Vakantie Anshun

Heb je ooit gehoord van de verborgen stad Anshun in China? Deze unieke, historische stad is een verborgen juweeltje in het binnenland van China, gelegen in de provincie Guizhou. De stad staat bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke landschappen, historische gebouwen, en fascinerende mix van etnische minderheden. Als reisexpert begeleid ik je graag door deze prachtige bestemming en geef ik je tips over wat je er kunt zien en doen.

De basis van Anshun

Anshun is een stad in het zuidwesten van China en heeft een bevolking van ongeveer 2,3 miljoen inwoners. Het ligt op ongeveer 90 km afstand van de beroemde stad Guiyang, de hoofdstad van Guizhou. Anshun bevindt zich in het midden van het karstgebergte van Guizhou en wordt doorkruist door de rivier de Wu. De stad staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en historische waarde.

Bezienswaardigheden in Anshun

1. Hunan-steenbos

Het Hunan-steenbos is een natuurreservaat bekend om zijn stenen pilaren en bossen. Het park heeft een oppervlakte van 350 km² en wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van soortgelijke landschappen in China. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen door het park, bergen beklimmen, en unieke rotsformaties bewonderen.

2. Huangguoshu-waterval

De Huangguoshu-waterval is de grootste waterval van China en een van de grootste ter wereld. Het is ongeveer 77,8 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht op Guizhou’s natuurlijke landschap. Bezoekers kunnen van het uitzicht genieten vanuit meerdere uitkijkpunten of zelfs onder de waterval lopen voor een unieke ervaring.

3. Tunbao-oude stad

Tunbao-oude stad is een bekende historische stad uit de Ming-dynastie (1368-1644). Het is beroemd om zijn ongerepte oude straten en gebouwen en is een van de meest populaire reisbestemmingen in Anshun.

4. Dragon Palace Cave

De Dragon Palace Cave is een verborgen ondergrondse grot van meer dan 6 km lang, bekend om zijn eigenaardige rotsvormen en kleurrijke verlichting. Het is een must-see attractie voor liefhebbers van grotavonturen.

Geniet van de heerlijke keuken van Anshun

Vergeet niet om te genieten van de heerlijke keuken van Anshun tijdens je reis. Guizhou’s gerechten staan bekend om hun pittige en zure smaken en worden beschouwd als een subgroep van de Sichuanse-cuisine. De bekendste specialiteit van Anshun is Lijiang-rijstnoedels, die overal in de straten kunnen worden gevonden.

Vervoer

Guiyang International Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven naar Anshun, deze ligt op ongeveer 90 kilometer afstand. Bus- en taxidiensten zijn beschikbaar vanuit de luchthaven naar Anshun city. In de stad zijn ook diverse transportopties zoals bussen, taxi’s en huurauto’s beschikbaar.

Beste tijd om Anshun te bezoeken

De beste tijd om Anshun te bezoeken is tijdens de lente- en herfstmaanden (maart-mei en september-november) wanneer de temperatuur aangenaam is. In de zomer (juni-augustus) kan het erg warm en benauwd zijn, terwijl het in de winter (december-februari) koud kan worden.

Conclusie

Anshun is een prachtige stad die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, historische waarde en fascinerende mix van etnische minderheden. Of je nu houdt van natuur, avontuur, of cultuur; je zult er zeker iets vinden dat bij je past.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de munteenheid in Anshun?

De Chinese Yuan (CNY) is de munteenheid die in Anshun wordt gebruikt.

2. Is het gemakkelijk om Engels te spreken in Anshun?

Hoewel veel Chinese mensen Engels leren op school, wordt het soms moeilijk om Engels te spreken met de lokale bevolking. Het is aan te raden om enkele basiswoorden en -zinnen te leren voordat u vertrekt.

3. Welke outdoor-activiteiten zijn beschikbaar in Anshun?

Het Hunan-steenbos en de Huangguoshu-waterval bieden verschillende outdoor-activiteiten zoals wandelen, klimmen en raften.

4. Wat zijn de populaire festivals in Anshun?

Het China International Folk Arts Festival en het Huangguoshu Waterfall Festival zijn populaire festivals die in Anshun worden gehouden.

5. Zijn er homestay opties in Anshun?

Ja, er zijn homestay opties beschikbaar in Anshun, zoals B&B en guesthouses die gerund worden door lokale bevolking. Het is een goede manier om meer in contact te komen met de cultuur van Anshun.