Vakantie Bento Gonçalves (Rio Grande Do Sul)

Bento Gonçalves, gelegen in de staat Rio Grande do Sul in het zuiden van Brazilië, staat bekend als de wijnhoofdstad van het land. De stad is omgeven door weelderige groene landschappen, valleien en heuvels en de koele temperaturen maken het een ideale locatie voor het kweken van druiven. Hier is wat je moet weten over Bento Gonçalves en waarom het een must-visit bestemming is voor wijnliefhebbers en natuurliefhebbers.

Waarom Bento Gonçalves bezoeken?

Bento Gonçalves is een charmante stad die past bij ieders smaak. Het is de thuisbasis van enkele van de beste wijngaarden, uitstekende restaurants, historische bezienswaardigheden en winkels die traditionele producten verkopen. Het is ook een plaats vol cultuur, waar tradities van de Italiaanse immigranten zijn bewaard gebleven.

Hoe er te komen

De gemakkelijkste manier om naar Bento Gonçalves te komen, is door te vliegen naar de Salgado Filho International Airport in de hoofdstad Porto Alegre en vervolgens een taxi of bus te nemen voor een korte rit van twee uur naar de stad.

Klimaat en wanneer te bezoeken

Bento Gonçalves heeft een gematigd klimaat en is het hele jaar door een geweldige bestemming. De zomer (november tot februari) is het warmst met temperaturen die oplopen tot 29°C, terwijl de winter (juni tot september) koeler is met temperaturen van rond de 13°C. De oogsttijd van de druiven vindt plaats tussen januari en maart, dus dit is een druk seizoen.

Wat te doen in Bento Gonçalves

Tour de wijnmakerijen

Een van de beste attracties in Bento Gonçalves is de wijnproeverij. Er zijn talloze wijngaarden in de omgeving te vinden, waar je een rondleiding kunt krijgen en kunt genieten van de verschillende soorten wijnen die er worden geproduceerd.

Bezoek het museum van de immigranten

Bento Gonçalves heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Italiaanse immigranten die de stad hebben gesticht en culturele invloeden hebben gebracht. Het museum van de immigranten toont de geschiedenis en het erfgoed van deze gemeenschap.

Doe mee met een festival

Bento Gonçalves houdt van feesten en vieringen. Het stadje organiseert diverse festivals, waaronder het beroemde Nationale, Internationale Wijnfestival, het Grape Festival, het Harvest Festival en het Italiaanse Festival. Deze festivals bieden eten, muziek, ambachten en natuurlijk, wijn.

De Caminhos de Pedra-route

De Caminhos de Pedra-route heeft prachtige uitzichten op de omgeving en loopt langs oude Italiaanse huisjes en winkels die lokale producten verkopen. Het is een geweldige wandelroute om wat cultuur en geschiedenis van Bento Gonçalves te leren kennen.

Waar te verblijven

Er is een breed scala aan accommodaties in Bento Gonçalves, variërend van charmante bed and breakfasts tot luxueuze wijngaarden. Enkele van de beste opties zijn de Pousada Borghetto Sant’Ana, omsloten door wijngaarden, en de Casa Valduga Wine Hotel, die een prachtige buitenzwembad heeft.

Wat te eten in Bento Gonçalves

De stad staat bekend om haar Italiaans-Braziliaanse keuken, met gerechten als polenta, risotto en pasta. Het restaurant Casa di Paolo biedt enkele lokale specialiteiten, waaronder picadinho com polenta (een stoofpot met maïskorrels), spaghetti carbonara en risotto ai funghi.

Conclusie

Bento Gonçalves is een prachtige bestemming voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van de rustige wijngaarden en de natuurlijke schoonheid van Brazilië. Met zijn heerlijke wijnen, charmante dorpjes en ongerepte natuur is Bento Gonçalves een must-visit voor iedereen die een smaakvol avontuur zoekt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Bento Gonçalves te bezoeken?

Bento Gonçalves is het hele jaar door een populaire bestemming, maar de oogsttijd vindt plaats tussen januari en maart, dus het kan wat drukker zijn dan normaal.

Wat zijn enkele van de beste wijngaarden om te bezoeken?

Er zijn talloze wijngaarden in de omgeving, waaronder Aurora, Miolo en Casa Valduga, die allemaal tours en proeverijen aanbieden.

Wat zijn enkele lokale gerechten die ik moet proberen?

Probeer polenta, risotto en pasta, of de lokale specialiteiten zoals picadinho com polenta.

Zijn er leuke activiteiten voor kinderen in Bento Gonçalves?

Absoluut! Er zijn verschillende kindvriendelijke activiteiten, waaronder het Wax Museum van Dreamland, de Tramontina Fabriekstour en de recreatieve boerderij Dal Pizzol.

Waar kan ik lokale producten kopen om mee naar huis te nemen?

Bezoek de Caminhos de Pedra-route, waar je veel kleine winkels vindt die lokale producten verkopen, zoals kaas, wijn, olijfolie en jam.