Vakantie Abu Rudeis

Abu Rudeis is een kleine stad gelegen in de Sinaïwoestijn, in het zuiden van Egypte. Hoewel het nog niet zo bekend is bij toeristen, heeft Abu Rudeis veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar een unieke vakantie-ervaring. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze onontdekte parel in Egypte.

De ligging en geschiedenis van Abu Rudeis

Abu Rudeis ligt aan de kust van de Rode Zee, tussen de beroemde badplaatsen Sharm el-Sheikh en Hurghada. Het gebied staat bekend om zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en adembenemende bergen.

De stad heeft ook een rijke geschiedenis, aangezien het werd bewoond door de Nabateeërs en het Romeinse Rijk voordat het deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. Abu Rudeis was ook een belangrijke overslagplaats voor koper- en goudmijnen in het gebied.

Hoe te bereiken

De eenvoudigste manier om Abu Rudeis te bereiken, is door te vliegen naar de internationale luchthaven van Hurghada. Vanaf daar is het twee uur rijden naar Abu Rudeis. Het is ook mogelijk om vanuit Sharm el-Sheikh naar Abu Rudeis te reizen, wat ongeveer drie uur duurt.

Wat te doen in Abu Rudeis

Abu Rudeis biedt een scala aan activiteiten voor bezoekers. Hier zijn slechts enkele suggesties:

1. Duiken en snorkelen

Abu Rudeis staat bekend om zijn ongerepte stranden en kristalheldere wateren. Bezoekers kunnen genieten van duiken en snorkelen om de prachtige koraalriffen en onderwaterleven te verkennen.

2. Bezoek de Sinaïwoestijn

Abu Rudeis ligt in de Sinaïwoestijn en biedt tal van mogelijkheden om deze woestijn te verkennen. Dit kan per kameel, quadbike of te voet.

3. De berg Sinaï beklimmen

Abu Rudeis ligt ook in de buurt van de iconische berg Sinaï. Bezoekers kunnen de berg beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de woestijn.

4. Bezoek oude ruïnes

Abu Rudeis ligt dicht bij oude ruïnes, waaronder de Nabateeër-stad Petra en de Tempel van Karnak. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio.

5. Ga kamperen

Het gebied rond Abu Rudeis biedt tal van kampeermogelijkheden. Bezoekers kunnen genieten van een nacht onder de sterrenhemel en de prachtige omgeving verkennen.

Accommodatie in Abu Rudeis

Hoewel Abu Rudeis nog niet zo toeristisch is als sommige andere delen van Egypte, zijn er nog steeds tal van accommodaties beschikbaar voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een luxe resort of een eenvoudig hostel, er is voor elk wat wils.

Het beste moment om Abu Rudeis te bezoeken

De beste tijd om Abu Rudeis te bezoeken is tussen oktober en april, wanneer de temperaturen niet te heet worden en de kans op regen minimaal is.

Conclusie

Abu Rudeis is een onontdekte parel in Egypte. Met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en tal van activiteiten, is er voor elk wat wils. Voeg het toe aan je lijst van must-see bestemmingen en geniet van alles wat het te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Is het veilig om naar Abu Rudeis te reizen?

Ja, Abu Rudeis is over het algemeen veilig voor toeristen. Zoals met elke plaats moet je echter voorzichtig zijn en de juiste veiligheidsmaatregelen nemen.

2. Welke valuta wordt er gebruikt in Abu Rudeis?

De valuta die in Abu Rudeis wordt gebruikt, is de Egyptische pond.

3. Zijn er beperkingen op wat mensen kunnen dragen?

Ja, aangezien Abu Rudeis een conservatieve omgeving is, moeten mensen rekening houden met hun kleding en deze aanpassen om respect te tonen voor de lokale culturen en tradities.

4. Wat is de beste manier om te reizen naar de omgeving rond Abu Rudeis?

De beste manier om te reizen in de omgeving rond Abu Rudeis is met een 4×4-jeep.

5. Zijn er lokale gerechten om te proeven in Abu Rudeis?

Ja, bezoekers kunnen genieten van traditionele Egyptische gerechten, waaronder koshari, ful medames en falafel.