Ulaanbaatar

Welkom in Ulaanbaatar: de hoofdstad van Mongolië

Ulaanbaatar, ook wel bekend als Ulan Bator, is de hoofdstad van Mongolië. Deze stad is gelegen in het noorden van het land, in de vallei van de Tuul-rivier en is de grootste stad van Mongolië. Ulaanbaatar heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur die je nergens anders ter wereld vindt. Het is een stad van contrasten en verrassingen, van moderne wolkenkrabbers tot oude tempels en tradities.

Bezienswaardigheden in Ulaanbaatar

1. Het Genghis Khan-plein

Het Genghis Khan-plein is het centrale plein van Ulaanbaatar en een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Het plein is vernoemd naar de beroemde Mongoolse leider Genghis Khan. In het midden van het plein staat een groot standbeeld van hem te paard.

2. Het Nationaal Historisch Museum van Mongolië

Het Nationaal Historisch Museum van Mongolië is een fascinerend museum waar je de geschiedenis en cultuur van Mongolië kunt ontdekken. Het museum heeft talloze voorwerpen, van oude wapens en gereedschappen tot traditionele kleding en sieraden.

3. Het Klooster van Gandan

Het Klooster van Gandan is een van de belangrijkste boeddhistische kloosters van Mongolië. Het klooster is gesticht in de 19e eeuw en is nog steeds actief. Je kunt er onder andere de ceremoniën bijwonen of wandelen door de kloostergangen.

4. Het Winterpaleis van de Bogd Khan

Het Winterpaleis van de Bogd Khan is een voormalig paleis van de laatste Bogd Khan, de spirituele leider van Mongolië. Het paleis is prachtig bewaard gebleven en je kunt er de persoonlijke bezittingen van de Bogd Khan bekijken, zoals zijn kleding, meubels en kunstvoorwerpen.

5. Het Zaisan-herdenkingscomplex

Het Zaisan-herdenkingscomplex is een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de soldaten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument ligt boven op een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

Leuke dingen om te doen in Ulaanbaatar

1. Verken de stad op de fiets

Ulaanbaatar is een geweldige stad om op de fiets te verkennen. Er zijn verschillende fietsverhuurwinkels in de stad en je kunt gemakkelijk een fiets huren voor een dag. Zo kun je op je eigen tempo de stad verkennen en langs alle bezienswaardigheden fietsen.

2. Proef de lokale keuken

Mongoolse gerechten zijn heerlijk en meer dan het proberen waard. Ga bijvoorbeeld eens naar een restaurant en probeer traditionele gerechten zoals khoorog, een soep met vlees en noodles of buuz, een soort dumplings gevuld met vlees.

3. Ontdek het nachtleven van Ulaanbaatar

Het nachtleven van Ulaanbaatar is bruisend en er zijn talloze bars en clubs waar je kunt genieten van een drankje en dansen tot in de late uurtjes. Sommige bars maken hun eigen vodka en andere drankjes, dus het is een unieke kans om iets nieuws te proberen.

4. Ga op avontuur in de natuur rondom Ulaanbaatar

Net buiten Ulaanbaatar vind je prachtige natuur. Je kunt bijvoorbeeld een trektocht maken door het Khentii-gebergte, waar je wilde dieren kunt spotten en indrukwekkende uitzichten hebt. Ook kun je naar het Terelj Nationaal Park gaan, waar je kunt paardrijden, wandelen en kamperen.

De aanwezige stranden bij Ulaanbaatar

Hoewel Ulaanbaatar geen zee heeft, zijn er wel enkele meren in de buurt waar je kunt zwemmen. Het grootste meer in de omgeving is het Khövsgölmeer, gelegen in het noorden van Mongolië en op ongeveer 800 km van Ulaanbaatar. Het meer wordt omringd door prachtige natuur en bergen en is een populaire bestemming voor toeristen.

Vliegtijd vanaf Schiphol

De vliegtijd vanaf Schiphol naar Ulaanbaatar bedraagt gemiddeld 8 uur en 45 minuten. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Ulaanbaatar, zoals Turkish Airlines en Aeroflot.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd van het jaar om Ulaanbaatar te bezoeken?

De beste tijd om Ulaanbaatar te bezoeken is tussen mei en september. Dit zijn de warmste en droogste maanden van het jaar. In de winter kan het erg koud worden in Ulaanbaatar, met temperaturen tot -30 graden Celsius.

2. Heb ik een visum nodig om Mongolië te bezoeken?

Ja, als je geen inwoner bent van Mongolië heb je een visum nodig om het land te bezoeken. Dit kun je aanvragen bij de Mongoolse ambassade. Houd er rekening mee dat het proces enkele weken kan duren.

3. Is het veilig om Ulaanbaatar te bezoeken?

Ja, over het algemeen is Ulaanbaatar een veilige stad om te bezoeken. Het is echter altijd belangrijk om op je persoonlijke veiligheid te letten en je spullen goed in de gaten te houden.

4. Zijn er veel Engels sprekende mensen in Ulaanbaatar?

Ja, veel mensen in Ulaanbaatar spreken Engels. Dit geldt met name voor mensen die in de toeristische sector werken. Buiten de stad kan het taalbarrière soms wel een uitdaging zijn.