Vakantie Kassala

Kassala is een van die vakantiebestemmingen die u zeker niet mag missen als u Soedan bezoekt. Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel gaan we dieper in op deze stad en ontdekken we alles wat het te bieden heeft.

De geschiedenis van Kassala

Voordat we dieper ingaan op wat er te zien en te doen is in Kassala, is het belangrijk om naar de geschiedenis te kijken. De stad heeft een rijke en interessante geschiedenis. Het wordt gedacht dat Kassala dateert uit de 10e eeuw na Christus en vele oude ruïnes en monumenten dragen hier getuigenis van. Het is bekend om zijn voortdurende strijd voor onafhankelijkheid en zijn belangrijke rol in vele oorlogen en conflicten.

Wat te zien en te doen

Nu u een beetje wet over de geschiedenis van Kassala, is het tijd om te kijken naar wat u kunt zien en doen als u deze stad bezoekt.

1. De oude stadsmuren

De oude stadsmuren van Kassala zijn een van de belangrijkste historische monumenten van de stad. Ze dateren uit de 16e eeuw en herinneren ons aan de oorlogen die hier ooit werden gevoerd. De muren zijn goed bewaard gebleven en geven toeristen een inzicht in de geschiedenis van Kassala.

2. Khatmiyya-moskee

Khatmiyya-moskee is een van de meest bekende en belangrijke moskeeën in Kassala. Het wordt gehouden in hoge achting door de lokale bevolking en toeristen kunnen hier bidden en rondlopen om te genieten van de architectuur.

3. De markt van Kassala

Als u de echte sfeer van Kassala wilt proeven, moet u zeker naar de markt gaan. Het is een drukke en bruisende plek vol kleur en geur. Hier kun je alles vinden, van verse groenten en fruit tot traditionele kleding en sieraden.

4. Berg Tabara

Berg Tabara is een populaire attractie in Kassala en is geliefd bij wandelaars en klimmers. Het biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omgeving. Veel bezoekers komen hier om te hiken en te genieten van het uitzicht.

5. Wadi Halfa

Wadi Halfa is een populair recreatiegebied aan de oevers van de Nijl. Het is een ideale plek voor mensen die van watersporten houden, zoals zwemmen, kajakken en vissen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het landschap.

Waar te slapen en te eten

Als u Kassala bezoekt, zijn er verschillende plekken om te overnachten en te eten. Er zijn tal van hotels, pensions en lodges in de stad, variërend van eenvoudig tot luxe. Op het gebied van eten is Kassala beroemd om zijn lokale gerechten, waaronder Ful, het nationale gerecht van Soedan, en Tamia, een gefrituurd gerecht gemaakt van kikkererwten.

Conclusie

Kassala is een bestemming die u niet mag missen als u Soedan bezoekt. Het heeft een rijke geschiedenis, cultuur en biedt vele bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Het is een stad vol leven en kleur en is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Afrikaanse ervaring.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Kassala te bezoeken?

De beste tijd om Kassala te bezoeken is tijdens de wintermaanden, van november tot januari, omdat de temperaturen dan mild en aangenaam zijn.

Is het veilig om naar Kassala te reizen?

Ja, Kassala is een relatief veilige stad voor toeristen. Zoals altijd moeten bezoekers echter waakzaam zijn en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen nemen.

Wat zijn enkele van de meest populaire lokale gerechten in Kassala?

Enkele van de meest populaire lokale gerechten in Kassala zijn Ful, Tamia en Machboos, een rijstgerecht dat vaak wordt geserveerd met vlees of kip.

Hoe kom ik naar Kassala?

Kassala is bereikbaar met de bus, trein en auto. De dichtstbijzijnde luchthaven is Akobo Airport, ongeveer 25 kilometer van Kassala.

Wat zijn enkele van de beste plekken om te winkelen in Kassala?

Enkele van de beste plekken om te winkelen in Kassala zijn de markt van Kassala en de verschillende boetieks en winkels op de High Street. Hier vind je verschillende soorten goederen, waaronder kleding, sieraden en handwerk.