Vakantie Kinshasa

Kinshasa is de hoofdstad van Congo en meteen ook de grootste stad van het land. Het is een plaats die de laatste 30 jaar vele veranderingen heeft doorgemaakt. In dit artikel zullen we deze stad nader bekijken en ons verdiepen in de topattracties en plekken die je zeker moet bezoeken.

De geschiedenis van Kinshasa

Eerst willen we graag kijken naar de geschiedenis van Kinshasa met behulp van een korte achtergrond. De stad heeft een rijke geschiedenis die enkele eeuwen terug gaat. Het is ontstaan door verschillende handelsroutes die gevormd werden door inlandse stammen uit Congo. Hierdoor kwam het dat de stad zich ontwikkelde tot een centrale locatie en een smeltkroes van rassen, culturen en ideeën.

Bezienswaardigheden in Kinshasa

Er zijn verschillende attracties die Kinshasa de moeite waard maken om te bezoeken. De volgende plekken mogen niet ontbreken tijdens je trip naar deze stad.

1. De Kintambo Market

Dit is een bruisend deel van de stad waar je van alles kunt vinden. Van traditionele Congolese kleding en accessoires tot lokaal geproduceerde souvenirs en kunstwerken. Het is daarom de ideale plek om te bezoeken als je op zoek bent naar authentieke cadeaus om mee naar huis te nemen.

2. De Kongo Moskee

Deze moskee is een van de oudste in Kinshasa en is gebouwd in 1924. Het is gelegen in de wijk Limete en was oorspronkelijk bedoeld voor de lokale moslimgemeenschap. Tegenwoordig trekt het zowel toeristen aan als gelovigen.

3. Het Nationaal Museum van Congo

Een van de beste plekken om de geschiedenis van Congo te leren kennen is het Nationaal Museum van Congo. Het is opgericht in 1942 en bevat diverse tentoonstellingen gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Congo. De collectie is ook erg interessant omdat hij werken bevat van de beroemde Congolese kunstenaars.

4. De Nationale Botanische Tuin van Congo

In de tuinen van Congo kan je genieten van de frisse lucht en natuurlijk al het prachtige groen. De tuinen zijn ingericht in parkmodus en zijn gelegen aan Avenue du Hanorah en bevatten een aantal prachtige bloemen die je nergens anders ziet.

Hoe bereik je Kinshasa?

Afhankelijk van waar je je momenteel bevindt, zijn er verschillende manieren om naar Kinshasa te reizen. Het vervoer is zowel over land als over zee mogelijk.

Per land

Je kan in Kinshasa geraken per land door bussen die vertrekken vanuit verschillende bestemmingen in het land. Kies een betrouwbare vervoerder voor je reis.

Per vliegtuig

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Kinshasa vliegen en deze stad vaak als tussenstop hebben op de route. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die naar Kinshasa vliegen zijn Ethiopian Airlines, Kenya Airways, South African Airlines etc.

Per boot

Boten zijn ook een optie om Kinshasa te bereiken. De rivier de Congo is de levensader van Congo en je kan met een boot een tocht afleggen door de Congo rivier van Kisangani tot Kinshasa.

Andere nuttige info voor je reis

1. Visums

Om Congo te bezoeken, is een visum vereist. Je kan bij aankomst een visum aanvragen of via de ambassade.

2. Munteenheid

De Congolese Frank is de valuta die gebruikt wordt in Congo. Cash is erg belangrijk in Congo.

3. Beste tijd om te reizen

De beste tijd om te reizen naar Congo is wanneer het klimaat milder is en dat is meestal van juni tot september.

4. Welke taal wordt er gesproken?

De officiële talen van Congo zijn Frans en Lingala. Het is daarom essentieel om te weten dat minstens een van deze talen gesproken moet worden.

Besluit

Kinshasa is een betoverende plek vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke diversiteit. Een verblijf in de stad zal je zeker verrijken en opent je de ogen voor een andere wereld en manier van leven. Bezoek de verschillende attracties, de markten, de botanische tuinen en maak kennis met de lokale gemeenschap. Je zal zien dat een vakantie naar Kinshasa een onvergetelijke, authentieke ervaring is.

Veelgestelde vragen

1. Is Kinshasa veilig voor toeristen?

Congo heeft de afgelopen decennia een moeizaam geschiedenis gekend wat veiligheid betreft. Kinshasa is een veilige stad, maar zoals bij elke reis, blijf alert en neem voorzorgsmaatregelen.

2. Heb ik een vaccinatie nodig om naar Kinshasa te reizen?

Ja. Het is verplicht om je te laten vaccineren tegen verschillende ziektes alvorens je naar Congo komt.

3. Wat is de beste tijd om Kinshasa te bezoeken?

De beste tijd om Kinshasa te bezoeken is wanneer het weer milder is, meestal van juni tot september.

4. Kan ik het hele jaar door Kinshasa bezoeken?

De stad is het hele jaar door te bezoeken, maar het klimaat kan tamelijk extreem zijn.

5. Wat is er nog meer te doen in Kinshasa naast de toeristische attracties?

Er zijn talloze activiteiten die je kan ondernemen, zoals eten bij lokale restaurants, een bezoekje brengen aan lokale kerken of tempels, of deelnemen aan optochten en parades.