Vakantie Bhojpur

Als je op zoek bent naar een authentieke Indiase ervaring, weg van de drukte en de cliché bestemmingen, overweeg dan om Bhojpur te bezoeken. Gelegen in de deelstaat Madhya Pradesh van India, is deze bestemming een verborgen parel die nog niet is overspoeld door toeristen. Bhojpur is beroemd om zijn historische monumenten, ongerepte natuur, en het maken van Khajuraho-tempels. In dit artikel zullen we alle aspecten van deze bestemming bespreken, van geschiedenis tot bezienswaardigheden en beste activiteiten om te doen.

Geschiedenis van Bhojpur

Bhojpur heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 11e eeuw, toen de stad werd gesticht door de beroemde dynastie van de Paramara’s. De stad was de hoofdstad van de Paramara-dynastie en werd geregeerd door Koning Bhoja, van wie de stad zijn naam heeft gekregen. De stad was een belangrijk centrum van kunst, cultuur en religie tijdens het Paramara-rijk. Er zijn tal van oude tempels in de stad, gebouwd tijdens de Paramara- en Kalchuri-dynastieën.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Bhojpur

Als het gaat om bezienswaardigheden, is er veel te zien in Bhojpur. Hier zijn enkele belangrijke monumenten die je niet mag missen:

Bhojeshwar-tempel

De Bhojeshwar-tempel, ook bekend als de Bhojpur Shiva-tempel, is een onafgemaakte tempel gewijd aan de hindoe-god Shiva. Koning Bhoja had deze tempel gebouwd en het zou de grootste tempel ter wereld zijn geweest als deze was voltooid. De tempel heeft een enorm lingam, oftewel een aanbiddingspilaar, van 7,5 meter hoog dat uit één enkel blok steen is uitgehouwen.

Jain-tempels

Bhojpur heeft ook enkele oude Jain-tempels die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De belangrijkste tempel is de Bade Ganeshji Ka Mandir, die gewijd is aan Lord Ganesh en beschouwd wordt als een van de oudste tempels in Bhojpur. Andere Jain-tempels die het waard zijn om te bezoeken zijn de Mandap Durgavati en de Suarndas Ki Baodi.

Betwa-rivier

De prachtige Betwa-rivier stroomt door Bhojpur en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn boottochten beschikbaar die je kunt nemen om de schoonheid van de rivier en de omliggende heuvels te ervaren.

Beste activiteiten om te doen

Bhojpur heeft veel activiteiten te bieden voor toeristen. Hier zijn enkele suggesties:

Trekking

De heuvelachtige omgeving van Bhojpur is perfect voor een trektocht. Er zijn diverse routes beschikbaar die je kunt volgen om van het prachtige uitzicht te genieten.

Kamperen

Als je van kamperen houdt, dan is Bhojpur ook een goede optie. Er zijn verschillende campingsites in de buurt van de Betwa-rivier waar je kunt kamperen.

Kajakken en roeien

Als je wilt genieten van de schoonheid van de Betwa-rivier, dan kun je ook gaan kajakken of roeien. Er zijn diverse verhuurbedrijven die uitrusting aanbieden voor deze activiteiten.

Hoe kom je in Bhojpur

Bhojpur is bereikbaar per auto en bus. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het vliegveld Raja Bhoj in Bhopal, op zo’n 30 km van Bhojpur. Je kunt een taxi of bus nemen vanaf dit vliegveld om de stad te bereiken.

Conclusie

Bhojpur is een plek die je zeker moet bezoeken als je op zoek bent naar een authentieke Indiase ervaring. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur en rustige omgeving biedt deze bestemming een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Bhojpur te bezoeken?
-De beste tijd om Bhojpur te bezoeken is tijdens de wintermaanden, van oktober tot februari wanneer het weer aangenaam en koel is.

2. Zijn er accommodaties in Bhojpur?
-Ja, er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden beschikbaar in Bhojpur, variërend van luxe hotels tot budgetvriendelijke guesthouses.

3. Is het veilig om naar Bhojpur te reizen?
-Ja, het is veilig om naar Bhojpur te reizen. De stad is rustig en de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij.

4. Zijn er eetgelegenheden in Bhojpur?
-Ja, er zijn verschillende eetgelegenheden beschikbaar in Bhojpur, variërend van lokale gerechten tot internationale gerechten.

5. Kun je Bhojpur per trein bereiken?
-Nee, er is geen treinverbinding beschikbaar naar Bhojpur. De stad is bereikbaar per auto, bus of vliegtuig.