Vakantie Sint-Helena, Ascension En Tristan Da Cunha

Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha, drie eilanden in de zuidelijke delen van de Atlantische Oceaan, elk met hun eigen unieke geschiedenis, cultuur en landschap. Verborgen schatten die nog niet door de drukte van het massatoerisme zijn ontdekt, maar die ongetwijfeld de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel zullen we deze prachtige vakantiebestemmingen verkennen en alles wat ze te bieden hebben ontdekken.

De Geschiedenis en Cultuur van de Eilanden

Sint-Helena

Het eiland Sint-Helena, genoemd naar de heilige moeder van Constantijn de Grote, is het grootste eiland van de drie en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vijftiende eeuw. Het is ook de laatste rustplaats van Napoleon Bonaparte, die daar in ballingschap stierf. Het eiland heeft een zeer diverse bevolking en is een smeltkroes van verschillende culturen.

Ascension

Ascension is een eiland dat bekend staat om zijn vulkanische landschap en ongerepte natuur. Het eiland heeft een interessante en soms mysterieuze geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Britse overheersing. Het eiland heeft een kleinere bevolking dan Sint-Helena en is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Tristan da Cunha

Het eiland Tristan da Cunha is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld en bevindt zich op bijna 2.000 mijl van Zuid-Afrika. Het eiland heeft slechts 267 inwoners en is een oase van rust en vrede, ver weg van de drukke wereld. Het eiland heeft zijn eigen cultuur en tradities en is de thuisbasis van een unieke gemeenschap die onafhankelijk van de rest van de wereld leeft.

Natuurlijke Schoonheid van de Eilanden

Sint-Helena

Sint-Helena heeft een prachtige natuurlijke omgeving, met bergen, valleien en prachtige stranden. Het eiland heeft ook een aantal interessante botanische tuinen, waaronder de St. Helena Greenery en de St. Helena Tropical Nursery.

Ascension

Ascension heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid met uitgestrekte vlaktes, vulkanische bergen, warmwaterbronnen en prachtige stranden, omringd door kristalhelder water en kleurrijk zeeleven. Het eiland is een waar paradijs voor reizigers die houden van outdoor avonturen.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha heeft een ongerepte schoonheid en natuurlijke pracht die je nergens anders ter wereld zult vinden. Het eiland heeft torenhoge bergen, spectaculaire vulkanen, magische watervallen, gouden stranden en helderblauwe luchten, ideaal voor wandelaars en liefhebbers van de natuur.

Activiteiten op de Eilanden

Sint-Helena

Sint-Helena heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten, waaronder wandelen, snorkelen, duiken en vissen. Het eiland heeft ook een aantal interessante historische locaties die het ontdekken waard zijn, waaronder Longwood House, waar Napoleon Bonaparte in ballingschap woonde.

Ascension

Ascension staat bekend om zijn ongerepte landschap en is daarom bij uitstek geschikt voor outdoor avonturen zoals bergbeklimmen, wandelen en fietsen. Het eiland heeft ook een aantal historische locaties, waaronder Fort Hayes, dat werd gebruikt om het eiland te verdedigen tegen piraten.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de vrede en stilte. Het eiland biedt tal van activiteiten zoals vissen, wandelen en het verkennen van de spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft.

Accommodatie op de Eilanden

Sint-Helena

Sint-Helena heeft een aantal geweldige accommodatiemogelijkheden, waaronder de Consulate Hotel, Bamboo Hedge en The White Horse Inn. Er zijn ook tal van budgetvriendelijke opties beschikbaar, waaronder gasthuizen en pensions.

Ascension

Ascension heeft beperkte accommodatiemogelijkheden, maar de weinige opties zijn van hoge kwaliteit, zoals het Obsidian Hotel en de Royal Navy barracks. Het eiland heeft ook een aantal campinglocaties voor avontuurlijke reizigers die van kamperen houden.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha heeft geen officiële hotels of resorts, maar er zijn een aantal accommodaties beschikbaar, waaronder pensions en huizen die te huur zijn, bijvoorbeeld het Four Seasons Hotel. Er is ook een campinglocatie op het eiland waar bezoekers kunnen kamperen en genieten van de prachtige natuur.

Reizen naar de Eilanden

Sint-Helena

Sint-Helena is alleen bereikbaar per boot en is een interessante reis op zich. De RMS St Helena is de belangrijkste manier om het eiland te bereiken en vertrekt tweemaal per maand vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. Het duurt ongeveer zes tot zeven dagen om het eiland te bereiken.

Ascension

Ascension is alleen bereikbaar per vliegtuig en heeft een klein vliegveld, naast RAF Ascension Island. Flights komen aan vanuit Londen in het Verenigd Koninkrijk. De vlucht naar Ascension duurt ongeveer 18 uur en heeft een tussenstop.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is het moeilijkst bereikbare eiland van de drie en heeft geen vliegveld. Bezoekers moeten daarom per boot naar het eiland reizen. Boten vertrekken meestal vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika en de reis kan enkele dagen tot een week duren.

Conclusie

Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha zijn drie van de meest ongerepte en unieke vakantiebestemmingen ter wereld. Het zijn bestemmingen waar de rust van de natuur en de geschiedenis van het eiland samenkomen en een onvergetelijke ervaring creëren. Wie op zoek is naar avontuur, rust en natuur zal op deze eilanden alles vinden wat hij zoekt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste tijd van het jaar om Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha te bezoeken?

De beste tijd om deze eilanden te bezoeken is van september tot mei, wanneer het weer mild is en het regenseizoen voorbij is.

2. Hebben deze eilanden beperkte toegang tot het internet?

Ja, de eilanden hebben beperkte toegang tot het internet en bezoekers moeten hier rekening mee houden bij het plannen van hun reis.

3. Zijn de eilanden veilig voor reizigers?

Ja, de eilanden zijn over het algemeen veilig om te bezoeken. De lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij.

4. Zijn er winkels en restaurants op deze eilanden?

Ja, er zijn een aantal winkels en restaurants beschikbaar op elk van de drie eilanden. De selectie kan echter beperkt zijn en reizigers moeten zich voorbereiden op beperkte keuzes.

5. Is het gemakkelijk om tussen deze drie eilanden te reizen?

Het is niet eenvoudig om tussen Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha te reizen, aangezien ze ver van elkaar verwijderd zijn en het transport beperkt is. Reizigers moeten daarom hun reisplan zorgvuldig plannen om ervoor te zorgen dat ze alle drie de eilanden kunnen bezoeken.