in het hoge noorden van Scandinavië vaak te zien is. Ga op een noorderlichtjacht en ontdek de wonderen van deze opvallende lichtshow.

Huskytochten

De huskies zijn een integraal onderdeel van de cultuur in Lapland. Ervaar de sensatie van het sledehondenrijden en laat de huskies je door de sneeuw trekken terwijl je geniet van spectaculaire landschappen.

Sneeuwscootersafari’s

Als je op zoek bent naar een echte adrenalinekick, dan kun je deelnemen aan een sneeuwscootertocht. Rijd door de wildernis van Lapland en stop bij bevroren meren en ongerepte gebieden langs de Finse grens.

Bezoek de lokale Sami-dorpjes

Leer meer over de lokale Sami-cultuur en maak kennis met de manier van leven van deze inheemse bevolking in Lapland. Breng een bezoek aan een Sami-dorp en ontdek hoe ze leven, eten en werken in deze koude omgeving.

Rendieren kijken

In Lapland leven duizenden rendieren, en velen van hen worden gehouden door de lokale Sami.

Hoe kom je bij Arctic Village?

Arctic Village bevindt zich in het hoge noorden van Finland, nabij de stad Rovaniemi. De meest praktische manier om er te komen is met een vlucht naar de internationale luchthaven van Rovaniemi en vervolgens een transfer naar het resort. Als je op weg naar Arctic Village trektochten door Lapland wilt maken, dan kun je ook overwegen om een trein te nemen naar Rovaniemi en vervolgens een transfer naar het resort te maken.

Conclusie

Arctic Village is een fantastische vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring in het noorden. Of je nu wilt genieten van het noorderlicht, een ritje maken op een rendierslede of een huskytocht wilt maken, er is altijd wel een activiteit die bij jou past. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Arctic Village vandaag nog en ontdek deze ongerepte parel in het noorden.

Veelgestelde vragen

Waarom is Arctic Village de ideale vakantiebestemming?

Arctic Village biedt een unieke en authentieke ervaring die nergens anders in de wereld te vinden is. Van het noorderlicht bewonderen tot sneeuwscooteren en huskytochten maken, het resort biedt iets voor iedereen.

Wat zijn de beste activiteiten om te doen in Arctic Village?

De beste activiteiten om te doen in Arctic Village zijn hondensleeën, sneeuwscooteren, rendieren kijken, Sami-dorpjes bezoeken en het noorderlicht meemaken.

Wat is de beste tijd om naar Arctic Village te reizen?

De beste tijd om naar Arctic Village te reizen is van september tot maart, wanneer de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is en er tal van activiteiten in de sneeuw plaatsvinden.

Zijn er voorzieningen voor kinderen in Arctic Village?

Ja, Arctic Village is zeer kindvriendelijk en biedt tal van activiteiten en voorzieningen voor kinderen. Van sneeuwpoppen bouwen tot rendieren aaien, de kinderen zullen zich niet vervelen.

Hoeveel kost een vakantie naar Arctic Village?

Een vakantie naar Arctic Village kan variëren in prijs, afhankelijk van de accommodatie en activiteiten die je kiest. Over het algemeen kost een vakantie voor twee personen minstens € 2.500, inclusief vluchten en accommodatie.