Jamaica

Het eiland Jamaica is een prachtig land gelegen in het tropische caribische gebied. Je vindt het land ten zuiden van Cuba en ten westen van de Dominicaanse Republiek. Er wonen meer dan 2,8 miljoen mensen op het eiland. In de Spaanse tijd woonden er slechts 2000 mensen op het eiland waarvan destijds de helft Spaans was.

De officiële taal die op Jamaica wordt gesproken is Engels. Echter, het grootste deel van de Jamaicaanse bevolking spreekt Jamaicaanse Patois, net als Papiaments een Creoolse taal. De basis is een eenvoudige vorm van Engels. Daarnaast leent de taal uit Afrikaanse talen als Akan en Yoruba. Ook het Spaans, Portugees, Hindi en Hakka hebben hun weg gevonden in het Jamaicaanse Patois

De hoofdstad van Jamaica is Kingston. De stad ligt in een haven die door de natuur is gevormd. Daarnaast wordt de hoofdstad beschermd door een schiereiland wat voor de kust ligt. Er wonen meer dan 940.000 mensen in Kingston.

Bezienswaardigheden op Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is een prachtige plaats die je beslist bezocht moet hebben. Je vindt er onder andere een museum geheel gewijd aan reggae legende Bob Marley. Dunn’s River Falls is een beroemde waterval op Jamaica. De hoogte is met 30 meter niet enorm, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de schoonheid van deze watervallen. Een plek die erg in trek is bij toeristen is Montego Bay. Je vindt er de mooiste zandstranden, de meeste restaurants en een heel scala aan resorts.

Stranden op Jamaica

De stranden aan de Zuidwestkust van Jamaica zijn over het algemeen iets donkerder van kleur. Je vindt hier nabij Negril wel twee van de mooiste én langste zandstranden, namelijk Long Bay en Bloody Bay.

Aan de Oostkust van Jamaica ligt het kleine strand van Navy Island. Je kunt naar dit kleine eiland toe varen vanuit de plaats Port Antonio. Een klinkende naam is het strand van Blue Lagoon, een prachtige baai gelegen nabij Port Antonio. Het is beslist de moeite waard om te bezoeken, het water is namelijk prachtig felblauw. Dit water is echter wel iets kouder door een bron die de baai in vloeit.

Aan de Noordoostkust vind je de stranden Turtle Beach en Malliards Bay. Twee prachtige stranden in de buurt van Ocho Rios.

Aan de Noordwestkust vind je het mooie Discovery Bay. Er zijn een aantal prachtige strandjes die verborgen zijn. Andere stranden die populair zijn in dit gebied liggen in de Montego Bay. Deze stranden zijn Doctor’s Cave Beach, Cornwall Beach en Dead End Beach.

Beste reistijd Jamaica

De minste regen en meeste zon pak je op Jamaica van december t/m april. Hoewel er van mei tot september wat meer regen valt zijn het korte, hevige buitjes waarna alles snel weer droogt. Orkanen razen meestal tussen augustus en september over het eiland. Het gehele jaar door schommelt de temperatuur rond een comfortabele 27 graden.

Vakantie Kaapverdië boeken lezen, of meer over Jamaica