Vakantie Gibraltar

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die anders is dan alle andere, dan is Gibraltar de perfecte plek voor jou. Dit kleine gebied aan de zuidkust van Spanje biedt een perfecte mix van natuur, cultuur en fascinerende geschiedenis. Hieronder vind je onze gedetailleerde gids over alles wat je moet weten voordat je naar Gibraltar gaat.

Inleiding

Gibraltar is misschien klein, maar heeft veel te bieden aan toeristen. Dit gebied is het thuis van een van de beroemdste rotsen ter wereld, en is al eeuwenlang strategisch gezien van groot belang geweest. De geschiedenis die hier door de eeuwen heen is geschreven, samen met de meest spectaculaire vergezichten van de omgeving, maken Gibraltar een bestemming die je absoluut niet mag missen.

Hoe kom je er

Vliegen naar Gibraltar

Gibraltar heeft een eigen internationale luchthaven, hoewel het aantal vluchten beperkt is. Toch is deze luchthaven zeer handig voor reizigers die vanuit Groot-Brittannië of het vasteland van Europa komen. Je kunt ook op vliegvelden in Malaga, Jerez of Sevilla vliegen en vervolgens de bus nemen.

Met de auto

Je kunt Gibraltar ook met de auto bereiken via een slingerweg door bergen en velden, waarbij je langs prachtige landschappen komt.

Met de bus

Gibraltar is bereikbaar met de bus vanuit verschillende delen van de Costa del Sol, waaronder Malaga, Estepona en Marbella.

Wat te zien en te doen

De rots van Gibraltar

De rode rots van Gibraltar is absoluut de belangrijkste attractie en iets wat je niet mag missen. Je kunt hier met de kabelbaan naartoe om van het spectaculaire uitzicht op de zee te genieten. De top van de rots is de thuisbasis van de beroemde apen van Gibraltar, die een wandeling maken door de bossen en af ​​en toe stoppen om toeristen te begroeten.

St. Michael’s Cave

Gelegen aan de rots zelf, is de St. Michael’s Cave een prachtige grot met gloeiende rotsen en een spectaculaire akoestiek. Dit is de perfecte plek voor een concert of een opera en iets dat je zeker niet mag missen.

The Great Siege Tunnels

Een van de belangrijkste attracties van Gibraltar is de Great Siege Tunnels, aangelegd door de Britse troepen tijdens de belegering van 1782. Hier zie je hoe deze tunnels in de rotsen zijn gehouwen.

Het Moorse Kasteel

Dit kasteel dateert uit de Moorse tijd en is sindsdien grondig gerestaureerd. Het Moorse kasteel staat bekend om zijn indrukwekkende verdedigingssystemen, en vanaf de top van de torens heb je een spectaculair uitzicht over Gibraltar.

Europa Point

Europa Point is het meest zuidelijke punt van het Iberisch schiereiland. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten over de Straat van Gibraltar en zelfs de noordkust van Afrika.

Waar te eten en te drinken

Casemates Square

Dit is de perfecte plek om te lunchen of te dineren terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Casemates Square is de thuisbasis van een groot aantal restaurants en bars, waaronder ook pubs en nachtclubs.

Queensway Quay Marina

De Queensway Quay Marina is de thuisbasis van een aantal exclusieve restaurants en bars. Hier kun je lunchen of dineren terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de jachten die in de dobberende wateren liggen.

Ocean Village

Ocean Village is een van de meest populaire toeristische plekken in Gibraltar, waar mensen graag winkelen, eten en drinken. Hier vind je een grote selectie van bars, restaurants en pubs.

Waar te verblijven

Sunborn Hotel

Het Sunborn Hotel is een vijfsterrenhotel gelegen in Ocean Village en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Dit hotel is gebouwd op een jacht en biedt daarom een zeer unieke ervaring.

Rock Hotel

Het Rock Hotel, dat in 1932 werd gebouwd, was oorspronkelijk het huis van de militaire officieren. Dit hotel biedt een prachtig zicht op de Middellandse Zee en is volledig gerenoveerd om alle moderne faciliteiten te bieden.

The Caleta Hotel

Dit hotel is ideaal voor reizigers die van luxe houden en ligt dicht bij de meest populaire attracties van Gibraltar. The Caleta Hotel heeft een gezondheids- en wellnesscentrum en zwembaden, wat het ideaal maakt voor mensen die willen ontspannen.

Conclusie

Gibraltar is een unieke bestemming die een perfecte mix van natuur, geschiedenis en cultuur biedt. Van de rode rots en de apen tot de Great Siege Tunnels en de mooie hotels, Gibraltar heeft alles wat je nodig hebt voor de perfecte vakantie.

Veelgestelde vragen

1. Kan je de rots van Gibraltar beklimmen?
Ja, de rots van Gibraltar is te beklimmen. Je kunt een kabelbaan nemen of de hele weg naar de top lopen.

2. Hoeveel kosten een kaartje voor de kabelbaan?
Een retourticket voor de kabelbaan kost ongeveer 16 euro.

3. Wanneer is de beste tijd om Gibraltar te bezoeken?
De beste tijd om Gibraltar te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer het weer mild is en er weinig toeristen zijn.

4. Zijn de apen van Gibraltar gevaarlijk?
De apen van Gibraltar zijn gewend aan mensen en zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Toch moet je voorzichtig zijn en de apen niet voeren.

5. Kan je Gibraltar bezoeken als dagtrip vanuit de Costa del Sol?
Ja, veel mensen bezoeken Gibraltar als dagtrip vanuit de Costa del Sol. Het is ongeveer een uur rijden.