Sint-Maarten (Franse Antillen)

Het eiland Sint Maarten is deel van de Kleine Antillen en ligt in de caribische zee. Het eiland dankt haar naam aan de heilige Maarten (Martinus van Tours). Het eiland is met 87 vierkante kilometer niet bijzonder groot. Er wonen dan ook maar ongeveer 75.000 mensen op het eiland.

Het land is verdeeld in een Nederlands en Frans deel die beiden de Franse en Nederlandse taal als officiële taal. Echter, Engels dient als de voertaal op het eiland aangezien de lokale bevolking voor een groot deel afstammelingen zijn van Engelse slaven.

Aangezien Sint Maarten in twee delen is gedeeld zijn er ook twee hoofdsteden. De hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten is Marigot (5700 inwoners). De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg (1338 inwoners).

Bezienswaardigheden Sint Maarten

Het duiken rondom Sint Maarten is werkelijk prachtig te noemen. Natuurlijk zijn er meer goede plekken in de Cariben waar je kunt duiken, maar bijna nergens is het zo bijzonder mooi als op Sint Maarten. De meest bekende en mooiste locaties om te duiken zijn Cable Reef en Great Bay. Daar liggen onder andere gezonken schepen. In de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten, Marigot, kan je goed shoppen en heerlijk exclusief eten in één van de vele restaurants. Fort Amsterdam is een klein stukje historie wat de Nederlanders hebben achtergelaten op het mooie eiland. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw en is werkelijk enorm. Het fort vindt je bij de Sint Annabaai.

Stranden Sint Maarten

Er zijn diverse soorten stranden op Sint Maarten waarvan ook een aantal prachtige bounty stranden.

Zo kan je bij Little Beach prima vertoeven met de kinderen. Het water is zeer geschikt voor de kinderen om lekker te zwemmen en te duiken.

Great Bay Beach is een populair strand waar je een mooie boulevard in de buurt vindt. Dit strand is trendy en de place to be.

Dawn Beach is een ietwat rustiger strand met een zeer mooi koraalrif voor de kust. Vanzelfsprekend kan je mooi snorkelen en duiken bij het koraalrif.

Als je graag mooie filmpjes maakt van vliegtuigen die landen dan moet je zeker eens kijken bij het Maho Beach. Dit strand ligt precies bij de aanvliegroute van het koningin Juliana vliegveld. Vliegtuigen vliegen zeer laag over, zo laag dat je er bijna met je hand bij kunt.

Beste reistijd Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten kan je het beste bezoeken tussen januari en april. Hoewel het weer eigenlijk altijd goed is valt er van mei tot november wat meer regen. September en augustus zijn de maanden waarin je een orkaan kunt tegenkomen. Vermijden is niet reizen in deze twee maanden. De temperatuur op Sint Maarten is eigenlijk altijd goed met een gemiddelde van 30 graden en pieken tot 33-35 graden.

Vakantie Suriname boeken lezen, of meer over Sint Maarten