Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een deel van het eiland Hispaniola wat te vinden is in het caribisch gebied ten noorden van de Antillen. Het eiland Hispaniola bestaat voor het andere deel (ongeveer één derde) uit Haïti. Er wonen ruim 10 miljoen mensen in de Dominicaanse Republiek.

De officiële taal in de Domicaanse Republiek is Dominicaans-Spaans. Hoewel je jezelf prima kunt redden met regulier Spaans zijn er wel een aantal verschillen te vinden. Zo heeft Dominicaans Spaans één extra letter in het alfabet.

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo waar meer dan 3,1 miljoen inwoners verblijven. Santo Domingo ligt in het zuiden van de Dominicaanse Republiek, aan de kust. Santo Domingo bestaat al bijzonder lang en is de oudste stad van Amerika.

Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

De Domicaanse Republiek biedt een enorme hoeveelheid prachtig natuurschoon. Een voorbeeld hiervan is de Cascada de Limón. Het is een waterval van 52 meter hoog op het schiereiland Samaná. De waterval valt via verschillende vertakkingen naar beneden. Er zijn een groot aantal nationale parken in de Dominicaanse Republiek.  Het populairste park is Jaragua waar je onder andere flamingo’s kunt spotten. Last but not least is Puerto Plata. In deze stad vind je een fantastisch historisch centrum wat in de afgelopen jaren stukje bij beetje is gerenoveerd. Een zeer kleurrijke verzameling met mooie huizen.

Stranden in de Dominicaanse Republiek

De Domicaanse Republiek is een behoorlijk groot gebied. Je vindt er dan ook erg veel stranden. Volgens de locals wel ruim 43.000! De volgende stranden worden over het algemeen als de mooiste en meest populaire stranden gezien.

Bavaro is een prachtig palmenstrand aan de oostkust waar je helemaal tot rust kan komen met een ligbed en een drankje. Let wel; Bavaro is hét toeristengebied. Je vindt er bijvoorbeeld de hoogste concentratie hotelkamers ter wereld. Echter, door de kilometers prachtig wit zand zal je daar geen enkele last van hebben.

Punta Cana heeft net zulke mooie stranden, maar is een stuk rustiger dan Bavaro. Ook vind je er geweldig mooie resorts. Punta Cana heeft zelfs een eigen vliegveld waar je direct in de vakantiestemming komt.

Bayahíbe is van oudsher een vissersdorpje. Tegenwoordig is het strand voornamelijk populair.

Puerto Plata heeft niet alleen een zeer interessante binnenstad maar ook een prachtig tropisch strand. Omgeven door voldoende faciliteiten om de hele dag tot rust te komen én te relaxen.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Qua temperatuur is het in de Dominicaanse Republiek altijd goed toeven. Gemiddeld schommelt de temperatuur rond een aangename 30 graden. De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek is januari t/m april. Tussen mei en november kan er een bui vallen. Daar heb je voornamelijk in het Noorden last van. De Dominicaanse Republiek ligt in een gebied waar orkanen voorkomen. Geen zin in een orkaan? Vermijd dan de maanden augustus en september.

Vakantie Gambia boeken lezen, of meer over de Dominicaanse Republiek