Vakantie Ankara

Als de op één na grootste stad van Turkije, is Ankara een mooie bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur en gastronomie. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken en hieronder hebben we een aantal van de beste plekken op een rijtje gezet om het meeste uit je vakantie in Ankara te halen.

Algemene informatie over Ankara

Voordat je aan de reis begint, is het handig om wat meer te weten over de stad. Ankara is gelegen in het centrum van Turkije en heeft een bevolking van ongeveer 6,5 miljoen mensen. Het is een van de oudste steden ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot 3.000 voor Christus en het is momenteel de hoofdstad van Turkije.

Bezoek het Anitkabir Mausoleum

Het Anitkabir Mausoleum is een indrukwekkend gebouw dat gebouwd is ter nagedachtenis van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de Republiek Turkije. Het is een enorm complex met verschillende gebouwen die onder andere gebruikt worden als museum en bibliotheek.

Ontdek de geschiedenis bij het Museum van Anitkabir

In het Museum van Anitkabir vind je talloze voorwerpen en documenten die te maken hebben met de geschiedenis van Turkije en het leven van Atatürk. Het museum is verdeeld over verschillende etages en heeft een indrukwekkende collectie van zowel nationale als internationale voorwerpen.

Geniet van het uitzicht bij de Kocatepe-moskee

Als je de stad van bovenaf wilt zien, is de Kocatepe-moskee de perfecte plek. Het is een van de grootste moskeeën in Turkije en ligt op een heuvel in het centrum van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Ankara.

Proef de lokale keuken in de wijk Ulus

De wijk Ulus is een van de oudste delen van de stad en staat bekend om zijn authentieke Turkse keuken. Hier kun je genieten van overheerlijke gerechten zoals kebab, pide, baklava en ayran.

Verken de Citadel van Ankara

De Citadel van Ankara is een historische vesting uit de Byzantijnse tijd en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Dit is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rust die deze plek te bieden heeft.

Wandel door het Ataturk Bos

Als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, is het Ataturk Bos de perfecte plek. Dit enorme bos biedt talloze paden om te wandelen en te fietsen en is een geweldige plek om te genieten van de natuur.

Bezoek de Romeinse Tempel van Augustus

De Romeinse Tempel van Augustus is een van de meest iconische gebouwen in Ankara en dateert uit de eerste eeuw. Het is een belangrijke historische site en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Bekijk de kunstcollectie in het Museum van Anatolische Beschavingen

Het Museum van Anatolische Beschavingen is een van de belangrijkste musea in Turkije en heeft een indrukwekkende collectie van historische voorwerpen en kunstwerken. Hier vind je ook talloze tentoonstellingen die te maken hebben met de geschiedenis en cultuur van Turkije.

Verken het Genclik Park

Genclik Park is een groot openbaar park in het centrum van de stad en biedt talloze attracties zoals een pretpark, een dierentuin en een kinderboerderij. Dit is de perfecte plek om te ontspannen met het hele gezin.

Bewonder het Turkse Parlement

Het Turkse Parlement is een indrukwekkend gebouw dat dateert uit de jaren 1920. Hier kun je allerlei historische feiten ontdekken over de politiek, cultuur en economie van Turkije.

Bezoek het Museum van Etnografie

Het Museum van Etnografie is een ander museum dat gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van Turkije. Hier vind je talloze voorwerpen en documenten die te maken hebben met de folklore, tradities en keuken van dit prachtige land.

Wandel door het Park van 50 Jaar

Het Park van 50 Jaar is een prachtig park in het centrum van de stad dat bekend staat om zijn mooie fonteinen en sculpturen. Hier kun je ontspannen en genieten van de frisse lucht en de rustige omgeving.

Bezoek de Hamam van Cagaloglu

De Hamam van Cagaloglu is een historische hamam uit de Ottomaanse tijd en is een van de grootste hamams in de stad. Hier kun je genieten van een ontspannende bad- en massagebehandeling.

Ga winkelen bij het Karum-winkelcentrum

Het Karum-winkelcentrum is een van de grootste winkelcentra in Ankara en biedt talloze winkels, restaurants en cafés. Hier kun je heerlijk winkelen en genieten van de gezellige sfeer.

Verken de Archeologische Site van Gordion

De Archeologische Site van Gordion is een belangrijke historische site die zich buiten de stad bevindt. Hier vind je talloze overblijfselen uit de oude geschiedenis van Turkije, zoals tempels, graven en mozaïeken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming vol geschiedenis, cultuur en gastronomie, dan is Ankara de perfecte plek. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken en we hopen dat de hierboven genoemde attracties je kunnen helpen om het meeste uit je vakantie in Ankara te halen.

Veelgestelde vragen over Ankara

Wat is de beste tijd om Ankara te bezoeken?

De beste tijd om Ankara te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer het weer droog en warm is.

Is Ankara veilig voor toeristen?

Ja, Ankara is over het algemeen een veilige stad voor toeristen, mits je de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen neemt.

Hoeveel dagen moet ik in Ankara doorbrengen?

Het hangt er vanaf hoeveel je van plan bent te bezoeken, maar we raden aan om minstens 3 dagen in de stad door te brengen om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken.

Is Turkse godsdienst van invloed op mijn vakantie?

Nee, de godsdienst van de meerderheid van de bevolking in Turkije heeft geen invloed op je vakantie. Het is een modern land met een tolerante en verdraagzame samenleving.

Wat is de valuta in Ankara?

De valuta van Turkije is de Lira en je kunt die wisselt bij elk wisselkantoor of elke bank.