Suriname

In Zuid-Amerika vindt je het prachtige land Suriname, wat officieel de Republiek Suriname heet. Het land is met bijna 164.000 vierkante meter ruim vier keer zo groot als Nederland. Er wonen echter maar 560.000 mensen in het land

De officiële taal in Suriname is het Nederlands. Er worden echter twintig talen gesproken door het gehele land. Surinamers zijn dan ook vaak meertalig. Een aantal talen die je terugvindt in het land zijn onder andere Surinaams, Javaans, Surinaams Hindoestaans en Chinees.

De hoofdstad van Suriname is het bruisende Paramaribo. Het is een redelijk grote stad. Met ongeveer 243.000 inwoners woont bijna de helft van heel Suriname in Paramaribo.

Bezienswaardigheden Suriname

De natuur van Suriname is werkelijk prachtig. Je kan deze natuur onder andere bewonderen in het Brownsberg Natuurpark. Je krijgt hier een goed idee hoe de ruige binnenlanden van  Suriname er nu eigenlijk uitzien. Ook erg mooi in dit park is het uitzicht op het Brokpondostuwmeer. Wanneer je in Suriname verblijft moet je beslist een bezoek brengen aan Paramaribo. Het is duidelijk te zien dat deze stad Nederlandse invloeden heeft gehad. Straatnamen zijn bijvoorbeeld Nederlands. Het Brokpondostuwmeer is niet alleen van een afstandje mooi om te bekijken. Het stuwdam herbergt één van de grootste kunstmatige stuwmeren ter wereld. Met het stuwdam wordt elektriciteit opgewekt wat weer gebruikt word in Paramaribo.

Stranden Suriname

Suriname is qua stranden niet heel goed bedeeld. Als je naar dit mooie land toegaat moet je gaan voor de prachtige natuur en het heerlijke weer. Veel mensen verwachten prachtige tropische, witte stranden maar helaas. Ook blauw water vind je vrijwel niet in dit land. Het water aan het enige strand, White Beach, is namelijk zeer donker tot zwart.

White Beach in Domburg is een zeer mooi strand met enkel wit zand. Het zand komt niet in Suriname voor. In 2004 is het initiatief genomen om zand op te spuiten, en niet zonder succes. White Beach is een zeer populaire bestemming voor toeristen. Het strand ligt niet aan de zee maar aan de rivier.

Beste reistijd Suriname

Suriname is het hele jaar door lekker warm. Het is er gemiddeld ongeveer 30 graden. Echter, er valt het gehele jaar door aardig wat regen. Het klimaat kan het beste beschreven worden als vochtig. De beste tijd om op vakantie te gaan in dit bijzonder mooie land is van februari t/m maart en van september t/m oktober. In deze twee vakantieperiodes valt er de minste regen.

Vakantie Thailand boeken lezen, of meer over Suriname