Vakantie Ambon

Indonesië – het land van de eilanden – biedt talloze vakantiebestemmingen aan toeristen. Maar vaak zijn de toeristen alleen bekend met de bekende plaatsen zoals Bali of Java en vergeten ze de ongerepte, onbekende eilanden. Ambon is een dergelijk paradijselijk eiland dat nog niet is overspoeld door toerisme en waar je de rust en schoonheid van de natuur kunt ervaren.

Waar ligt Ambon?

Ambon is een eiland in de Molukken, gelegen in het oosten van Indonesië. Het kleurrijke eiland is omringd door de Seramzee, de Golf van Ambon, de Bandazee en de Ceramzee. Ambon is het grootste eiland van de Midden-Molukken en heeft een oppervlakte van 775km².

Hoe kom je er?

Ambon is gemakkelijk te bereiken met een vlucht vanuit Jakarta of Bali naar Ambon. Je kunt ook vliegen vanuit Kuala Lumpur of Singapore. Er zijn regelmatige vluchten naar de luchthaven Pattimura, in Ambon.

Bezienswaardigheden

Ambon biedt vele attracties aan de toeristen. Hier zijn een paar plaatsen die je niet mag missen.

Natuurschoon

Ambon biedt prachtige stranden, kristalhelder water, bergen en uitgestrekte oerwouden. Het is niet vreemd dat het eiland bekend staat als “de originele tuin van Eden”. De parelwitte stranden zoals het Hunimua-strand of de Liang-beach zijn rustige plekken voor degenen die van zon, zee en zand houden.

Zeeleven

In Ambon kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen bij het verkennen van de rijke onderwaterwereld. Er zijn vele prachtige duikplekken, met name rond de eilanden van Lease. Je kunt genieten van kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs haaien.

Geschiedenis

Ambon heeft een rijke geschiedenis. Met een bezoek aan de oude Hollandse forten, zoals het Fort Amsterdam en het Fort Victoria, krijg je een beeld van de geschiedenis van Nederlands-Indië. Je kunt ook een bezoek brengen aan de ruïnes van Kasteel Batu Merah, dat gebouwd is in 1575, of aan oude moskeeën en kerken.

Kota Ambon

Kota Ambon is de hoofdstad van Ambon en een mengelmoes van verschillende culturen, religies en talen. Je kunt hier de traditionele Ambonese levensstijl en cultuur ontdekken en wilde gerechten proeven.

Waar te verblijven?

Ambon biedt een aantal accommodaties, gaande van budgetvriendelijke guesthouses tot luxe resorts. Gezellige homestays zoals in het native dorp van Natsepa zijn enorm populair. Een aanrader is het Swiss-Belhotel Ambon, dat dicht bij het levendige stadsdeel Pattimura Mall ligt.

Wat te eten?

Ambon heeft een rijke culturele traditie en dit zie je terug in de lokale keuken. Probeer eens de Papeda (een soort pudding gemaakt van sago) of de Ayam Goreng (gebakken kip). Maar het hoogtepunt is de befaamde “Sambal Roa”, een pikante saus gemaakt van gerookte vis.

Klimaat

Het klimaat van Ambon is tropisch, met een gemiddelde temperatuur van 28°C. Het weer is meestal warm en vochtig, en er is een regenseizoen van december tot februari.

Beste reistijd

De beste tijd om Ambon te bezoeken is van mei tot oktober, aangezien dit het droge seizoen is. De temperatuur en het weer zijn dan perfect om de natuurlijke schoonheid van Ambon te ontdekken.

Hoe veilig is Ambon?

Ambon wordt over het algemeen beschouwd als een veilige bestemming. Hoewel er af en toe sociale onrust is, is het meeste geweld gericht op lokale deelnemers van politieke conflicten.

Winkelen

Ambon biedt een breed scala aan souvenirs en traditionele producten. Het is een plek om traditionele Ambon-producten zoals “Sapo Lidi” of “Sulam Khas Ambon” te kopen. Lokale markten zoals de Citraland-markt en de Galala-markt zijn ideaal om unieke ambachtelijke cadeau-items te vinden.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Ambon?

Ambon is een eiland in de Molukken, gelegen in het oosten van Indonesië.

2. Welke talen worden gesproken in Ambon?

De officiële taal in Ambon is Bahasa Indonesia en mensen spreken ook de plaatselijke taal, Ambonees.

3. Is Ambon veilig voor reizigers?

Ambon is over het algemeen veilig voor reizigers. Blijf op de hoogte van de sociale situatie ter plaatse en vermijd politieke bijeenkomsten.

4. Wat is de beste tijd om Ambon te bezoeken?

De beste tijd om Ambon te bezoeken is van mei tot oktober, aangezien dit het droge seizoen is.

5. Welke activiteiten kan je doen in Ambon?

Je kunt genieten van prachtige stranden, duiken, kennis maken met de plaatselijke culturen en tradities en smaken van de heerlijke keuken proeven.