Vakantie Chifeng

Chifeng is een relatief onbekende stad in China, maar deze verborgen parel is een echte ontdekking voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en willen genieten van de ongerepte natuur. Chifeng was vroeger een belangrijk knooppunt op de handelsroutes van China. Het was ook de thuisbasis van verschillende keizerlijke paleizen en tempels. Als je besluit om naar Chifeng te reizen, zul je worden getrakteerd op een levensechte ervaring van de unieke cultuur en mooie landschappen van China.

Chifeng is gezegend met prachtige natuurlijke landschappen die perfect zijn voor avontuurlijke reizigers. Het is de thuisbasis van het Langshan-gebergte, het Keshiketeng-stuwdamnatuuromgevingsgebied, het Wulanhua-graf nationaal geologisch park en andere natuurgebieden. Het gebied is een paradijs voor wandelaars, klimmers en fietsers. Het Keshiketeng-stuwdamnatuuromgevingsgebied is een perfecte plek om te relaxen met je vrienden en familie, met een prachtige omgeving en de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen.

Langshan-gebergte

Het Langshan-gebergte is een majestueus natuurlijk landschap dat zijn naam dankt aan de ongebruikelijke vorm van de bergen die lijken op de vorm van een draak. Een van de hoogste pieken van de bergketen is de Lianhuaping-berg, die meer dan 2700 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Het Langshan-gebergte heeft veel wandelroutes waarbij je jezelf verbindt met de adembenemende natuur van China.

Keshiketeng-stuwdamnatuuromgevingsgebied

Het Keshiketeng-stuwdamnatuuromgevingsgebied is een van de grootste wetlands van China. De omgeving kenmerkt zich door prachtige meren, valleien en graslanden. Je kunt hier veel dieren in het wild zien zoals herten, wilde zwijnen, vossen en marmotten. Dit gebied is ook geliefd bij vogelaars vanwege het hoge aantal zeldzame vogelsoorten.

Wulanhua-graf nationaal geologisch park

Het Wulanhua-graf nationaal geologisch park biedt zijn bezoekers rotsformaties die eruit zien als ijsgrotten. Het gebied wordt gekenmerkt door meerdere rotsformaties die waren ontstaan door de natuurlijke erosie van vulkanische steen. Je kunt hier via gemarkeerde wandelroutes de verborgen schoonheid van de natuur ontdekken.

Naast de natuurlijke schoonheid van Chifeng, heeft de stad ook een rijke en unieke cultuur. De stad is de thuisbasis van meerdere keizerlijke paleizen en tempels. De mensen zijn trots op hun erfgoed en laten je graag kennismaken met hun culturele rijkdom.

Xinghuaikang-paleis

Het Xinghuaikang-paleis is een keizerlijke residentie en is gebouwd tijdens de Qing-dynastie. Het paleis is opgetrokken in een traditionele Chinese architectuurstijl en wordt beschouwd als een van de best bewaarde paleizen uit die periode. In de zomer kunt u genieten van de prachtige tuinen die verbonden zijn met het paleis.

Longquan-tempel

De Longquan-tempel is een belangrijk boeddhistisch heiligdom in China. Gebouwd tijdens de Tang-dynastie, wordt de tempel jaarlijks bezocht door grote aantallen pelgrims. Het hoogtepunt van de Longquan-tempel is de zittende Boeddha van 16 meter hoog. Vergeet niet het zijdeschilderwerk te bewonderen dat aanwezig is in het tempelcomplex.

Vanuit Beijing kun je binnen acht uur via de trein of bus Chifeng bereiken. Als je niet vanuit Beijing wilt reizen, zijn er binnenlandse vluchten vanuit Shenyang, Changchun en andere steden. Eenmaal aangekomen in Chifeng kun je een auto huren of de lokale bussen gebruiken om gemakkelijk door de stad te navigeren.

De beste tijd om Chifeng te bezoeken is tijdens de lente en herfst. Het klimaat is aangenaam, de lucht is helder en de natuur is op zijn mooist, wat ideaal is om te wandelen en de vele natuurparken te verkennen.

Chifeng is een verborgen parel van China die wacht om ontdekt te worden door avontuurlijke reizigers. Het is de thuisbasis van majestueuze natuurfenomenen en een rijke cultuur die teruggaat tot de oudheid. Chifeng is ook gemakkelijk bereikbaar en biedt de mogelijkheid om naar diverse trekpleisters te gaan. Er is geen beter moment om deze fantastische plek te bezoeken dan nu!

1. Is Chifeng veilig voor toeristen?
Ja, Chifeng is een veilige stad om te bezoeken. Inwoners zijn zeer gastvrij en willen je graag helpen bij het ontdekken van hun stad.
2. Zijn er buitenlandse ambassades in Chifeng?
Nee, de dichtstbijzijnde buitenlandse ambassades zijn in Beijing en Shenyang.
3. Hoe is de verbinding met internet in Chifeng?
De stad heeft een solide internetverbinding, je hebt in de meeste gevallen toegang tot gratis wifi.
4. Is het mogelijk om te communiceren met de lokale bevolking in het Engels?
Hoewel niet veel inwoners Engels spreken, kun je door middel van een vertaal-applicatie op je telefoon of het gebruik van handgebaren wel communiceren met de lokale bevolking.
5. Welke valuta wordt er gebruikt in Chifeng?
De valuta in gebruik in China is de Renminbi (CNY). Zorg ervoor dat je geld wisselt bij een lokale bank of wisselkantoor om onverwachte wisselkoersen te vermijden.