Zanzibar

Zanzibar, het eiland is net zo exotisch als dat het klinkt. Een vakantie naar Zanzibar is nooit een teleurstelling. Dit 1554 vierkante meter grote eilandje ligt aan de oostkust van Afrika. Het is deel van Tanzania, maar wordt vaak aangeduid al aparte vakantie bestemming. Zanzibar is een echt specerijen eiland. Naast toerisme is de export van nootmuskaat, kaneel en peper de grootste inkomstenbron.

Op Zanzibar wordt net als op Tanzania Swahili gesproken. Echter, op Zanzibar spreekt men Kiungaja wat een dialect is. Er zijn tientallen dialecten die allemaal gebaseerd zijn op het standaardswahili. Echter, de dialecten zijn onderling niet verstaanbaar.

De hoofdstad van Zanzibar is.. Zanzibar! Dit is met 600.000 inwoners de belangrijkste én grootste plaats. Zeer de moeite waard is om het historische centrum van Zanzibar eens te bezoeken. Stone Town

Bezienswaardigheden Zanzibar

Als je op Zanzibar bent, dan móet je gaan kijken bij de Noordelijke stranden Mooie dorpen, heerlijke stranden en water wat altijd prettig warm is. Tevens zijn hier prachtige locaties om te duiken. Op een prachtige plek op Zanzibar ligt het Zanzibar Butterfly Center. In deze vlindertuin leven honderden verschillende vlinders. Deze tuin wordt onderhouden door de lokale bevolking als alternatief voor bijvoorbeeld het kappen van mangroves. In Zanzibar ligt het historisch centrum Stone Town. In dit centrum staan diverse gebouwen die al honderden jaren oud zijn. Verschillende bouwstijlen zijn hier met elkaar gemixt, zoals bouwstijlen uit het Midden-Oosten (Moskeeën) en Afrika. In het jaar 2000 is Stone Town op de lijst van werelderfgoederen geplaatst en is er flink gerenoveerd.

Stranden Zanzibar

Bij het dorpje Paje ligt een fantastisch strand voor kitesurfen. Het hele jaar door is er een constante wind die voor kitesurfers zeer prettig is. Verder is het strand gewoon heerlijk!

De getijden stranden die aan de oostkust van Zanzibar liggen zijn vrijwel helemaal omringd met en doorlopend koraalrif. Er ligt een ondiepe lagoon met een mooi breed wit zandstrand en eindeloos lange rijen met kokosnoot palmen.

Aan de oostkust vind je ook diverse inhammen. In deze inhammen ben je helemaal beschermd door de wind en heb je minder last van de dagelijkse getijden. De stranden zijn zeer mooi en wederom omgeven door prachtige palmbomen.

Zoals eerder gemeld zijn de Noordelijke stranden perfecte plekken om een hele dag aan het strand te liggen. Er zijn geen getijden en het strand is prachtig wit. Het water is zeer geschikt om te zwemmen. Het is echter wel een stuk drukker aan deze stranden. Er zijn diverse resorts rondom de stranden gebouwd.

Beste reistijd Zanzibar

Het regenseizoen op Zanzibar loopt van maart tot juni. Er valt dan veruit de meeste regen. In juli t/m september is de beste reistijd. De temperatuur is eigenlijk het hele jaar door zeer aangenaam. De minimale temperatuur ligt rond de 28 graden, de maximale rond de 31.

Lees over Vakantie Turkije, of meer over Zanzibar