Vakantie Clermont

Clermont is een kleine stad in de Auvergne-Rhône-Alpes regio in Frankrijk. Gelegen aan de voet van de Puy-de-Dôme, biedt deze stad alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie in Frankrijk. Het is een verborgen schat die nog niet ontdekt is door het massatoerisme en daarom is Clermont de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte, historische bezienswaardigheden en ongerepte natuur.

De geschiedenis van Clermont

Clermont werd gesticht in de Romeinse tijd en het is nog steeds mogelijk om veel Romeinse overblijfselen in de omgeving te vinden, zoals de tempel van Mercury en de Romeinse baden. Clermont was de geboorteplaats van de familie Montgolfier, de uitvinders van de luchtballon en er is zelfs een museum gewijd aan hun werk.

Bezienswaardigheden in Clermont

Kathedraal van Clermont-Ferrand

De kathedraal van Clermont-Ferrand is een prachtig gotisch bouwwerk dat dateert uit de 13e eeuw. De kathedraal heeft opmerkelijke gebrandschilderde ramen en beeldhouwwerken en is zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in Clermont.

Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is een van de hoogste heuvels in de omgeving van Clermont. Het biedt prachtige uitzichten over de stad en de omgeving. Je kunt de top bereiken door een kabelbaan of te voet via een wandelpad naar de top te klimmen.

Vulcania

Vulcani, een attractiepark over vulkanen en geologie, is een educatieve en leuke ervaring voor het hele gezin. Het park biedt interactieve tentoonstellingen en attracties die de bezoekers informeren over de geologie en vulkanen.

Activiteiten in Clermont

Wandelen

De omgeving rond Clermont is perfect om te wandelen. Er zijn vele routes die geschikt zijn voor ieder niveau en voorkeur. Je kunt wandelingen maken naar de top van de Puy-de-Dôme of wandelen door het regionale natuurpark van de Auvergne.

Wellness

Clermont is bekend om zijn thermale baden en spa’s. Geniet van een dagje ontspannen in een van de vele wellnesscentra met verwarmde zwembaden, sauna’s en massages.

Culinaire ervaringen in Clermont

Kaas

Zowat 80 procent van de wereldwijd geproduceerde blauwe kaas van het type Saint-Nectaire wordt op minder dan 60 kilometer van Clermont vervaardigd. Proef zeker enkele kazen tijdens je bezoek aan Clermont.

Wijn

Het zuiden van de regio staat bekend om zijn wijnproductie. Er zijn tal van wijnhuizen die wijnproeverijen en rondleidingen aanbieden.

Waar te overnachten in Clermont

Er zijn tal van accommodaties beschikbaar in en rond Clermont, zoals hotels, chambres d’hôtes en vakantiehuizen. Een handige tool om de geschikte accommodatie te vinden is [Booking.com](http://booking.com).

Hoe te bereiken

Met de trein ben je in ongeveer 5 uur in Clermont vanuit Parijs en Lyon. Er is ook een luchthaven in Clermont-Ferrand met directe vluchten vanuit Parijs.

Conclusie

Clermont is een verborgen parel in Frankrijk die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het biedt tal van historische bezienswaardigheden, wandelroutes en heerlijke culinaire ervaringen in combinatie met thermale baden en spa’s. Ontsnap aan de drukke stadsdrukte en ontspan in het prachtige Clermont.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt Clermont precies in Frankrijk?
Clermont ligt in het centrum van Frankrijk.

2. Wat zijn de openingstijden van het Vulcania park?
Vulcania is in het hoogseizoen elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

3. Is Clermont-Ferrand alleen bereikbaar met het openbaar vervoer?
Nee, Clermont-Ferrand heeft ook een eigen luchthaven met directe vluchten vanuit Parijs.

4. Wanneer is de beste tijd om Clermont te bezoeken?
Het voor- en najaar zijn de beste tijden om Clermont te bezoeken vanwege de milde temperaturen en de kleinere hoeveelheid toeristen.

5. Is Clermont een kindvriendelijke bestemming?
Ja, er zijn tal van activiteiten en attracties die geschikt zijn voor kinderen, zoals Wandelingen naar de top van de Puy-de-Dôme en een bezoek aan het Vulcania park.