Vakantie Beru Island

Als je op zoek bent naar een Mindere bekende vakantiebestemming in Indonesië dan is Beru Island een uitstekende keuze. Beru Island is gelegen in de Molukken, het hart van Indonesië. Het eiland is omgeven door kristalhelder water en witte zandstranden die je uitnodigen om te ontspannen en te genieten van de zon. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze verborgen parel.

Waar is Beru Island gelegen?

Beru Island is een klein eiland gelegen in de Molukken van Indonesië. Het eiland is onderdeel van de regio van de Zuidwestelijke Molukken. Beru Island is zo’n 1,5 km lang en 1 km breed. Een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar privacy en rust.

Hoe bereik je Beru Island?

Je kunt Beru Island bereiken met het vliegtuig en de boot. Om te beginnen vlieg je vanuit Jakarta of Ambon naar Pattimura Airport in Ambon. Vervolgens neem je de boot vanuit Tulehu Harbour (een uur rijden vanaf Pattimura Airport) naar Masohi en van daar naar Beru Island. De beste tijd om te reizen is tussen juni en oktober.

Accommodaties in Beru Island

Beru Island biedt beperkte accommodaties, waarbij de meeste van hen zich bevinden in de vorm van cottages of vakantievilla’s. Je kunt ook kiezen voor homestays, die gerund worden door de lokale bevolking. Veel van deze accommodaties bieden een adembenemend uitzicht op de zee en hebben direct toegang tot het strand.

Activiteiten op Beru Island

Beru Island biedt verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken, kajakken, vissen, of gewoon genieten van de zon op het strand. Met zijn ongerepte koraalriffen, zeeschildpadden en een rijk zeeleven is Beru Island de perfecte plaats om te duiken. Je kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen kleine eilandje Watubela and Nusa Laut.

Cultuur en tradities

De lokale bevolking van Beru zijn bekend om hun ambachtswerk, zoals het maken van traditionele schilden, houtsnijwerken en katoenen stoffen. Door een bezoek te brengen aan het dorp kun je deze prachtige kunstenaars aan het werk zien.

Eten en drinken

Beru Island heeft een verscheidenheid aan visgerechten en de verse vangst wordt dagelijks gebruikt om smakelijke maaltijden te bereiden. Er wordt ook aan vegetariërs gedacht, want er zijn voldoende mogelijkheden voor overheerlijke vegetarische gerechten. Daarnaast kun je ook deelnemen aan een traditionele (en feestelijke) zogenaamde ‘papeda-night’.

Het klimaat op Beru Island

Beru Island heeft een tropisch klimaat, met dagelijkse temperaturen van rond de 30°C. Het regenseizoen valt tussen de maanden november en april, tijdens deze maanden kan het eiland moeilijker te bereiken zijn.

Conclusie:

Beru Island is een verborgen juweel in Indonesië, weg van de drukte en toerisme. Het eiland biedt een prachtig uitzicht, talloze activiteiten en een rijke cultuur die je niet wilt missen. Het is een ideale vakantiebestemming om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Veelgestelde vragen:

1. Waar ligt Beru Island?
Beru Island is gelegen in de Molukken, een regio in het hart van Indonesië.

2. Is Beru Island een goede plek om te duiken?
Ja, door de ongerepte koraalriffen, zeeschildpadden en rijk zeeleven is Beru Island een uitstekende plek om te duiken.

3. Kan ik op Beru Island vegetarische gerechten krijgen?
Ja, Beru Island biedt voldoende opties voor heerlijke vegetarische gerechten.

4. Wanneer is het beste moment om Beru Island te bezoeken?
De beste tijd om Beru Island te bezoeken is tussen juni en oktober.

5. Kunnen we getuige zijn van de traditionele kunst van de plaatselijke bevolking?
Ja, Beru Island is bekend om zijn ambachtswerk, en het is mogelijk om de lokale bevolking aan het werk te zien bij het maken van traditionele schilden, houtsnijwerken en katoenen stoffen.