Vakantie Barth

Barth is een kleine stad in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Weinig mensen weten er van af, maar Barth is een onontdekte parel die wacht om ontdekt te worden.

Hier zijn vijftien redenen waarom Barth een van de beste vakantiebestemmingen is:

1. Verken de oude binnenstad van Barth

2. Ontdek de lokale keuken

3. Bezoek het Oostzee-kanaal

4. Ontspan op de Oostzee-stranden van Rügen

4.1. Bezoek het strand van Prerow

4.2. Maak een wandeling op het strand van Zingst

4.3. Geniet van de rust op het strand van Graal-Müritz

5. Breng een dag door in Stralsund

6. Bezoek het Kasteel van Spyker

7. Proef de lokale wijn

8. Geniet van de lokale bieren

9. Bezoek het Vogelpark Marlow (Vogelpark Marlow)

10. Ga vissen

11. Fiets langs de kust

12. Bezoek het Barth Natuurpark Boddenlandschaft

13. Hengelen op de Ribnitzer Moor

14. Beklim de kerktoren van Barth voor een prachtig uitzicht

15. Neem deel aan het jaarlijkse Barth-feest

Barth is een charmante stad die je niet wilt missen. Door zijn ligging aan de Oostzee zijn er genoeg activiteiten om u te vermaken en nieuwe ervaringen op te doen.

Verken de oude binnenstad van Barth

De oude stadsmuren zijn tegenwoordig helemaal verdwenen, maar nog veel andere monumenten uit de geschiedenis van Barth zijn nog steeds te bezichtigen. Wandel tussen de mooie huizen, herenhuizen en stadswoningen, waarvan sommige nog uit de Middeleeuwen stammen.

Ontdek de lokale keuken

Barth biedt een scala aan heerlijke lokale gerechten. Probeer de verse vis van de lokale Oostzeevisserij of de lokale specialiteit Soljanka, een heerlijke smaakvolle soep.

Bezoek het Oostzee-kanaal

Het Oostzee-kanaal is een 98 km lang kanaal dat de Oostzee met het Mittellandkanaal verbindt. Breng een bezoekje en zie hoe de schepen aanmeren en het kanaal gebruiken als vaarroute.

Ontspan op de Oostzee-stranden van Rügen

Als je op zoek bent naar witte stranden en prachtig helder water dan moet je op het eiland Rügen zijn. Met kilometerslange witte zandstranden, is het de perfecte plek om te ontspannen. Bezoek de stranden van Prerow, Zingst of Graal-Müritz.

Breng een dag door in Stralsund

Stralsund is een stad die rijk is aan geschiedenis en architectuur. Bezoek het oude centrum van de stad met zijn kronkelende straatjes, pittoreske huizen en imposante kerken.

Bezoek het Kasteel van Spyker

Het Kasteel van Spyker dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel is een rijksmonument en is in al zijn pracht te bezichtigen. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Proef de lokale wijn

Mecklenburg-Voor-Pommeren staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Breng een bezoek aan een van de wijngaarden en proef de regionale wijnen.

Geniet van de lokale bieren

Voor liefhebbers van bier is Barth een goede keuze, want er zijn verschillende brouwerijen in de regio. Proef de lokale bieren en geniet van de authentieke smaken.

Bezoek het Vogelpark Marlow

Het Vogelpark Marlow is een must-visit voor dierenliefhebbers. Het park biedt een prachtige collectie vogels en andere dieren uit alle hoeken van de wereld.

Ga vissen

Barth is omgeven door water en biedt fantastische vismogelijkheden. Huur een boot of ga naar een van de pier’s om te vissen.

Fiets langs de kust

Maak een fietstocht langs de kust van Barth. Het landschap is spectaculair en er zijn tal van fietspaden om uit te kiezen.

Bezoek het Barth Natuurpark Boddenlandschaft

Het Barth Natuurpark Boddenlandschaft omvat een ecologisch systeem van lagunes, zeegrasvelden en kreken en is een gebied van ongekende schoonheid. Neem een wandeling door het park en ontdek de buitengewone flora en fauna.

Hengelen op de Ribnitzer Moor

De Ribnitzer Moor is een uitgestrekt moerasgebied dat bekend staat om zijn goede vismogelijkheden. Ga vissen en vang een verscheidenheid aan vissen.

Beklim de kerktoren van Barth voor een prachtig uitzicht

De kerktoren van Barth is een iconisch gebouw in de stad en biedt een aantal van de beste uitzichten over de stad en de omgeving.

Neem deel aan het jaarlijkse Barth-feest

Het Barth-feest is een bijzonder evenement dat jaarlijks wordt gevierd. Het is een feest met een rijke geschiedenis en trekt bezoekers vanuit alle hoeken van Duitsland.

Conclusie

Barth is een vergeten parel die absoluut het ontdekken waard is. Het biedt een breed scala aan activiteiten en attracties, waaronder de oude binnenstad van Barth, de lokale keuken, het Oostzee-kanaal, de prachtige Oostzee-stranden van Rügen, Stralsund en het Barth Natuurpark Boddenlandschaft. Of je nu op zoek bent naar cultuur, entertainment of een ontspannen vakantie, Barth heeft alles.