Vakantie Corrientes

Argentinië is een land vol prachtige reisbestemmingen en het is geen wonder dat het een populaire vakantiebestemming is onder reizigers. Echter, terwijl de meesten zich richten op populaire plekken zoals Buenos Aires of Mendoza, is er een andere minder bekende provincie die zijn eigen charme heeft en net zozeer de aandacht verdient als zijn bekendere tegenhangers, namelijk Corrientes.

Corrientes, gelegen in het noordoosten van Argentinië, is een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Hier zijn tien redenen om Corrientes te bezoeken.

1. Verblijf in traditionele estancias

Corrientes is beroemd om zijn traditionele estancias, oftewel landgoederen, en het is een unieke ervaring om daar te verblijven. De estancias bieden bezoekers een kans om te genieten van de prachtige omgeving, te leren over de lokale geschiedenis, en te ontspannen in alle comfort.

2. Natuurreservaten

Corrientes is de thuisbasis van verschillende natuurreservaten, met als belangrijkst de Esteros del Ibera. Het is een uitgestrekt moerasgebied met flora en fauna variërend van herten, kaaimannen, apen, pampa poes, en nog veel meer.

3. Vogels spotten

Corrientes is een hemel voor vogelliefhebbers en een overvloed aan avifauna maakt het gebied de thuisbasis van honderden soorten. Het is een onvergetelijke ervaring om hoog in de lucht de kleurrijke vogels te bewonderen en een blik te werpen op hun prachtige leefgebieden.

4. Historische gebouwen

Het stadscentrum van Corrientes staat bol van de prachtige en goed bewaarde koloniale architectuur die een verhaal vertellen over de oorsprong van deze charmante stad. Bezoekers kunnen de kathedraal, het oude stadhuis, en andere historische gebouwen verkennen en meer leren over de geschiedenis van het gebied.

5. Vissen op dorado

De dorado is een vis die alleen in de Zuid-Amerikaanse rivieren te vinden is. De Rio Parana, die door Corrientes stroomt, is de thuisbasis van deze begeerde vis en vissen op dorado trekt bezoekers van over de hele wereld. Het is een spannende en uitdagende sport en een onvergetelijke ervaring.

6. Folklore festivals

Corrientes is de thuisbasis van een aantal grote festivals waar folklore en cultuur centraal staan. De carnavals van Corrientes staat bekend als één van de mooiste van het land. Maar ook het Guarani festival en het Chamamé festival zijn het bezoeken waard.

7. Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes de Corrientes, gelegen aan de oevers van de Paraná-rivier, is gewijd aan hedendaagse Argentijnse kunst en herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, beelden en andere kunstwerken.

8. Chamamé

Chamamé is een traditionele muziek- en dansstijl die zeer populair is in Corrientes. Het is een mix van inheemse, Spaanse en Afrikaanse invloeden en een integraal onderdeel van de cultuur van de provincie. De festiviteiten blijven hiermee het hele jaar doorgaan.

9. Boottochten

De rivieren rond Corrientes zijn een belangrijke attractie voor bezoekers. Boottochten bieden een fantastische manier om de prachtige omgeving, avifauna en dorpen te verkennen en te genieten van de rust van de natuur.

10. Nachtelijk entertainment

De nachtclubs in Corrientes bieden een opwindende en leuke manier om de avonden door te brengen. Je kunt er terecht voor het luisteren naar live muziek, dansen en feesten tot in de vroege uurtjes.

Conclusie

Corrientes mag dan minder bekend zijn dan Buenos Aires of Mendoza, het heeft nog altijd ontzettend veel te bieden voor reizigers die van natuur, cultuur en een unieke ervaring houden. Vergeet niet om een bezoek aan Corrientes op je reisroute te zetten en te genieten van de prachtige bestemming die het te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Corrientes te bezoeken?

De beste tijd om Corrientes te bezoeken is tussen maart en mei of tussen september en november.

Wat is de dorado en waarom is het bijzonder?

De dorado is een Zuid-Amerikaanse vis die alleen in de rivieren van het vasteland voorkomt. Het is een zilveren roofvis met een grootte van maximaal een meter. Het vissen op dorado is populair onder sportvissers omdat ze moeilijk te vangen zijn en bekend staan om hun strijdvaardige temperament.

Zijn er winkelmogelijkheden in Corrientes?

Ja, er zijn verschillende winkelcentra en markten in de stad waar bezoekers souvenirs en lokale handgemaakte producten kunnen kopen.

Wat is de beste manier om naar Corrientes te reizen?

Het is het gemakkelijkst om per vlucht naar de Aerodrome Gen. San Martin Airport in de stad te reizen. Er zijn echter ook busverbindingen beschikbaar vanuit Buenos Aires en andere steden in Argentinië.

Is het veilig om naar Corrientes te reizen?

Ja, Corrientes is een veilige bestemming om te bezoeken, maar zoals bij elk reisadvies, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.