Gambia

Gambia is een land aan de westkust van Afrika. Het land grenst aan Senegal en aan de Atlantische oceaan. Gambia heeft een opvallende vorm. Het land is namelijk maar enkele tientallen kilometer breed maar wel 250 kilometer lang. Het is een strook die precies om de Gambia-rivier heen ligt. In Gambia wonen 1,8 miljoen mensen.

De officiële taal van het land is Engels. Dit is de taal die tevens op scholen geleerd wordt. Echter, de bevolkingssamenstelling van Gambia komt voort uit veel verschillende volkeren met eigen cultuur en taal. Onofficieel worden er daarom bijna 30 verschillende talen gesproken.

De hoofdstad van Gambia is Banjul met ongeveer 42.000 inwoners. Deze stad ligt op een eiland en kan daarom niet veel verder groeien. Het is één van de kleinste hoofdsteden van Afrika. Steden als Serekunda zijn dan met 275.000 inwoners veel groter.

Bezienswaardigheden in Gambia

Wat leuk is om te doen is het oversteken van de Gambia-rivier. Er vaart iedere paar uur een veerpont (geen vaste tijden) van de noordoever naar de zuidoever. De Abuko Nature Reserve is een 105 hectare groot natuurreservaat. Je vindt er apen, krokodillen en honderden verschillende soorten vogels. Als je van krokodillen houdt is het Kachikally Crocodile pool beslist iets voor jou. Je kunt hier namelijk veilig krokodillen aaien! Er leven ongeveer 100 krokodillen die zeer goed gevoederd worden. Er bestaat daarom geen behoefte om te bewegen of om aan te vallen.

Stranden van Gambia

Wat veel mensen niet weten is dat Gambia een geweldige zonnige bestemming is. Je vindt er dan ook een paar prachtige stranden.

Het Brufut strand is nog niet door iedere toerist ontdekt. Het blauwe water en het witte strand doet je vermoeden dat je in het caribisch gebied bent. Het ligt op ongeveer 15 kilometer rijden van Kotu.

Paradise Beach is net zo paradijselijk als de naam doet vermoeden. Het ligt aan de plaats Sangyan. Het witte zand is gelegen in een baai met fantastisch helder water.

Kotu Beach is een echte toeristenbadplaats. Het strand is prachtig en de faciliteiten zeer goed. Verschillende restaurants en bars maken dit een ultieme dagbesteding

Kololi Beach is een zeer groot strand. Het is lang én breed en leent zich zeer goed om te wandelen. Natuurlijk is het strand ook perfect om uren te zonnen en te zwemmen.

Cape Point is een wat rustiger strand te danken aan de ligging. Het ligt tussen rotspartijen waardoor het een beetje is afgesloten van de buitenwereld.

Beste reistijd Gambia

In november t/m april kan je Gambia het beste aandoen. In deze periode valt er nauwelijks regen. Wat ook erg tof is, is dat je in deze periode vogels kunt spotten tijdens een grote vogeltrek. De temperatuur is het gehele jaar door een aangename 30 graden met pieken tot 35 graden. Hoewel je veilig naar Gambia kunt reizen en er een positief reisadvies geldt is het verstandig om waakzaam te zijn in dit land.

Vakantie Jamaica boeken lezen, of meer over Gambia