Vakantie Hongarije

Als reisbestemming heeft Hongarije nog wel eens de neiging over het hoofd gezien te worden. Dit ondanks dat het land een rijke geschiedenis en cultuur heeft, een bijzonder natuurschoon en een aantal prachtige steden. In dit artikel delen we met u de highlights van Hongarije. We nemen u mee op een reis door het land en laten u zien wat Hongarije allemaal te bieden heeft.

De cultuur en geschiedenis van Hongarije

Hongarije heeft een rijke geschiedenis en cultuur die ver teruggaat in de tijd. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Buda-kasteel, de Vajdahunyad-burcht en de Grote Markthal in Boedapest, het Huis van het Parlement en het Hongaarse Nationaal Museum. Er liggen ook veel prachtige kerken en kathedralen die u kunt bezoeken.

Het Buda-kasteel

Het Buda-kasteel is gebouwd in de dertiende eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de rivier de Donau. Het kasteel bevat ook verschillende musea en galerieën.

Natuurlijk Hongarije

Hongarije heeft een betoverend landschap waar zowel cultuurliefhebbers als natuurfanaten aan hun trekken komen. Van de uitgestrekte vlaktes in het oosten tot de heuvelachtige wijnregio’s in het noorden en westen, er is voor elk wat wils.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer, het ‘Hongaarse Zee’, is het grootste meer van Centraal-Europa en een populaire bestemming om te zwemmen, varen en te wandelen.

Hortobágy Nationaal Park

Het Hortobágy Nationaal Park biedt een prachtig uitzicht op het ongetemde landschap van de Poesta, de semi-droge vlakten van Hongarije en het rijke dieren- en plantenleven.

Steden van Hongarije

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is zonder twijfel de meest bekende stad van het land. Maar Hongarije heeft meer te bieden dan alleen Boedapest. Bezoek de pittoreske stadjes als Eger en Sopron, en de tweede grootste stad van het land, Debrecen.

Boedapest

De juweel van de Donau, Boedapest, biedt geheel zijn eigen charme. Het is een stad vol historische en architectonische schoonheid en een plek waar u kunt genieten van de lokale keuken en de beroemde thermale baden.

Hongaarse keuken

De Hongaarse keuken is stevig en robuust. Het nationale gerecht is goulash, een pittige soep die wordt gekookt met rundvlees en groenten. Probeer daarnaast Hongaarse specialiteiten zoals lángos, Kőrözött en Chimney Cake.

Sluit uw dag af in een Hongaars kuuroord

Bezoek een van de vele gezondheids- en wellness-centra in Hongarije en laat uzelf onderdompelen in een van de thermale baden met zout, natuurlijk mineraalwater. Een perfecte manier om uw reis af te ronden.

Szechenyi Badhuis

Het Szechenyi Bath is een van de grootste en meest indrukwekkende spa’s in Europa. Het badhuis werd geopend in 1913. Het water barst van de mineralen en komt rechtstreeks uit de aarde. Het badhuis heeft binnen- en buitenzwembaden.

Veelgestelde vragen over reizen naar Hongarije

Is het veilig om naar Hongarije te reizen?

Ja, Hongarije is een over het algemeen veilig land om te bezoeken.

Welke taal spreken ze in Hongarije?

In Hongarije spreken ze Hongaars.

Heeft Hongarije een goed openbaar vervoersysteem?

Ja, Hongarije heeft een goed openbaar vervoersysteem.

Is Boedapest een dure stad om te bezoeken?

Boedapest is een betaalbare stad om te bezoeken.

Is het makkelijk om in Hongarije te reizen met kinderen?

Ja, Hongarije is een kindvriendelijk land en veel attracties zijn geschikt om met kinderen te bezoeken.