Vakantie Tsjechië

Tsjechië is een Europese schat die vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers. Dit prachtige land biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis, cultuur, en lekker eten. Hieronder vind je de 10 belangrijkste redenen waarom Tsjechië een perfecte vakantiebestemming is.

1. Praag: De Gouden Stad

Praag is de hoofdstad en is een van de mooiste steden ter wereld – het best bewaarde middeleeuwse stadsscape in heel Europa. Praag is wereldberoemd vanwege de Gotische Kerk van Onze Lieve Vrouw voor Tyn en de Oude Stadsraad, en het is de thuisbasis van vele andere prachtige bezienswaardigheden.

2. Het rijke culturele erfgoed van Tsjechië

Tsjechië is rijk aan traditionele ambachten, waaronder kristalglas, gebeeldhouwde nootjes, keramiek en zilverwerk. Ook is Tsjechië de geboorteplek van Franz Kafka en vele andere beroemde culturele figuren.

3. Brouwerijen en bier

Tsjechië is beroemd om zijn bieren, en dat is geen wonder. Tsjechië brouwt al meer dan 1.000 jaar bier. Er zijn veel brouwerijen in bohemian stijl in het hele land, en Pilsner Urquell komt oorspronkelijk uit de Tsjechische stad Pilsen.

4. Karlovy Vary

Karlovy Vary is de bekendste kuuroord in Tsjechië. Het kleine stadje bevindt zich in een prachtig dal en heeft enkele van de mooiste bezienswaardigheden van het land, waaronder negen warmwaterbronnen en een aantal indrukwekkende koloniale architectuur.

5. De prachtige natuur

Tsjechië biedt enkele van de meest adembenemende landschappen die Europa te bieden heeft, waaronder de Tatra-gebergtes, het Boheemse Woud, en het Reuzengebergte. Tsjechië is een ideale locatie voor een scala aan outdoor-activiteiten, zoals wandelen, fietsen of skiën.

6. Roemenië om de hoek

Tsjechië is een perfecte uitvalsbasis om andere Oost-Europese landen te verkennen. Van Tsjechië ben je zo in Roemenië, Slowakije, Hongarije, en Polen. Je kunt je in Tsjechië bevinden en binnen een uur een ander land betreden.

7. Het eten

Tsjechisch eten is stevig en vult de maag, maar het is ook heerlijk. Het meest bekend is ‘svíčková’, rundvlees geserveerd met knoedels en veenbessen. Andere gerechten zijn ‘goulash’, varkensvlees met dumplings, en ‘palacinky’, opgerolde pannenkoeken gevuld met fruit en slagroom.

8. Český Krumlov

Český Krumlov is een charmant stadje in het zuiden van Tsjechië, dat bekend staat om zijn schilderachtige, middeleeuwse stadscentrum. Het historische centrum van Český Krumlov is zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en moet zeker op jouw Tsjechië to-do lijst.

9. Het Joodse erfgoed van Tsjechië

Tsjechië heeft een rijke en waardevolle Joodse geschiedenis. Het land biedt veel synagoges, musea en andere plaatsen van religieus belang – waaronder de oudste Joodse begraafplaats van Europa gelegen in Praag.

10. De uitstekende accommodaties

Van moderne hotels tot charmante pensions, de accommodaties in Tsjechië bieden iets voor elk type reiservaring. Kies uit het mooie aanbod van accommodaties dat dit land te bieden heeft.

Tsjechië biedt een prachtige mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en cultuur, en heerlijk eten en drinken. Het is een lang over het hoofd geziene vakantiebestemming die onontdekt blijft door veel reizigers. Dit land heeft veel te bieden en biedt een perfecte balans tussen ontspannen, genieten en cultuur snuiven.

1. Wat zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Praag?
2. Wat zijn de beste brouwerijen om te bezoeken in Tsjechië?
3. Is Tsjechië een veilige vakantiebestemming?
4. Wat zijn enkele verborgen juweeltjes van Tsjechië?
5. Heeft Tsjechië beperkingen voor reizigers tijdens COVID-19?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De meest populaire bezienswaardigheden in Praag zijn onder andere de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de oude stad en de astronomische klok.
2. Pilsner Urquell is een van de beroemdste brouwerijen van Tsjechië, maar ook Bernard, Kout en Kocour zijn geweldige brouwerijen om te bezoeken.
3. Tsjechië is over het algemeen een veilige vakantiebestemming, maar net als overal ter wereld moet je voorzorgsmaatregelen nemen om veilig te blijven tijdens het reizen.
4. Enkele verborgen juweeltjes van Tsjechië zijn onder andere het kasteel van Krivoklat, Kutna Hora, Olomouc, en Zelena Hora.
5. Als je naar Tsjechië reist, moet je de laatste nieuwsberichten over COVID-19 in de gaten houden en het beleid van het land volgen. Momenteel moeten reizigers uit bepaalde landen in quarantaine bij aankomst.