Vakantie Lyon

Lyon, gelegen in de Rhône-Alpes regio van Frankrijk, staat bekend als de culinaire hoofdstad van het land. Deze grote stad is gevuld met een onweerstaanbare mix van historische architectuur, moderne culturele instellingen en natuurlijk, fantastische gastronomie.

Het oude stadscentrum

Place Bellecour

Vieux-Lyon

De basiliek van Notre-Dame de Fourvière

Moderne architectuur

Het Musée des Confluences

Het Cité Internationale complex

Bouchons

Authentieke sfeer

Bouchon Chez Hugon

Paul Bocuse Instituut

Kooklessen

Restaurant Abbaye de Collonges

Les Halles de Lyon – Paul Bocuse

Boerenmarkt

Specialiteitenwinkels

Festival of Lights

Geschiedenis van het festival

Lichtsculpturen

Parken en openluchtevenementen

Parc de la Tête d’Or

Les Nuits de Fourvière

Lyon biedt reizigers een onvergetelijke reiservaring, gevuld met zowel historische als moderne bezienswaardigheden en een ongeëvenaarde gastronomie.

Het verkennen van de stad te voet biedt de mogelijkheid om de schoonheid van de oude stad te bewonderen, met bezienswaardigheden zoals Place Bellecour, Vieux-Lyon en de basiliek van Notre-Dame de Fourvière. Voor de moderne architectuurliefhebbers is het Musée des Confluences en het Cité Internationale complex zeker de moeite waard.

Wat Lyon echt onderscheidt, is de culinaire scene. De Bouchons, restaurants die traditionele Lyonese gerechten serveren in een authentieke setting zijn een must voor foodies. Chez Hugon is een van de meest populaire bouchons, terwijl het Paul Bocuse Instituut, met zijn kooklessen, een heerlijke culinaire ervaring biedt, inclusief het iconische restaurant Abbaye de Collonges. Bezoek ook Les Halles de Lyon, een markt die barst van speciaalzaken en versproducten.

In de zomer verwelkomt Lyon miljoenen bezoekers tijdens het Festival of Lights, waar ingewikkelde lichtsculpturen de stad verlichten en de geschiedenis van het festival onthuld wordt. Bovendien zijn er in de zomer openluchtevenementen en concerten in het Parc de la Tête d’Or en Les Nuits de Fourvière.

Kortom, of je nu komt voor de geschiedenis, de gastronomie of de zomer, Lyon is zeker een onvergetelijke vakantiebestemming.