Vakantie Kermanshah

Als er één stad is in Iran die je moet bezoeken, dan is het Kermanshah. Omringd door indrukwekkende bergen en een rijke geschiedenis, staat de stad bekend om zijn architectuur, cultuur en prachtige landschap. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar deze fascinerende stad en ontdek je alle opmerkelijke bezienswaardigheden en activiteiten die Kermanshah te bieden heeft.

1. Kermanshah: De stad van Salomo’s troon

De stad Kermanshah is voor de meeste mensen bekend als de stad van Salomo’s troon. Het verhaal gaat dat koning David zijn zoon Salomo een troon stuurde, gemaakt van goud, zilver, parels en edelstenen. Het verhaal beweert dat de troon werd gestolen door de Arabieren en uiteindelijk terechtkwam in Kermanshah, waar het nu wordt bewaard in het vermaarde museum.

2. Het zoroastrisme erfgoed

Kermanshah heeft een rijke geschiedenis en een van de belangrijkste aspecten daarvan is dat het de bakermat is van het zoroastrisme. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en de cultuur van Iran, dan is dit erfgoed een must-see. Bezoek de taq-e Bostan of de Tagh-e Shahrestan reliëfs, om een indruk te krijgen van het zoroastrisme.

3. Bazaar Takia-ye Mozzafarieh

Takia-ye Mozzafarieh is een traditionele bazaar in het hart van Kermanshah. Je vindt hier diverse souvenirs, kruidenierswaren, sieraden en handgeweven tapijten. De bazaar is een uitstekende plek om te verdwalen en te genieten van de sfeer en de lokale lekkernijen.

4. Kangavar Anahita-tempel

Een oude tempel aan de rand van Kermanshah, de Anahita-tempel is gewijd aan een Perzische godin die bekend staat als de godin van vruchtbaarheid en strijd. De tempel is meer dan 2000 jaar oud en is zeker een bezoekje waard.

5. Bisotun inscriptie

Een UNESCO-werelderfgoed, de Bisotun-inscriptie uit de Achaemenidische periode is een van de belangrijkste historische sites van Iran. Het is een indrukwekkende rotsformatie met een groot inschrift en beelden van koning Darius I.

6. Taq-e Bostan

Taq-e Bostan is een van de meest indrukwekkende overblijfselen uit de Sassanidische tijdperk. Het is een serie beeldhouwwerken die zijn uitgehakt in de rotsen langs de rivier. De beeldhouwwerken tonen de Perzische koningen in hun volledige glorie.

7. Shafei-moskee

De Shafei-moskee is prachtig en staat bekend om zijn tuinen en fonteinen. Het is een uitstekende plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer. Het is een van de grootste moskeeën in Kermanshah en heeft een uniek ontwerp.

8. Ghasr-e Shirin

Ghasr-e Shirin is een klein stadje in de buurt van Kermanshah. Het staat bekend om zijn zoete baklava en chocolaatjes, evenals de ruïnes van de Sassanidische citadel uit de vijfde eeuw. De citadel ligt op de top van een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

9. De oude stad van Hegmataneh

Hegmataneh was eens de oude hoofdstad van de Meden en de Achaemeniden. Het was ooit een bloeiende stad met diverse heiligdommen, tempels, en monumenten. Nu kun je nog steeds de overblijfselen van het verleden bewonderen en een reis maken door de geschiedenis.

10. De natuurlijke bezienswaardigheden van Kermanshah

Kermanshah staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en schitterende landschappen. Een van de meest populaire plekken is de Gahvareh-dam, een schitterende plek om te zwemmen en te wandelen. Andere must-see plekken zijn de Parau-grotten en de Uraman-tuinen, die beide uniek zijn in het landschap en de architectuur.

11. De Koerdische cultuur

Kermanshah is de thuisbasis van de Koerden, een volk met een rijke cultuur en tradities. Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van de Koerden, dan kun je deelnemen aan de lokale feesten en evenementen. Het Koerdisch tapijt is een specialiteit van de regio en wordt ook in de bazaars verkocht.

12. Kasteel van Kermanshah

Het Kasteel van Kermanshah is een van de oudste en meest indrukwekkende kastelen van Iran. Het kasteel is gebouwd tijdens het Sassanidische tijdperk en heeft een unieke architectuur. Het is nog steeds te bewonderen en een uitstekende plek om te bezoeken.

13. Perzische Nightingale Garden

De Perzische Nightingale-tuinen zijn een van de meest romantische plekken in Kermanshah. Het is een mooie plek om te wandelen en te genieten van de natuur. De tuinen staan bekend om zijn nachtegalen en de geurige bomen en bloemen.

14. Vakantieseizoen in Kermanshah

Het beste seizoen om Kermanshah te bezoeken is van april tot juni. Het weer is mild en de natuur is op zijn best. Een reis naar Kermanshah in de zomer kan ondraaglijk heet zijn, dus plan je reis zorgvuldig om het meeste uit je vakantie te halen.

15. Hoe kom je in Kermanshah

Kermanshah heeft een eigen luchthaven die vanuit diverse steden in Iran wordt bediend. Het is ook gemakkelijk te bereiken per auto en bus vanuit steden in de regio.

Conclusie

Kermanshah is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een uitstekende plek om te verkennen voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de Perzische geschiedenis en natuur. Of je nu het erfgoed, de bazaars, de tempels of de natuurlijke landschappen wilt verkennen, Kermanshah biedt voor elk wat wils.

Veelgestelde Vragen over Kermanshah

1. Wat is het beroemdste monument in Kermanshah?
– Taq-e Bostan is het beroemdste monument in Kermanshah.

2. Is Kermanshah veilig om te bezoeken?
– Ja, Kermanshah is een veilige stad om te bezoeken. De stad heeft een hoge mate van veiligheid en is gastvrij voor toeristen.

3. Wat is de beste tijd om Kermanshah te bezoeken?
– De beste tijd om Kermanshah te bezoeken is van april tot juni.

4. Moet ik een reisgids inhuren om Kermanshah te verkennen?
– Nee, er zijn voldoende middelen beschikbaar om je te helpen Kermanshah te verkennen. Het is beter om een kaart en een reisplan op te stellen voordat je op pad gaat.

5. Wat zijn de belangrijkste activiteiten om te doen in Kermanshah?
– Het bezoeken van historische bezienswaardigheden, de bazaars verkennen en het genieten van het natuurlijke landschap zijn de belangrijkste activiteiten om te doen in Kermanshah.