Vakantie Ba’kelalan

Ba’Kelalan is een hemel op aarde en de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Gelegen in het hart van Noord-Borneo, op de grens tussen Maleisië en Indonesië, is dit kleine stadje een toevluchtsoord voor mensen die willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte van het stadsleven. Met zijn prachtige bergen, groene valleien, prachtige watervallen en kenmerkende huizen is het de ideale vakantiebestemming. In dit artikel leest u alles over Ba’Kelalan, wat er te zien is en kunt u volledig voorbereid aan uw vakantie beginnen!

Hoe kom ik er?

Ba’Kelalan is een afgelegen plek, maar dat draagt bij aan de charme van de plaats en is onderdeel van de ervaring. De dichtstbijzijnde grote stad is Miri en u kunt een vlucht naar de luchthaven van Miri nemen. Vervolgens kunt u met een kleine vliegtuig het stadje Ba’Kelalan bereiken.

De beste tijd om te gaan

De beste tijd om Ba’Kelalan te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van april tot september. Het regenseizoen kan problemen opleveren met reizen en het uitzicht belemmeren. De temperatuur zal overdag rond de 25°C schommelen, wat perfect is om optimaal van de natuur te genieten.

De beste dingen om te doen

Er zijn tal van dingen te doen in Ba’Kelalan, of u nu wilt ontspannen of avontuur wilt beleven. Hieronder staan enkele activiteiten die u kunt ondernemen:

Wandelen naar de top van de Mount Murud

Mount Murud is de hoogste berg in Sarawak en het beklimmen ervan is een uitdaging voor elke wandelliefhebber. De beklimming is de moeite waard vanwege het verbluffende uitzicht op de valleien en lage landen.

Bezoek de Long Pasia waterval

De Long Pasia-waterval is indrukwekkend, met water uit de Merarap-rivier die van de top van de berg neerstort. Het uitzicht is adembenemend, en het water is schoon en verfrissend.

Ontmoet de bevolking

Ba’Kelalan is de thuisbasis van de Kelabit-stam, die vriendelijk en gastvrij is. Gesprekken voeren met de bevolking kan een geweldige manier zijn om meer te weten te komen over de cultuur en de tradities van deze stam.

Bezoek de Ba’Kelalan cacao plantage

Deze cacao plantage is een klassiek voorbeeld van hoe Ba’Kelalan zich moderniseert. Het produceren van cacao is een manier om inkomsten te verdienen en is ook een geweldige kans om meer te leren over het planten en oogsten van cacao.

Proef de lokale delicatessen

Ba’Kelalan is beroemd om zijn eten. Proef vooral de eigen gemaakte Temonggong rijstwijn. Want het is de thuisbasis van de Kelabit-stam, die bekend staat om hun heerlijke keuken.

Waar te verblijven?

Ba’Kelalan heeft verschillende accommodatiemogelijkheden die aan uw wensen voldoen, van kleinschalige ecolodges tot luxe resorts. Ingericht met traditionele stijlvol meubilair en omringd door de natuur, kunt u genieten van een rustige en serene omgeving. Hieronder staan enkele opties:

Ba’Kelalan homestay

Een authentieke verblijfplaats, waarin je ondergedompeld bent in de cultuur van de Kelabit-stam. Uw gastheren zijn echte inwoners van de stam die u graag alles over hun cultuur en tradities vertellen.

Ba’Kelalan ecolodge

Deze ecolodge biedt uitzicht op de rijstvelden, de bergen, de natuurlijke vegetatie en de adembenemende zonsondergang. Het is de perfecte plek voor degenen die een rustgevende sfeer zoeken.

Conclusie

Ba’Kelalan is een perfecte plek voor iedereen die zich één met de natuur wil voelen en een authentieke ervaring wil beleven. Het is de perfecte vakantiebestemming om te ontsnappen aan de drukke stad. De kalme omgeving en de charmante lokale bevolking maken het een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Noord-Borneo.

Veelgestelde vragen

Hoeveel dagen moet ik plannen voor een reis naar Ba’Kelalan?

Een lang weekend van 3-4 dagen is voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden van Ba’Kelalan te bekijken.

Wat moet ik inpakken voor mijn trip naar Ba’Kelalan?

Vergeet niet om lichte, ademende kleren mee te nemen die passen bij het activiteiten die u plant. Vergeet niet om ook in te pakken: insectenwerende middelen, een camera, medicijnen, een hoed en comfortabele wandelschoenen.

Is Ba’Kelalan een veilige plek om te bezoeken?

Ja, de bevolking is vriendelijk en gastvrij en de plaats is rustig en kalm. Er zijn echter wel enkele dieren zoals apen en varkens te vinden in het gebied waarvoor u voorzichtig moet zijn.

Hoe boek ik accommodatie in Ba’Kelalan?

Er zijn verschillende manieren, door direct te boeken in een homestay of ecolodge, of door middel van online boekingsplatforms.

Kan ik op eigen houtje Ba’Kelalan bekijken?

Ja, u kunt op eigen houtje Ba’Kelalan bekijken. Verken het gebied te voet of huur een scooter om u vrij en flexibel te verplaatsen.