Bali

Bali is een eiland wat hoort bij de vele eilanden van Indonesië. Bali is ook een Indonesische provincie. Er wonen ruim 3,2 miljoen inwoners op het paradijselijke eiland waarvan 90% autochtoon is. Het eiland heeft een prachtige flora en doet zeer tropisch aan. Dit in combinatie met de mooie stranden maakt Bali een perfecte vakantiebestemming.

Op Bali wordt Indonesisch en Balinees gesproken. Balinees is de officiële taal op Bali terwijl het Indonesisch de officiële taal is van Indonesië. Er is qua talen weinig diversiteit op het eiland. Er wordt nog een belangrijke immigrantentaal gesproken, namelijk het Chinees.

De hoofdstad van Bali is Denasar waar bijna 500.000 inwoners permanent verblijven.

Bezienswaardigheden op Bali

Op Bali zijn een groot aantal tempels te vinden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Een tempel die beslist bezocht moet worden is de Pura Besakih, de moedertempel. Dit is de grootste tempel van Bali die uit ruim 30 complexen en 200 bouwwerken. Andere bezienswaardigheden zijn het nationale park en de dolfijnen bij het Lovina Beach.

Stranden Bali

Als je een prachtig wit strand wilt bezoeken, dan is het zeker de moeite waard om Jimbaran Baai te bezoeken. Het water is zeer helder en kalm wat het zeer geschikt maakt voor een dagje zonnen aan het water.

New Kuta Beach is een strand waar het water een stuk woeliger is dan bij het Jimbaran Beach. Het water is zelfs zo wild dat het niet geschikt is om te zwemmen. Echter, surfers kunnen hier hun hart ophalen. Er kan prima gesurft worden maar let wel; niet voor beginnende surfers.

Ten zuidwesten van Nusa Lembongan vind je het Mushroom Bay Beach. Het heldere water is gedurende de hele dag lekker rustig. Bij het strand vind je diverse restaurants en cafés waar je goedkoop iets kunt eten en drinken.

Als je genoeg hebt van de prachtige witte zandstranden kan je het Pantai Labuan Amok proberen. Dit is een strand waar je zwart zand vindt. Er komen niet enorm veel mensen op dit strand. Zeker een reden om eens een kijkje te gaan nemen.

BaliTen westen van het dorp Sakti ligt het strand Crystal Bay. Dit fantastische zandstrand is helemaal wit én lekker rustig. Prima dus om een dagje te relaxen zonder te struikelen over alle toeristen.

Beste reistijd Bali

Eigenlijk kan je het hele jaar door prima naar Bali reizen. De stabiliteit van het weer is te wijten aan het feit dat Bali dicht bij de evenaar ligt. Regen kan je altijd wel verwachten in Balo. Regelmatig valt er een tropische bui. De meeste neerslag valt in november t/m maart. Kortom; onze winter is een regenachtige periode in Bali. De temperatuur is echter altijd goed. Ga je voor de mooie natuur naar Bali, dan moet je zeker in het regenseizoen gaan. De natuur komt in die periode het best tot haar recht.

De temperatuur op Bali schommelt het gehele jaar door rond de 28 graden met maxima van ongeveer 31 graden.

Vakantie Bonaire boeken lezen, of meer over Bali