Vakantie Bijie

Bijie is een magische vakantiebestemming in China die je een grenzeloze natuurlijke schoonheid biedt. Het is omgeven door bergen en rivieren en valleien en herbergt verschillende etnische groepen zoals de Miao en de Yi. Het is een unieke toeristische plek in de provincie Guizhou, onder het driehoekige bergachtige gebied tussen Guizhou, Chongqing en Sichuan. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende landschappen, watervallen en fonteinen en historische bezienswaardigheden. Hoewel Bijie nog niet heel bekend is bij toeristen, wordt het veel bezocht door lokale toeristen. Benieuwd wat Bijie te bieden heeft? Lees dan verder.

1. Bezoek het Fanjing-gebergte

Fanjing Mountain vormt het hoogtepunt van het toerisme op Bijie en het is geen wonder waarom. Het is een van de heilige bergen van het Boeddhisme in China en heeft een indrukwekkende geologische geschiedenis. Het is ook de thuisbasis van de zeldzame en beschermde gouden apen en is zeker een bezoekje waard.

2. Verken de majestueuze Langou-vallei

Langou-vallei is een magische plek en biedt de perfecte omgeving om te wandelen en de natuurlijke charme van Bijie te ervaren. Hieronder vindt u wandelpaden waarlangs u kunt wandelen en genieten van de frisse lucht en de natuurlijke schoonheid van de omgeving en kunt u stoppen bij verschillende uitkijkposten.

2.1. Wandelpaden in Langou-vallei

Er zijn verschillende wandelpaden die u kunt bewandelen om de Langou-vallei te verkennen. De drie hoofdroutes zijn bijvoorbeeld:

2.1.1. Shimen Way

De Shimen-weg is ongeveer 6 kilometer lang en is een gemakkelijke wandeling. Het is bekend om zijn spectaculaire watervallen en meren langs de wandelroute.

2.1.2. Pianjiazhai Route

Pianjiazhai-route is een populaire keuze bij wandelaars en biedt een adembenemend uitzicht op de vallei. De route is ongeveer 12 km lang en biedt genoeg uitdaging om een avontuurlijk persoon blij te maken.

2.1.3. Baihua Route

Baihua-route is de meest schilderachtige wandelroute in Langou-vallei. Het biedt een prachtig uitzicht op de bossen, bergen en beken en is perfect als je even wilt ontsnappen aan de dagelijkse stress.

3. Bezoek de indrukwekkende Huangguoshu-waterval

Hoewel de Huangguoshu-watervallen niet in de directe omgeving van Bijie liggen, zijn ze nog steeds een bezoek waard. De watervallen hebben een hoogte van 77,8 meter en een breedte van 101 meter en zijn prachtig om te zien.

4. Bezoek het Leigongshan-natuurreservaat

Het Leigongshan-natuurreservaat is een andere populaire toeristische bestemming in de omgeving van Bijie. Het is een natuurreservaat dat bijna 2100 plantensoorten, 420 vogelsoorten en meer dan 1200 diersoorten herbergt en is perfect voor natuurliefhebbers.

5. Bewonder de historische bezienswaardigheden van Bijie

Bijie heeft ook veel historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is de thuisbasis van verschillende etnische groepen en zijn culturele invloeden vormen de identiteit van Bijie. Enkele historische plekken die je kunt bezoeken;

5.1. Chengjiang-stad

Chengjiang-stad ligt in het centrum van Bijie en is een historische stad met oude straten, huizen en klassieke tuinen. Je voelt de oude sfeer van de stad als je door de straten loopt en is perfect voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis.

5.2. Yanqing-stad

Yanqing-stad ligt op ongeveer 70 kilometer van Bijie. Het is een historische stad met veel overblijfselen uit de Zuidelijken en noordelijke dynastieën. Het is de thuisbasis van verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de tempel van Yanxi en de Ruijing-tempel.

5.3. Huangping-kasteel

Huangping Castle is een oud kasteel van ongeveer 1000 jaar oud en is een nationaal cultureel erfgoed. Het kasteel is de thuisbasis van verschillende vestingwerken en oude pagodes. Het is perfect voor geschiedenisliefhebbers en mensen die alles willen weten over het rijke historische verleden van Bijie.

Kortom, Bijie is een geweldige vakantiebestemming waar de prachtige natuur, avontuur, geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten. Het biedt voor elk wat wils, of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in de geschiedenis of gewoon wilt ontspannen en diep adem wilt halen in een rustige omgeving. Mis deze prachtige plek niet op je toeristenplekken en bezoek het op je volgende vakantie.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is de beste tijd om Bijie te bezoeken?

Bijie is het hele jaar door geschikt om te bezoeken. De beste tijd om Bijie te bezoeken is echter van april tot oktober.

2. Is Bijie veilig voor toeristen?

Ja, Bijie is een veilige toeristische bestemming. Het is aan te raden om voorzorgsmaatregelen te nemen en te doen wat nodig is om veilig te blijven terwijl je van alle schoonheid van het gebied geniet.

3. Is het gemakkelijk om accommodatie te vinden in Bijie?

Ja, er is genoeg accommodatie beschikbaar in Bijie. Van luxe hotels tot eenvoudigere accommodaties, Bijie heeft alles wat je zoekt.

4. Hoe kom ik bij Bijie?

Jinjiang-luchthaven in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, is de toegangspoort tot Bijie. U kunt vanaf daar een rechtstreekse trein nemen naar Bijie.

5. Wat zijn de meest populaire outdooractiviteiten in Bijie?

Bijie biedt verschillende buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken. Het beklimmen van bergen en het verkennen van de natuurlijke schoonheid van de omgeving zijn ook populaire activiteiten onder toeristen.