Vakantie RSA

Zuid-Afrika is een land dat de aandacht verdient als het gaat om vakantiebestemmingen. Het land blinkt uit in prachtige natuur, cultuur en geschiedenis. Dit artikel geeft je 10 redenen waarom je Zuid-Afrika als vakantiebestemming zou moeten kiezen.

1. Prachtige Nationale Parken

Zuid-Afrika heeft tal van mooie Nationale Parken met een rijkdom aan dieren. Kruger National Park heeft bijvoorbeeld de ‘big five’.

2. Adembenemende landschappen

De landschappen van Zuid-Afrika zijn overal uniek en adembenemend. De Tafelberg van Kaapstad, de badplaatsen aan de Garden Route of de bergtoppen van Drakensberg bergketen zijn slechts enkele voorbeelden.

3. De cultuur en zijn diversiteit

Zuid-Afrika is een land van meerdere culturen met een rijke geschiedenis wat een grote invloed heeft op de nationale identiteit.

4. Wijnproeven

Zuid-Afrika is een echte wijnmakerij-land. Veel wijnhuizen bieden proeverijen aan en verkopen hun wijn in bijhorende winkels.

5. Groot aanbod aan avontuurlijke activiteiten

Het aanbod aan avontuurlijke activiteiten is groot. Denk bijvoorbeeld aan surfen, skydiven of bungeejumpen.

6. Heerlijk eten

De Zuid-Afrikaanse keuken is gevarieerd. Het land staat bekend om zijn braai cultuur en gebruik van biltong. Maar ook Kudu of struisvogel biefstuk zijn populaire gerechten.

7. Breathtaking routes

Er zijn verschillende spectaculaire routes waarbij je kunt genieten van de adembenemende landschappen. Denk bijvoorbeeld aan de Garden Route.

8. Stranden

Met een lange kustlijn heeft Zuid-Afrika ook prachtige stranden. Camps Bay bij Kaapstad, Ballito Beach en Umhlanga Rocks zijn echte aanraders.

9. Geschiedenis

Zuid-Afrika heeft een indrukwekkende geschiedenis. Een bezoek aan het Robbeneiland in Kaapstad, het Apartheid Museum in Johannesburg of voormalige diamant mijn Kimberley zijn bijzondere ervaringen.

10. Snel groeiende steden

Zuid-Afrika heeft zich snel ontwikkeld en veel steden hebben zich getransformeerd tot levendige en interessante centra met veel bezienswaardigheden en attracties.

Zuid-Afrika is een prachtige vakantiebestemming met voor iedereen wat te bieden. Van avontuurlijke activiteiten tot ontspannen stranddagen, Zuid-Afrika heeft het allemaal.

1. Is Zuid-Afrika een veilige vakantiebestemming?

Zuid-Afrika heeft wel een verleden van criminaliteit maar de afgelopen jaren is hier veel aan gewerkt. Toeristen zijn ook vaak de beste bescherming van zichzelf tegen deze criminaliteit. Zolang men maar enige gezond verstand hanteert is er weinig reden tot zorgen.

2. Wanneer is de beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken?

Zuid-Afrika is het hele jaar rond prachtig, maar de meest populaire reisperiode is de Zuid-Afrikaanse zomer van december tot februari.

3. Kan ik op safari in Zuid-Afrika?

Ja, Zuid-Afrika heeft een aantal Nationale Parken die een “big five” kunnen bieden en vele private game reserves waar je meer dan alleen de ‘big five’ kan zien.

4. Is het goedkoper om in Zuid-Afrika op vakantie te gaan?

Zuid-Afrika kan over het algemeen gezien worden als een voordelige bestemming. Eten, drinken en accommodaties zijn vaak goedkoper dan in Europa.

5. Heeft Zuid-Afrika goede accommodaties?

Zuid-Afrika heeft een divers aanbod aan accommodaties van hostel tot luxueuze lodges en hotels. Men kan er zonder problemen prachtige verblijfsmogelijkheden vinden.